Activiteiten

AEGEE-Groningen organiseert op zowel lokaal als Europees niveau activiteiten. Hieronder kan je een overzicht vinden van de activiteiten die AEGEE zoal te bieden heeft.

Borrel

Elke woensdag vanaf 22.00 uur vindt in café de Brouwerij (Poelestraat 27) de wekelijkse borrel van AEGEE-Groningen plaats. Dit is de ideale gelegenheid om gezellig bier te drinken met andere mensen van de vereniging, reisverhalen uit te wisselen en een mooie avond te beleven.

Inhoudelijke activiteiten

Regelmatig worden er debatten, lezingen en workshops aangeboden.  Tijdens de Europa Week worden er verschillende open activiteiten georganiseerd in samenwerking met andere internationale studentenverenigingen in Groningen, ook wordt er een European Culture Night georganiseerd.

Tevens wordt er elk jaar een Local Training Course georganiseerd waarbij leden de kans krijgen om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Social Media skills of het maken van een goed CV.

Maandelijkse activiteiten

Naast de borrels en inhoudelijke activiteiten wordt er iedere maand door de AcCie (Activiteitencommissie) een leuke activiteit georganiseerd die openstaat voor alle leden. Zo organiseren zij een Pubquiz, Sinterklaas spel of een BBQ.

Introperiode

Ieder jaar worden er twee introperiodes georganiseerd.
In September vindt de grote introperiode plaats. Gedurende de eerste paar weken van het collegejaar kan je elke week komen eten bij één van onze intro-ouders, ervaren AEGEEers die je graag meer vertellen over de vereniging. Daarnaast vindt er elke week een leuke activiteit plaats, die variëren van een avondje poolen tot een European Culture Night. Het hoogtepunt van de introperiode is het Introkamp naar Schiermonnikoog. Hier kunnen nieuwe en oude leden elkaar leren kennen en samen tot in de vroege uurtjes dansen in de Tox Bar.

In Februari wordt de tweede introperiode georganiseerd. Dit is de kans voor de mensen die gedurende het jaar lid zijn geworden om alsnog de vereniging te leren kennen. Ook is dit de uitgelezen kans voor mensen die voor een half jaar naar Groningen komen om betrokken te raken bij de vereniging.

Liftwedstrijden

Liften is dé AEGEE-sport bij uitstek. Hoe kun je nou beter Europa leren kennen dan met je duim omhoog en een bordje langs de kant van de weg te gaan staan? Daarom organiseert AEGEE-Groningen per jaar 3 liftwedstrijden. Het eindpunt kan overal in Europa zijn; zo hebben wij onlangs al Leuven, Brugge, Bratislava, Bamberg, Lille, Praag en Bilbao bezocht.

Excursies

Omdat sommige steden helaas te ver weg liggen om liftend in één dag te halen wordt het internet afgespeurd naar goedkope reisjes met bus, trein of vliegtuig naar verder gelegen oorden. Het mooie hiervan is dat we vrijwel altijd bij de plaatselijke AEGEE mensen onderdak kunnen krijgen waardoor je eigenlijk alleen nog maar je eigen (goedkope) ticket en wat biertjes betaald. Steden die wij de laatste jaren hebben bezocht zijn Krakow, Boedapest, Nice, Sofia, Barcelona, Gdansk, Alicante en Dublin.

Ook bezoeken we elk jaar het Europees Parlement in Brussel of Straatsburg.

Summer University

De Summer University is het oudste en grootste project van AEGEE. Veel locals organiseren een cultureel en sociaal programma van twee weken tijdens de zomer, waarbij AEGEE-leden uit heel Europa kennis kunnen maken met de desbetreffende local en de leden en inwoners daar. Ook AEGEE-Groningen organiseert jaarlijks een Summer University. Zo’n 30 Europese studenten komen in Groningen om Nederland en de Nederlanders te leren kennen door middel van leuke activiteiten, zoals zeilen, een dagje Amsterdam, een taalcursus en diverse feestjes.

AEGEE-Europe

Naast de Summer Universities vinden er ook op Europees niveau veel verschillende soorten activiteiten plaats zoals European Schools waarbij AEGEE-leden uit heel Europa veel ervaring op kunnen doen voor commissiewerk, twee AGORA’s (Europese ALVs in Istanbul, Bucharest, Krakau, Bergamo of op een andere spannende plek in Europa) en Network Meetings waarbij je met leden uit heel Europa praat over actuele zaken binnen AEGEE. Als lid van AEGEE-Groningen kun je ook actief worden binnen AEGEE-Europe, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een Working Group, een soort commissie die nadenkt over een bepaald thema.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl