Genootschappen

AEGEE-Groningen heeft naast commissies ook verscheidene genootschappen. Elk genootschap heeft een ander centraal thema en elk jaar organiseert ieder genootschap een open activiteit voor alle leden. De verschillende genootschappen zijn hieronder gegeven, samen met hun e-mailadres waar je terecht kunt voor meer informatie of vragen. Ben jij lid van AEGEE-Groningen en wil jij je eigen genootschap oprichten? Gebruik dan deze How to Start a Society Guide.


Huidige genootschappen

Cape Numerum

De letterlijke vertaling voor dit genootschap is ‘pak heel veel’, of hoe ze het graag zelf noemen: ‘poar neem’n’. Bij dit genootschap staat gezelligheid centraal, en zijn ze niet vies van een drankje op zijn tijd. Wekt dit je interesse? Stuur een e-mail naar cape-numerum@aegee-groningen.nl.

Export Enthousiast

Dit groepje mensen leerde elkaar kennen onder het genot van een speciaal biertje.. En de rest is geschiedenis. Deze gezellige groep mensen staan altijd open voor een drankje!

Instructions Not Included Society

In de volksmond beter bekend als INIS, dit genootschap houdt heel erg van spelletjes. Maar je kent het wel: iedereen heeft zo z’n eigen regels. Dus, degene die de spelavond host bepaalt de regels! Goede regel, of niet? Wil je ook lid worden? Dan zul je eerst een spelletje moeten durven spelen (en zien te winnen).

Formula1 Society

Wat begon als een groep vrienden die samen F1 keek, en daarbij iets (vrij veel) drinkt. Op zondagen kijken we niet alleen de races, we drinken ook graag een biertje en we eten vaak samen, maar hebben we vooral veel plezier! Als je geïnteresseerd bent, kom er ? voor het het nieuwe seizoen! ???

Swiftie Genootschap

Once upon a time, a few mistakes ago.. we had never met anybody who had as many Taylor Swift records as us. Snel kwamen we erachter dat er nog meer Swifties rondliepen bij AEGEE-Groningen, dus werd onze Wildest Dream realiteit: het Swiftie Genootschap!! Wil je een keertje deze gekheid joinen? Kom gerust, we’ll save you a seat!!


Voormalige genootschappen

The Village Society

De inwoners van dit dorp leven in vrede samen. Toch hebben ze één gekke regel waar ze zich aan moeten houden: je mag niet drinken uit een glas. Wat dan wel? Neem een bloempot, mandje of doos mee en kom er achter!

Familiegenootschap

Het familiegenootschap heeft op dit moment vier generaties van leden, van grootouders tot jonge baby’s, en de familie blijft groeien! Wat het genootschap definieert? Ze zijn, zoals hun naam al aangeeft, een echte familie die samen verjaardagen viert, een jaarlijks tripje organiseert en gezellige avonden samen spendeert.

Halli Galli Genootschap

Het Halli Galli genootschap is het nieuwste genootschap binnen AEGEE-Groningen en het bestaat uit leden die, natuurlijk, erg van het spel Halli Galli houden. Ze hebben echter wel hun eigen regels voor het spel…

Kultuurgenootschap

Kultuur staat voor dit genootschap centraal. Gehuld in een tuinbroek voor elke activiteit of uitje samen, zijn we op zoek naar kultuur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een middagje naar het Groninger Museum. 

Poolgenootschap

Dit genootschap draait, zoals de naam ook zegt, poolen. Vaak wordt er maandelijks met dit groepje gepoold en achteraf zijn ze natuurlijk altijd in voor een drankje samen. 

Salsagenootschap

Ben je los in je heupen? Of zou je dat juist willen zijn? Het Salsagenootschap is voor liefhebbers van dansen. Geregeld organiseren ze uitjes samen of volgen ze samen salsalessen. 

Spelletjesgenootschap

Dit genootschap is gevuld met mensen die houden van ouderwets gezellige avonden gevuld met spannende bordspelletjes. Vaak organiseert dit genootschap ook open spelletjesavonden voor alle leden.

Waas- en Kijngenootschap

Houd je van kaas? Houd je van wijn? Houd je van de combinatie? Als het antwoord ‘ja’ is op alle drie de vragen, ben je een geschikte kandidaat voor het Waas- en Kijngenootschap. 

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl