Wat is AEGEE-Groningen?

AEGEE-Groningen is de Europese studentenvereniging van Groningen. Als Europese vereniging organiseert AEGEE naast leuke lokale feesten, borrels, andere activiteiten en reizen door heel Europa. Zo maak je dus vrienden in Groningen, maar heb je ook een enorm netwerk van vrienden in het buitenland. En je bent al lid voor €50,- per jaar!

AEGEE-Groningen is de Europese studentenvereniging die inhoud met gezelligheid combineert en dit weet te bereiken door lidmaatschap van de grootste studentenvereniging van Europa, AEGEE-Europe. AEGEE staat voor Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe. Het is een studentenvereniging die actief is in meer dan 40 landen en 200 studentensteden. In totaal zijn meer dan 13.000 mensen lid van een AEGEE-local en AEGEE-Groningen is hierdoor in staat veel leuke en leerzame interculturele activiteiten te organiseren. Dit gebeurt zowel op lokaal niveau, in Groningen, als op Europees niveau.

Zo gaat elke zomer een groot deel van de leden naar het buitenland door aan een ‘Summer University’ deel te nemen. Dit houdt in dat ongeveer 40 studenten uit heel Europa bij elkaar komen en onder het genot van veel feesten, workshops en activiteiten meer te weten komen over de organiserende stad, of een bepaald thema. Doordat je rondgeleid wordt door lokale mensen leer je veel over de stad en het land en ook je Europese netwerk wordt enorm uitgebreid door Summer Universities. Doordat je op een universiteitscampus of bij mensen thuis slaapt kan een Summer University al voor 80 euro per week worden aangeboden, inclusief overnachtingen, maaltijden, excursies en sociaal programma. Een mooie kans om goedkoop Europa te ontdekken!
Naast de Summer Universities organiseert AEGEE-Groningen ook nog symposia, debatreeksen, liftwedstrijden en congressen. Ook organiseren we uitwisselingen met andere AEGEE-locals, waarbij een week lang met mensen uit andere culturen kennisgemaakt kan worden. Daarnaast is AEGEE-Groningen ook een sociale studentenvereniging met veel activiteiten in Groningen. Naast de gezelligheid die de Summer Universities en andere inhoudelijke activiteiten al bieden, worden er door onder andere de activiteitencommissie (AcCie), Europacommissie, introductiecommissie en de almanakcommissie ook op lokaal niveau leuke activiteiten georganiseerd zoals salsadansen, deelname aan de Batavierenrace, een sinterklaasfeest en European Culture Nights. Borrels zijn voor iedereen toegankelijk en vinden elke woensdag vanaf 22:00 plaats in café de Brouwerij (Poelestraat 27).

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl