Project Teams

Naast Working Groups kent AEGEE-Europe ook verscheidene Project Teams: een team dat voor een bepaalde tijd een specifiek evenement of een serie evenementen rondom een bepaald thema organiseert. Op de mailinglist AEGEE-L komen geregeld open calls voorbij waarin wordt opgeroepen te solliciteren voor bepaalde Project Teams. Er zijn Project Teams in verschillende groottes en maten, elk een hele interessante internationale ervaring en zeker een aanrader. Voor vragen of voor meer informatie kun je terecht bij europeanaffairs@aegee-groningen.nl.

AEGEE-Europe heeft ook een eigen website waarop aanvullende informatie te vinden is over onderstaande projects, namelijk hier: http://aegee.org/projects/.


Summer University Project

(1988 – ongoing)

Een taal is de sleutel tot een andere cultuur. Aangezien AEGEE sinds het begin van haar oprichting de sleutel naar Europa heeft geprobeerd te smeden, is het niet raar dat het Summer University Project het eerste en meest succesvolle project van AEGEE is. SU’s zijn uniek. Ze worden sinds 1988 georganiseerd op vrijwillige basis door studenten uit heel Europa met allemaal een ander referentiekader en culturele achtergrond, maar met één ding gemeen: iedereen die op SU gaat of er één organiseert is openminded (het sleutelwoord dat onze vereniging al meer dan 25 jaar draaiende houdt).

E-mail: suct@aegee.org
Websites: www.aegee.org/su
www.summeruniversity.nl


Eastern Partnership Project

Y Vote is een Europese campagne die is opgezet om jonge mensen in Europa aan te moedigen een geïnformeerde keuze te maken bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Het AEGEE Eastern Partnership Project is de voortzetting van de succesvolle eerste fase van het gelijknamige project. Het project is opgezet door een team van ervaren en gemotiveerde mensen in de herfst van 2013. Kort daarna, tijdens de Spring Agora van Patra in 2014 werd het project officieel gelanceerd.

Doordat het AEGEE Eastern Partnership dezelfde doelen heeft als het Oostelijk Partnerschap van de Europese Unie is er de mogelijkheid om het project een breder en politiek nut te geven. Door samen te werken met het AEGEE Network, overheden en non-gouvernmentele organisaties, proberen wij de jeugd te activeren om zich meer te betrekken bij de politiek en de samenleving om positieve veranderingen teweeg te brengen.

De waarden die centraal staan bij dit project zijn gebaseerd op het geloof dat dit initiatief een belangrijke bijdrage kan leveren aan de missie van AEGEE om Europa dichter bij elkaar te brengen. Teneinde het samenbrengen van het oostelijk en westelijk gedeelte van het continent, zet het Eastern Partnership Project zich in voor een sterkere politieke en maatschappelijke betrokkenheid in Oost-Europa en de Zuidelijke Kaukasus.

De belangrijkste doelen van het project zijn:

  • Het promoten van een actief burgerschap en deelname in het Eastern Partnership Project onder de jeugd
  • Het lobbyen bij betrokken partijen en overheden voor de erkenning van de rol die de jeugd heeft in het vormen van onze democratie
  • Het aanbieden van kennis en tips wat betreft de rechten en plichten van een burger in de EU om zo de plek van de jeugd te verbeteren
  • Het opbouwen van vertrouwen tussen mensen van de lidstaten van het Oostelijk Partnerschap en de rest van Europa
  • Het versterken van bestaande netwerken tussen jeugdorganisaties uit lidstaten van het Oostelijk Partnerschap en de rest van Europa
  • Het promoten van mensenrechten als een belangrijk Europees gemeengoed
  • Het promoten en creëren van discussies en debatten over Europa

Website: aegee.org/eap
E-mail: eap@aegee.org


Y Vote Project

Y Vote is een Europese campagne die is opgezet om jonge mensen in Europa aan te moedigen een geïnformeerde keuze te maken bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Het project is van mening dat jongeren beter geïnformeerd moeten worden over de Europese verkiezingen, Europese instellingen en de Europese Unie in het algemeen om actieve burgers te worden. Daarom zullen conventies en lokale acties voor AEGEE’ers en jonge burgers in de loop van een jaar worden georganiseerd en zal een stemgids worden ontwikkeld om kiezers te helpen bij het vinden van hun stem in hun land.

Website: https://yvote.eu/
E-mail: https://yvote.eu/contact/


Europe on Track Project

Europe on Track (EoT) heeft plaatsgevonden in 2012, 2014 en sinds 2016 vindt het ieder jaar plaats. In elke editie hebben geselecteerde ambassadeurs per trein door Europa gereisd met de steun van InterRail om de visie van jonge mensen over de toekomst van Europa vast te leggen door middel van foto’s , video’s en interviews. In de laatste editie werden twintig lokale evenementen en meer dan honderd interviews gehouden over duurzame ontwikkeling.

Dit jaar zal ‘Europe on Track 6: Which Track?’ plaatsvinden met het volgende onderwerp: Euroscepticisme. Hoe succesvol is Europees project in 2018?
Is het nog steeds op de goede weg naar democratie, eenheid en de betere wereld? Tijdens EoT zullen deze en vele andere belangrijke vragen beantwoord worden.

Website: https://www.europeontrack.org/
E-mail: https://www.europeontrack.org/contact-us/


SMASH – Structural Measures Against Sexual Harassment

Vanaf het najaar van 2017 heeft het AEGEE / European Students ‘Forum het bewustzijn verhoogd en het probleem van seksuele intimidatie en instemming binnen onze organisatie aangepakt. In 2019, dankzij de steun van de Europese Jeugdstichting (Raad van Europa), lanceert AEGEE een project met de titel S.M.A.S.H.: structurele maatregelen tegen seksuele intimidatie. Tijdens dit project zal AEGEE zijn expertise verder kunnen vergroten en de pool van leden kunnen uitbreiden die zijn getraind in het voorkomen, detecteren en reageren op gevallen van seksuele intimidatie (genaamd ‘Safe Persons’). Het doel van SMASH is om een ​​duurzaam systeem te creëren om het probleem van seksuele intimidatie in (jeugd)organisaties en andere evenementen en activiteiten waarbij jongeren betrokken zijn, te voorkomen en aan te pakken.

Meer informatie kun je vinden op de website van AEGEE-Europe, namelijk https://www.aegee.org/. Voor specifieke interesse in de rol van een Safe Person, kun je mailen naar: safe.person@aegee.eu.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl