Genootschappen

AEGEE-Groningen heeft naast commissies ook verscheidene genootschappen. Elk genootschap heeft een ander centraal thema en elk jaar organiseert ieder genootschap een open activiteit voor alle leden. De verschillende genootschappen zijn hieronder gegeven, samen met hun e-mailadres waar je terecht kunt voor meer informatie of vragen. Ben jij lid van AEGEE-Groningen en wil jij je eigen genootschap oprichten? Gebruik dan deze How to Start a Society Guide.


Huidige genootschappen

Cape Numerum

De letterlijke vertaling voor dit genootschap is ‘pak heel veel’, of hoe ze het graag zelf noemen: ‘poar neem’n’. Bij dit genootschap staat gezelligheid centraal, en zijn ze niet vies van een drankje op zijn tijd. Wekt dit je interesse? Stuur een e-mail naar cape-numerum@aegee-groningen.nl.

Familiegenootschap

Het familiegenootschap heeft op dit moment vier generaties van leden, van grootouders tot jonge baby’s, en de familie blijft groeien! Wat het genootschap definieert? Ze zijn, zoals hun naam al aangeeft, een echte familie die samen verjaardagen viert, een jaarlijks tripje organiseert en gezellige avonden samen spendeert. Will je meer weten over dit genootschap? Stuur een mailtje naar: familiegenootschap@gmail.com.

Halli Galli Genootschap

Het Halli Galli genootschap is het nieuwste genootschap binnen AEGEE-Groningen en het bestaat uit leden die, natuurlijk, erg van het spel Halli Galli houden. Ze hebben echter wel hun eigen regels voor het spel. Wil je weten welke? Vraag ze om een spelletje Halli Galli te spelen tijdens onze wekelijkse borrel en ontdek het zelf. Je kunt het genootschap ook volgen op instagram: https://www.instagram.com/halligalligenootschap/


Voormalige genootschappen

Kultuurgenootschap

Kultuur staat voor dit genootschap centraal. Gehuld in een tuinbroek voor elke activiteit of uitje samen, zijn we op zoek naar kultuur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een middagje naar het Groninger Museum. 

Poolgenootschap

Dit genootschap draait, zoals de naam ook zegt, poolen. Vaak wordt er maandelijks met dit groepje gepoold en achteraf zijn ze natuurlijk altijd in voor een drankje samen. 

Salsagenootschap

Ben je los in je heupen? Of zou je dat juist willen zijn? Het Salsagenootschap is voor liefhebbers van dansen. Geregeld organiseren ze uitjes samen of volgen ze samen salsalessen. 

Spelletjesgenootschap

Dit genootschap is gevuld met mensen die houden van ouderwets gezellige avonden gevuld met spannende bordspelletjes. Vaak organiseert dit genootschap ook open spelletjesavonden voor alle leden.

Waas- en Kijngenootschap

Houd je van kaas? Houd je van wijn? Houd je van de combinatie? Als het antwoord ‘ja’ is op alle drie de vragen, ben je een geschikte kandidaat voor het Waas- en Kijngenootschap. 

Sponsors

Mokana
Prefixbroker
Sans Online Damesrokken
Soccer Concepts
Zantman Kliniek
Sleiderink Bouwmaterialen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
MyMepal
Sofa's van Urbansofa
Online marketing bureau Traffic Today
Comfort Products verwarmde zolen
Sfeer.nl
Sweetlivingshop
Verzekering.nl