Activiteiten

Op lokaal en Europees niveau worden tal van activiteiten georganiseerd. De bekendste hiervan zijn de Summer Universities. Hieronder volgt een overzicht van de andere activiteiten die AEGEE zoal te bieden heeft.

Borrel

Elke woensdag vanaf 22.00 uur vindt in café Ome Ko (Poelestraat 27) de wekelijkse borrel van AEGEE-Groningen plaats. Dit is de ideale gelegenheid om gezellig bier te drinken met andere mensen van de vereniging, reisverhalen uit te wisselen en een mooie avond te beleven.

Inhoudelijke activiteiten

Regelmatig worden, soms in samenwerking met andere internationaal georiënteerde verenigingen, debatten, lezingen en workshops aangeboden. Zo organiseert de Cultuurcommissie meerdere keren per jaar open activiteiten waarbij men kennis kan maken met het culturele leven in Europa. Tijdens de International Week zijn er een week lang activiteiten om zowel Groninger studenten als internationale studenten kennis te laten maken met elkaar en de wereld. Deze week wordt samen met andere verenigingen georganiseerd. Ook vindt ieder jaar een Local Training Course plaats waarbij wordt gedoceerd in Fundraising, Human Resources en PR. Dit jaar wordt ook een Regional Training Course gegeven waarbij wordt samengewerkt met een andere AEGEE local.

Maandelijkse activiteiten

Naast de borrels en inhoudelijke activiteiten wordt er ieder maand door de AcCie (Activiteitencommissie) een leuke activiteit georganiseerd die openstaat voor alle leden en geïnteresseerden. Zo wordt er gepokerd, Sinterklaas gevierd en samen genoten van uit alle hoeken van Europa afkomstige drank tijdens de European Culture Night.

Introreizen

Ieder jaar vinden er twee introreisjes plaats. De eerste, aan het begin van het collegejaar is een introkamp op Schiermonnikoog. In mei worden het Europees Parlement en het Europese bestuur in Brussel met een bezoek vereerd. Op deze manier leren nieuwe leden elkaar, de AEGEE-spirit en ook Europa op een leuke vrijblijvende manier kennen.

Liftwedstrijden

Liften is dé AEGEE-sport bij uitstek. Hoe kun je nou beter Europa leren kennen dan met je duim omhoog en een bordje langs de kant van de weg te gaan staan? Daarom organiseert AEGEE-Groningen per jaar 3 liftwedstrijden. Het eindpunt kan overal in Europa zijn; zo hebben wij onlangs al Kopenhagen, Maribor, Praag, Parijs, Berlijn, Poznan, Barcelona en Zielona Góra bezocht en zullen nog vele steden volgen.

Stedentrips

Omdat sommige steden helaas te ver weg liggen om liftend in één dag te halen wordt het internet afgespeurd naar goedkope reisjes met bus, trein of het vliegtuig naar verder gelegen orden. Het mooie hiervan is dat we vrijwel altijd bij de plaatselijke AEGEE mensen onderdak kunnen krijgen waardoor je eigenlijk alleen nog maar je eigen (goedkope) ticket betaalt.

Summer University

De Summer University is het oudste en grootste project van AEGEE. Veel locals organiseren een cultureel en sociaal programma van twee weken tijdens de zomer, waarbij AEGEE-leden uit heel Europa kennis kunnen maken met de desbetreffende local en de leden en inwoners daar. Ook AEGEE-Groningen organiseert jaarlijks een Summer University. Zo’n 30 Europese studenten komen in Groningen om Nederland en de Nederlanders te leren kennen door middel van leuke activiteiten, zoals zeilen, een dagje Amsterdam, een taalcursus en diverse feestjes. Klik hier voor meer informatie over alle Summer Universities bij AEGEE.

AEGEE-Europe

Naast de Summer Universities vinden er ook op Europees niveau veel verschillende soorten activiteiten plaats zoals een Model European Union, European Schools waarbij AEGEE-leden uit heel Europa veel ervaring op kunnen doen voor commissiewerk, twee AGORA’s (Europese ALVs in Warschau, Napels, Malta, Budapest of op een andere spannende plek in Europa) en Network Meetings waarbij je met leden uit heel Europa praat over actuele zaken binnen AEGEE. Als lid van AEGEE-Groningen kun je ook actief worden binnen AEGEE-Europe, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een Working Group, een soort commissie die nadenkt over een bepaald thema.