Verschillende soorten Summer Universities

Summer Course (SC)

Een Summer Course, ook bekend als de ‘gewone’ Summer University, bevat een programma over een specifiek onderwerp. Het onderwerp varieert van het leren van een taal en een lokale cultuur tot het milieu of de politiek. Een Summer Course duurt meestal twee weken, dit verschilt per jaar. De exacte data en duur is terug te vinden op de Summer Universities Map. Deelnemers ontvangen minimaal 14 uur aan colleges/workshops omtrent het thema per week. Het tarief dat je betaalt is inclusief de workshops, accommodatie, twee maaltijden per dag (waarvan één warme maaltijd) en het sociale programma.

Summer Course Plus (SC+)

Een Summer Course Plus is bijna hetzelfde als een gewone Summer Course, met het grote verschil dat er in plaats van 12 uur per week, 20 uur per week aan het thematische gedeelte besteed wordt. De workshops worden gegeven door experts op het thema van jouw Summer Course. De kosten voor de SC+ is inclusief de workshops, accommodatie, twee maaltijden per dag (waarvan één warme maaltijd) en natuurlijk een sociaal programma.

Travelling Summer University (TSU)

Een Travelling Summer University is georganiseerd door twee of meer locals. Tijdens deze culturele reis door een deel van Europa, verblijf je in ten minste vier verschillende plaatsen. Het doel van dit evenement is om de verschillende levensstijlen en culturen van de bezochte plaatsen te combineren. Omdat er veel tijd wordt besteed aan het reizen zijn de thematische uren minder dan bij een Summer Course, maar minstens 10 uur per week. Het tarief bevat de accommodatie, twee maaltijden per dag (waarvan één warme maaltijd), de reiskosten van het beginpunt naar het eindpunt van de Summer University en ook het sociale programma.