Met de Flixbus naar de Network Meeting Passau.

Op woensdagochtend werd ik wakker en had ik een belangrijke taak. Ik moest mijn tas nog inpakken voor de Network Meeting in Passau. Samen met Neepan zou ik daar heen gaan. Voor mij was het de eerste keer dat ik naar een Network Meeting ging, maar gelukkig had ik Neepan bij mij. Die de week ervoor naar de NWM in Utrecht was geweest en dus al een beetje wist wat we konden verwachten. Nou hoor ik je denken, wat is er zo boeiend aan een tas inpakken? Nou dat zal ik vertellen. We gingen namelijk met de Flixbus vanuit Amsterdam-Sloterdijk omdat dat veruit het goedkoopste was.  We moesten om 19.00 bij de Flixbus zijn om vervolgens 13 uur in de bus te zitten. Dat is dus ruim 2 uur met de trein en 13 uur met de bus heen om vervolgens weer dezelfde route terug te nemen.

Dan komt dus neer op 30 uur stilzitten en jezelf vermaken. Om het zo comfy mogelijk te maken had ik besloten om mijn rugtas te vullen met een fleecedekentje en een fluffy kussentje, aangevuld met powerbanks, laptop, spelletjes en boeken. Gelukkig kon ik ook nog een koffer mee gevuld met kleding, schoenen, spul voor de European Night etc. Maar kleding was nog niet zo makkelijk. Want wat doe je in hemelsnaam aan als je 15uur reist? Al snel stond ik in mijn trainingsbroek en dik vest gecombineerd met Uggs voor de spiegel, de Tokkies waren er niks bij. Maar aangezien we direct door gingen naar een rondleiding en debat in Passau, leek me dat iets te veel van het goede. Uiteindelijk stapte ik met mijn trainingsbroek, volgepropte tassen en een hele tas vol eten in de trein op weg naar de Flixbus. 

Stiekem zag ik wel een beetje op tegen de busreis, maar gelukkig hadden Neepan en ik de mazzel dat we een luxe bus hadden met een vierzits inclusief tafeltje en een stopcontact. Dus toen we zaten kon ik me prima settelen voor de komende 13 uur. Onder het genot van een mooie Quote van Neepan: Jeetje Wietske haal je de hele action aan kussentjes en dekentjes uit je tas ofwat?? Toen hadden we de tijd om lekker te gaan chillen. Neepan viel al snel in slaap en werd aan het einde van de reis wakker en had naar eigen zeggen geslapen als een babytje. Ik zat de rest van de avond/nacht/ ochtend met mijn halve inboedel in de Flixbus, klaar om lekker te tukken. Normaal kan ik in alles wat rijdt/vliegt/vaart echt prima slapen, behalve deze reis. Manmanman wat was het moeilijk om in slaap te vallen. Uiteindelijk is het mij nog gelukt om 3.5 uur te slapen en daarna stonden we om 08.00 uur in Passau. De stad waar op het station na alles om negen  uur open gaat… Na een beetje zwerven konden we vanaf 10.00 terecht bij het kantoor van AEGEE-Passau. We werden opgevangen door twee meisjes waarmee we naar een cafeetje op een 9e verdieping gingen om daar te genieten van het uitzicht. Het uitzicht over de stad maakte al veel van mijn gemiste uurtjes slaap goed.  Later kwamen er steeds meer AEGEE mensen bij en ’s middags was het tijd voor een stadswandeling. Het was een leuke stadswandeling gegeven door de leden van Passau met alle weetjes die je wil weten en zonder alle feitjes die je toch wel weer vergeet. Aan het begin van de avond waren we zo goed als compleet en vond er een praatje plaats op de Universiteit van Passau, waarna er een debat gevoerd werd over wie verantwoordelijk is voor duurzaamheid; het individu of is het een collectieve verantwoordelijkheid? Het winnende team bestond uit Neepan (Groningen) en Eline (Delft) en dit was het begin van een geweldige samenwerking, hier  kom ik later op terug.

