Commissies

Binnen AEGEE-Groningen is het mogelijk om actief te worden in diverse commissies. De lokale commissies van AEGEE bestaan uit: de AcCie, AlmanakCie, BataCie, IntroCie, KEI-Cie, KookCie, LustrumCie, PR-Cie, RedaCie en de Webforge-Cie. Momenteel zijn er nog plekken vrij in de KEI-Cie. Wil je hier meer informatie over? Stuur dan gerust een mailtje naar localaffairs@aegee-groningen.nl

Natuurlijk zijn er ook veel commissies die reisjes organiseren en/of daarbij AEGEE’ers uit Europa in Groningen verwelkomen. Binnen AEGEE-Groningen hebben we de volgende Europese commissies: EuropaCie, EventCie, ExcurCie en Summer University-commissie.

Hierna volgt een overzicht van welke leden er binnen iedere commissie actief zijn.


Activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert elke maand een leuke activiteit zoals een Halloweenfeest, Sinterkerstactiviteit, de Gotcha Games en nog veel meer. De AcCie van het jaar 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Laura Bodewes
Secretaris: Kieran Engel
Penningmeester: Sam Geus
Promotion Responsible: Shenza Gunput
Fundraising Responsible: Djené Draisma
Algemeen lid: Daniëlle Cheney

E-mailadres: accie@aegee-groningen.nl


Almanakcommissie

De almanakcommissie maakt een almanak (jaarboek) voor de leden van AEGEE-Groningen. In dit jaarboek staan artikelen over wat er het afgelopen jaar allemaal is gedaan bij AEGEE, maar ook leuke stukjes van leden zelf en van organisaties en verenigingen waar AEGEE mee samenwerkt.

De AlmanakCie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Reyno te Koppele
Secretaris: Julia Rood
Penningmeester: Gert-Jan van Ginkel
Promotion Responsible: Lummigje Bottema
Fundraising Responsible: Lineke Schutrups

E-mailadres: almanak@aegee-groningen.nl


Batavierencommissie

De Batavierencommissie houdt zich bezig met de deelname van AEGEE-Groningen aan de Batavierenrace en de aanloop hiernaartoe, doormiddel van het organiseren van gezamenlijke trainingen.

De BataCie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Marlijn Botter
Secretaris: Esmée van Thuijl
Penningmeester: Anne de Rouw
PR-Responsible: David Monnikhof

E-mailadres: batacie@aegee-groningen.nl


Europacommissie

De Europacommissie organiseert onder andere Europa-avonden, waar leden meer kunnen leren over het Europese niveau van AEGEE. Ook zullen zij drie lezingen organiseren die betrekking hebben op actuele onderwerpen die binnen Europa spelen. Tevens organiseren zij diverse culturele activiteiten.

De Europacommissie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Karlien van de Wetering
Secretaris: Sacha Reus
Penningmeester: Astrid Stulemeijer
PR-Responsible: Romy Hakkers
Algemeen lid: Margot Da Silva

E-mailadres: europacie@aegee-groningen.nl


Europees Eventcommissie

De Europees Eventcommissie organiseert een groot Europees evenement in Groningen. Elk jaar heeft dit evenement een ander thema. In 2014-2015 was het thema democratie, en in 2015-2016 was dit event een Network Meeting. Tijdens het evenement komen 30 AEGEE-leden uit heel Europa naar Groningen voor workshops, lezingen en leuke feesten.

De Europees Eventcommissie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Kevin Gooyert
Secretaris: Sharon van der Heijden
Penningmeester: Ameer Islam
PR-verantwoordelijke: Lidia Garijo
FR-verantwoordelijke: Gladys Okosun

E-mailadres: eventcie@aegee-groningen.nl


Excursiecommissie

De excursiecommissie organiseert drie reisjes per jaar naar een stad waar een AEGEE-local zit. Eén van de drie reizen is de introductiereis naar Brussel of Straatsburg, waar een bezoek wordt gebracht aan het Europees Parlement. Steden die de afgelopen jaren bezocht zijn, zijn onder andere Tallinn, Brno, Bratislava, Venetië, Londen, Dublin, Skopje en Sofia. Er wordt altijd contact gezocht met AEGEE-leden die uit de stad van bestemming komen en zij organiseren vaak een citytour of een etentje.

