Commissies

Binnen AEGEE-Groningen is het mogelijk om actief te worden in diverse commissies. De lokale commissies van AEGEE bestaan uit: de AcCie, AlmanakCie, Fitcie, IntroCie, KEI-Cie, KookCie, PR-Cie en de Redactie. Momenteel zijn er nog plekken vrij in een aantal van deze commissies. Wil je hier meer informatie over? Stuur dan gerust een mailtje naar localaffairs@aegee-groningen.nl

Natuurlijk zijn er ook veel commissies die reisjes organiseren en/of daarbij AEGEE’ers uit Europa in Groningen verwelkomen. Binnen AEGEE-Groningen hebben we de volgende Europese commissies: EuropaCie, ExcurCie, en de Summer University commissie.

Hierna volgt een overzicht van welke leden er binnen iedere commissie actief zijn.


Activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert elke maand een leuke activiteit zoals een Halloweenfeest, Sinterkerstactiviteit, de Gotcha Games en nog veel meer.

De AcCie van het jaar 2021-2022 bestaat uit:

Voorzitter: Fleur Bekhuis
Secretaris:
Jana Rings
Treasurer:
Kayzan Martiena
PR-Responsible:
Leanne Ribberink

E-mailadres: accie@aegee-groningen.nl


Almanakcommissie

De jaarboekcommissie maakt het jaarboek voor de leden van AEGEE-Groningen. Hierin staan artikelen over wat er het afgelopen jaar allemaal is gedaan bij AEGEE, maar ook leuke stukjes van leden zelf en van organisaties en verenigingen waar AEGEE mee samenwerkt.

De JaarCie van 2021-2022 bestaat uit:

Voorzitter: Jolien Post
Secretaris: Marijke Westers
Penningmeester: Michelle Gerssen
PR-Responsible: Laura Thompson
FR-Responsible: Silvia Boni
Algemeen Lid: Jacob van der Meulen

E-mailadres: almanak@aegee-groningen.nl


Europacommissie

De Europacommissie organiseert onder andere Europa-avonden, waar leden meer kunnen leren over het Europese niveau van AEGEE. Ook zullen zij drie lezingen organiseren die betrekking hebben op actuele onderwerpen die binnen Europa spelen. Tevens organiseren zij diverse culturele activiteiten.

De EuropaCie van 2021-2022 bestaat uit:

Voorzitter: Gabor Ersek
Secretaris: Jelena Kresoja
Penningmeester: Carla Matei
PR-Responsible: Vacant!
Algemeen Lid: Rutger Hol
Algemeen Lid: Simo Sirel

E-mailadres: europacie@aegee-groningen.nl


Excursiecommissie

De excursiecommissie organiseert drie reisjes per jaar naar een stad waar een AEGEE-local zit. Eén van de drie reizen is de reis naar Brussel of Straatsburg, waar een bezoek wordt gebracht aan het Europees Parlement. Steden die de afgelopen jaren bezocht zijn, zijn onder andere Tallinn, Brno, Bratislava, Venetië, Londen, Dublin, Skopje en Sofia. Er wordt altijd contact gezocht met AEGEE-leden die uit de stad van bestemming komen en zij organiseren vaak een citytour of een etentje.

De ExcurCie van 2021-2022 bestaat uit:

Voorzitter: Xiao Buitenhuis
Secretaris: Kirsten Broekema
Penningmeester: Arjan Tilstra
PR-Responsible: Enrico Stroet
General Member: Mark Pasma
General Member: Cédric Andries

E-mailadres: excurcie@aegee-groningen.nl


Fitcommissie

De Fitcommissie houdt zich bezig met de deelname van AEGEE-Groningen aan de Batavierenrace en de aanloop hiernaartoe, doormiddel van het organiseren van gezamenlijke trainingen. Daarnaast organiseren ze nog twee andere sportieve activiteiten.

De FitCie van 2021-2022 bestaat uit:

Voorzitter: Kim Wehner
Secretaris: Melanie van der Vlies
Penningmeester: Ben Boersma
PR-Responsible: Cédric Andries
General Member: Sylvia Schinkel

E-mailadres: batacie@aegee-groningen.nl


Galant Gala

Elk jaar organiseert AEGEE samen met Clio, Ubbo Emmius, NEXUS, VIP, SOG, SIB, GSb en Teimun het Galant Gala. Een afgevaardigde van elke vereniging neemt plaats in de commissie. Dit jaar zit Ann Smith voor AEGEE in de Galant Gala commissie.

Website: www.galantgala.nl
E-mailadres: info@galantgala.nl


Integration Night

Elk jaar organiseert AEGEE samen met SIB, ESN, Albertus Magnus en Dizkartes de Integration Night. Deze avond is bedoeld om internationale maar ook Groningse studenten kennis te laten maken met Groningen, het studentenleven en met de deelnemende verenigingen. Elke vereniging vaardigt iemand af die in de commissie plaatsneemt. Dit jaar is Ann Smith de afgevaardigde van AEGEE-Groningen die in de commissie zit.


