Wat is AEGEE-Europe?

AEGEE-Groningen is onderdeel van het AEGEE(-Europe)-netwerk van 13.000 Europese studenten in meer dan 200 steden in 40 landen. AEGEE streeft naar een tolerant, openminded, democratisch en geïntegreerd Europa. Deze missie is opgesplitst in vier Fields of Action: Cultural Exchange, Active Citizenship, Higher Education en Peace & Stability. Op dit deel van de site worden de structuur van AEGEE en de manieren waarop jij kan bijdragen aan de missie van AEGEE besproken. Ga voor een uitgebreidere uitleg naar www.aegee.org of bekijk de Members Manual.

De doelstelling van AEGEE-Europe is het bevorderen van de samenwerking, communicatie en integratie tussen Europese studenten. AEGEE-Europe streeft naar de éénwording van Europa met behoud van eigen taal en cultuur. Dit wordt onderstreept door het feit dat bij AEGEE slechts een lokaal en een Europees niveau bestaat. Door het ontbreken van enige vorm van landelijk of regionaal niveau heeft de vereniging een unieke structuur, anders dan elke andere (studenten)organisatie. Bovendien is AEGEE politiek neutraal en niet verbonden aan enige religie.
AEGEE wordt aangemoedigd door oa. de Europese Commissie, de Wereldbank, de Verenigde Naties, UNESCO, de Raad van Europa, Siemens, de Deutsche Bank en leden van het Europees Parlement en de Europese Commissie.