De ExcurCie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Sterre Lutterop
Secretaris: Kaylie Yan
Penningmeester: Jesse Bajema
Promotion Responsible: Marcella Molemaker

E-mailadres: excurcie@aegee-groningen.nl


Galant Gala

Elk jaar organiseert AEGEE samen met Clio, Ubbo Emmius, NEXUS, VIP, SOG, SIB, GSb en TeMA het Galant Gala. Een afgevaardigde van elke vereniging neemt plaats in de commissie. Dit jaar zit Ewout van der Schee voor AEGEE in de Galant Gala commissie.

Website: www.galantgala.nl
E-mailadres: info@galantgala.nl


ICT-Commissie

De ICT-Commissie is verantwoordelijk voor een goede werking van de website en het beheren van de ICT op het AEGEE-pand! Een onmisbare commissie voor de huidige tijd!

  • André Faber – Website

Integration Night

Elk jaar organiseert AEGEE samen met SIB, ESN, Albertus Magnus en Dizkartes de Integration Night. Deze avond is bedoeld om internationale maar ook Groningse studenten kennis te laten maken met Groningen, het studentenleven en met de deelnemende verenigingen. Elke vereniging vaardigt iemand af die in de commissie plaatsneemt. Dit jaar is Annelies Kamphuis de afgevaardigde van AEGEE-Groningen die in de commissie zit.


Introductiecommissie

De introductiecommissie organiseert in september en oktober zes weken lang activiteiten voor nieuwe leden en studenten die geïnteresseerd zijn in AEGEE-Groningen. Elke week eten de nieuwe leden bij oude leden, zogenaamde Europa’s en Euroma’s, waarna ze samen naar de borrel gaan. Daarnaast is er tijdens de zes weken elke week een activiteit zoals een picknick, poolen, bowlen en een eindfeest. Ook organiseert de introductiecommissie het weekend naar Schier eind september, waar iedereen elkaar nog beter leert kennen. Tevens organiseert de IntroCie de voorjaarsintroductie in februari en maart.

Op dit moment zitten in de Introductiecommissie:

Voorzitter: Kiran Kana
Secretaris: Lisa Wagener
Penningmeester: Isan Odding
PR-Responsible: Zenthe van Donselaar
FR-Responsible: Eleonora De Danieli

Wil je graag informatie over deze commissie? Stuur dan een e-mail naar board@aegee-groningen.nl

E-mailadres: intro@aegee-groningen.nl


KEI-commissie

De KEI-commissie verzorgt allerlei activiteiten tijdens de KEI-week om AEGEE-Groningen te promoten onder nieuwe Groningse studenten.

De KEI-Cie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Nivedhana Paramajothy
Secretaris: Steffanie Hart
Penningmeester: Arjan Tilstra
PR-Responsible: Alexandros Balatsoukas
Algemeen lid: Kim Naber
Algemeen lid: Geert Verela Put

E-mailadres: kei@aegee-groningen.nl


Kookcommissie

Sinds dit jaar is de kookcommissie in het leven geroepen, aangezien de liefde van een AEGEE’er door de maag gaat. De KookCie organiseert verspreid over het jaar vijf eetactiviteiten, waaronder de Brakke Brunch, een Nieuwjaars- en Europadiner.

De KookCie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Anneloes de Geus
Secretaris: Lisa Stuifzand
Penningmeester: Liselot Marée
PR-Responsible: Melissa Poblete Nunez
Algemeen lid: Tijmen van Westerveld

E-mailadres: kookcie@aegee-groningen.nl


Liftcommissie

De liftcommissie organiseert drie keer per jaar een liftwedstrijd naar een andere AEGEE-stad. Twee keer is het een stad die binnen 1 dag te bereiken is en één keer mogen de liftkoppels er twee dagen over doen. Voorafgaand aan de liftwedstrijd is er altijd een liftworkshop. Afgelopen jaren zijn er liftwedstrijden geweest naar onder andere Dresden, Parijs, Genua, Zielona Góra, Barcelona, Ljubljana, Zagreb, Praag en Boedapest.

De LiftCie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Jeske Appelman
Secretaris: Lars Marée
Penningmeester: Kalle Aaltonen
PR-Responsible: Calvin Bootsman
Algemeen lid: Eva de Haan

E-mailadres: liftcie@aegee-groningen.nl


Lustrumcommissie

Aangezien dit jaar het 30e Lustrum van AEGEE-Groningen wordt gevierd is er vorig jaar een Lustrumcommissie opgezet die druk bezig is met alle voorbereidingen. In oktober t/m december staan o.a. de volgende activiteiten op het programma: een Lift Monopoly, Biercantus, Gala en de Lustrumreis naar Israël.

De LustrumCie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Adriaan Eldering
Secretaris: Miraya Rook
Penningmeester: Astrid Wentzel
PR-Responsible: Daphne Timmerhuis
FR-Responsible: Frank Luijckx
Algemeen lid: Madelief Engels

E-mailadres: lustrum@aegee-groningen.nl


Nedertop commissie

De Nedertop commissie wordt gevormd door afgevaardigden van de meeste Nederlandstalige AEGEE-locals. Voor het tweede jaar op rij is er een commissie samengesteld om een Nedertop weekend te organiseren, gedurende alle leden van de locals gevestigd in Nederland elkaar beter kunnen leren kennen. AEGEE-Groningen wordt dit jaar vertegenwoordigd door Charley Sjerps, die zitting neemt in deze commissie.


PR-Commissie

De PR-Commissie houdt zich bezig met algemene promotie-activiteiten voor AEGEE-Groningen gedurende het hele jaar. Een dergelijke activiteit kan zijn: gratis warme chocolademelk weggeven, flyers uitdelen of zadelhoesjes verspreiden. Tevens ontwerpen ze promotiemateriaal en promoten de merchandise.

De PR-Commissie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Lisa van Willigen
Secretaris: Kyra van der Ploeg
Penningmeester: Rob Koster
Algemeen lid: Shajif Ravi

E-mailadres: promotie@aegee-groningen.nl


Redactiecommissie

De redactiecommissie verzorgt het online verenigingsblad ‘De Gronoloog’, welke te vinden is op www.aegee-groningen.nl. De leden van de RedaCie schrijven artikelen over interessante onderwerpen zoals Network Meetings en reisjes van AEGEE. Daarentegen posten ze ook recepten, discussies over actuele onderwerpen en verhalen van leden die studeren in het buitenland.

De RedaCie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Roger op Heij
Secretaris: Robert Sandee
Algemeen lid: Arjan Weurding

E-mailadres: redactie@aegee-groningen.nl


Summer University-commissie

De Summer University commissie organiseert de Summer Univeristy in Groningen. Elk jaar heeft de SU een ander thema waar workshops en lezingen over worden georganiseerd. Daarnaast is er altijd een weekend Schiermonnikoog, een dagje Amsterdam en worden er veel feesten georganiseerd.

De SU-Cie van 2018-2019 bestaat uit:

Voorzitter: Neepan Paramajothy
Secretaris: Kirsten de Haan
Penningmeester: Kirsten Broekema
FR-Responsible: Margriet Visser
PR-Responsible: Daan van der Schot
Incoming Responsible: Arend-Jan Tissing
Algemeen lid: Kirsten Schuttel

E-mailadres: su@aegee-groningen.nl


Webforge-commissie

De Webforge-commissie biedt het bestuur ondersteuning in het ontwikkelen en bijhouden van digitale platformen, waaronder de AEGEE-Groningen app.

De Webforge-Cie van 2018-2019 is als volgt samengesteld:

Voorzitter: Jildert Sijmonsma
Secretaris: Miguel Grant
Penningmeester: Jildert Sijmonsma
PR-Responsible: Calvin Bootsman
FR-Responsible: Matthijs Knigge

E-mailadres: webcie@aegee-groningen.nl