Introductiecommissie

De introductiecommissie organiseert in september en oktober zes weken lang activiteiten voor nieuwe leden en studenten die geïnteresseerd zijn in AEGEE-Groningen. Elke week eten de nieuwe leden bij oude leden, zogenaamde Europa’s en Euroma’s, waarna ze samen naar de borrel gaan. Daarnaast is er tijdens de zes weken elke week een activiteit zoals een picknick, poolen, bowlen en een eindfeest. Ook organiseert de introductiecommissie het weekend naar Schier eind september, waar iedereen elkaar nog beter leert kennen. Tevens organiseert de IntroCie de voorjaarsintroductie in februari en maart.

De IntroCie van 2021-2022 bestaat uit:

Voorzitter: Vivien Bunk
Secretaris: Sophie Tijssen
Penningmeester: Ana Resiga
PR-Responsible: Jennifer Apell
FR-Responsible: Tom Burghard
Algemeen lid: Eivind Midbøe
Algemeen lid: Bart van der Woude

E-mailadres: intro@aegee-groningen.nl


KEI-commissie

De KEI-commissie verzorgt allerlei activiteiten tijdens de KEI-week om AEGEE-Groningen te promoten onder nieuwe Groningse studenten. Voor de KEI-commissie zijn we nog opzoek naar enthousiaste leden. Wil je graag meer informatie over deze commissie? Stuur dan een e-mail naar board@aegee-groningen.nl

Voorzitter: Liam Gartland Bonet
Secretaris: Mieke Wiersma
Penningmeester: Vacant
PR-Responsible: Dhruv Madaram

E-mailadres: kei@aegee-groningen.nl

 


Kookcommissie

Een aantal jaar geleden is de kookcommissie in het leven geroepen, aangezien de liefde van een AEGEE’er door de maag gaat. De KookCie organiseert verspreid over het jaar zes eetactiviteiten, waaronder de Brakke Brunch, een Nieuwjaars- en Europadiner.

De KookCie van 2021-2022 bestaat uit:

Voorzitter: Luna Fickel
Secretaris: Niek Esselink
Penningmeester: Leora Gadžiramazanova
PR-Responsible: Mitchell Dijkhof
Algemeen lid: Tobias Harryvan
Algemeen lid: Jelena Kresoja

E-mailadres: kookcie@aegee-groningen.nl


Liftcommissie

De Liftcommissie gaat van start in de tweede helft van het academische jaar (indien mogelijk)

Normaal gesproken organiseert de liftcommissie drie keer per jaar een liftwedstrijd naar een andere AEGEE-stad. Twee keer is het een stad die binnen 1 dag te bereiken is en één keer mogen de liftkoppels er twee dagen over doen. Voorafgaand aan de liftwedstrijd is er altijd een liftworkshop. Afgelopen jaren zijn er liftwedstrijden geweest naar onder andere Dresden, Leuven, Parijs, Genua, Zielona Góra, Barcelona, Ljubljana, Zagreb, Praag en Boedapest.


PR-Commissie

De PR-Commissie houdt zich bezig met algemene promotie-activiteiten voor AEGEE-Groningen gedurende het hele jaar. Een dergelijke activiteit kan zijn: gratis warme chocolademelk weggeven, flyers uitdelen of zadelhoesjes verspreiden. Tevens ontwerpen ze promotiemateriaal en promoten de merchandise.

De PR-Commissie van 2021-2022 bestaat uit:

Voorzitter: Djené Draisma
Secretaris: Joris Cloosterman
Penningmeester: Roel van der Helm
PR-Responsible: Karlijn de Groot
Algemeen Lid: Niels Visser

E-mailadres: promotie@aegee-groningen.nl


Redactiecommissie

De redactiecommissie verzorgt het online verenigingsblad ‘De Gronoloog’, welke te vinden is op www.aegee-groningen.nl. De leden van de RedaCie schrijven artikelen over interessante onderwerpen zoals Network Meetings en reisjes van AEGEE. Daarentegen posten ze ook recepten, discussies over actuele onderwerpen en verhalen van leden die studeren in het buitenland.

De RedaCie van 2021-2022 bestaat uit:

Voorzitter: Jess Jackson
Secretaris: Lara Günter
Penningmeester: Jeffrey Schulman
General Member: Vacant!

E-mailadres: redactie@aegee-groningen.nl


Summer University commissie

De Summer University commissie organiseert de Summer Univeristy in Groningen. Elk jaar heeft de SU een ander thema waar workshops en lezingen over worden georganiseerd. Daarnaast is er altijd een weekend Schiermonnikoog, een dagje Amsterdam en worden er veel feesten georganiseerd.

De SUcie van 2021-2022 bestaat uit:

Voorzitter: Aleksandra Rachwalska
Secretaris: Thomas Mudde
Penningmeester: Romy Hakkers
PR-Responsible: Irina Halus
FR-Responsible: Kalle Aaltonen
Incoming Responsible: Anna Waldeck
Algemeen lid: Lars van der Haar

E-mailadres: su@aegee-groningen.nl

Sponsors

Mokana
Prefixbroker
Sans Online Damesrokken
Soccer Concepts
Zantman Kliniek
Sleiderink Bouwmaterialen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
MyMepal
Sofa's van Urbansofa
Online marketing bureau Traffic Today
Comfort Products verwarmde zolen
Sfeer.nl
Sweetlivingshop
Verzekering.nl