Daarna gingen we met de bus naar het huis waar we drie nachten verbleven. De eerste dag begonnen we met wat voorstelspellen en werd er gestart met een spel waarbij je een voorwerp en een naam kreeg en dan moest je de persoon van je kaartje met het voorwerp van je andere kaartje uitschakelen. Naast de kennismakingsspellen waren er gedurende het weekend sessies over duurzaamheid en werden er door de verschillende Working Groups van AEGEE-Europe workshops gegeven over Equal Rights, Youth Development en European Citizenship. Een Working Group is een internationaal team dat op Europees niveau samenwerkt met het doel om hun thematische focus waar zij in geïnteresseerd zijn te verwezenlijken.

Verder werden er ook sessies gegeven door Marco van het Comité directeur  (dat is het bestuur van AEGEE-Europe). We gingen onder andere samen met andere locals nadenken over Europese evenementen en het ging over wat er allemaal bij het organiseren komt kijken. Ook gingen we na wat er goed gaat in onze local en wat er beter kan. Het was opvallend dat er best wel veel verschil zit in welke rol AEGEE als vereniging heeft in een stad. Zo werd het mij erg duidelijk dat er buiten Nederland amper steden zijn waar het verenigingsleven zo leeft. Ook verbaasde het mij dat er in sommige steden geen ESN is en dat AEGEE eigenlijk alle dingen voor Erasmus studenten organiseert.  Ik vond het best wel interessant om te merken dat er zo veel verschillen zitten in locals.

Er was ook genoeg tijd om te socializen met andere AEGEE-ers en natuurlijk ontbrak de European

Night niet. Nederland was goed vertegenwoordigd qua alcohol en qua sinterklaassnoep. Jeroen (delft) had maar liefst 5 kilo pepernoten mee.  De dag na de European Night waren was er nog een sessie om het te hebben over zelfgekozen onderwerpen. Onder andere het redden van AEGEE-Hamburg was een onderwerp, aangezien Hamburg bijna uitgestorven is.

 

 

Ik vond de Network Meeting een leuke manier om mensen uit heel Europa te leren kennen en om kennis te maken met de mogelijkheden die AEGEE Europe heeft. Eigenlijk kan iedereen met een goed idee iets opzetten en aangezien het netwerk zo groot is, vind je eigenlijk altijd wel iemand met dezelfde interesses als jijzelf. En als je niet iemand vindt met dezelfde interesses dan is er altijd nog de kans dat je je dubbelganger vindt.  Tijdens de Agora in Catania kreeg ik namelijk te horen dat ik een dubbelganger heb en dat diverse AEGEE-Groningers tegen haar aangepraat hebben in het Nederlands. Toevallig genoeg was dit meisje ook in Passau dus we hebben een aantal foto’s samen kunnen maken. 

Na dit geweldige weekend was het weer tijd om de bus terug te nemen. Toevallig namen een aantal mensen van AEGEE-Delft dezelfde Flixbus en gek genoeg zat de mascotte van AEGEE-Passau ook in dezelfde bus…

 

Ben je enthousiast geworden? Geef je dan op voor een Spring Network Meeting!

 

I am excited to announce the Spring Network Meetings of 2018!!! Have a look below for the list of Network Meetings, the dates and the application periods. Six fantastic opportunities to meet other Europeans and get to know AEGEE on a smaller scale in some six awesome cities. Hang on..… That’s right! AEGEE-Groningen will be organizing a mind-blowing NWM as well! So apply away to take part in this unique experience.

The Network Meetings and their application periods:

NWM Izmir: WarNing Up For The Future – 25.01.-14.02.

NWM Groningen: Mystery Island: Unravelling AEGEE the Dutch way! – 29.01.-18.02.

NWM Catania: Stairway to Rainbow, Highway to Catania – 29.01.-18.02.

NWM Sofia: United We Stand Strong – 01.03.-22.03.

NWM München: Forge your Empire – 01.03.-22.03.

NWM Leuven: The Art of the Deal with it – 01.03.-22.03.

How to apply for a NWM?

  1. Fill in the Google Form
  2. Apply on the Intranet http://intranet.aegee.org/event/european_events/future

 

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl