Commissies

Binnen AEGEE-Groningen is het mogelijk om actief te worden in diverse commissies. De lokale commissies van AEGEE bestaan uit: de AcCie, AlmanakCie, Fitcie, IntroCie, KEI-Cie, KookCie, de LiftCie, de LustrumCie, PR-Cie en de Redactie. Momenteel zijn er nog plekken vrij in een aantal van deze commissies. Wil je hier meer informatie over? Stuur dan gerust een mailtje naar localaffairs@aegee-groningen.nl

Natuurlijk zijn er ook veel commissies die reisjes organiseren en/of daarbij AEGEE’ers uit Europa in Groningen verwelkomen. Binnen AEGEE-Groningen hebben we de volgende Europese commissies: EuropaCie, en de ExcurCie.

Hierna volgt een overzicht van welke leden er binnen iedere commissie actief zijn.


Activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert elke maand een leuke activiteit zoals een Halloweenfeest, Sinterkerstactiviteit, de Gotcha Games en nog veel meer.

De AcCie van het jaar 2022-2023 bestaat uit:

Voorzitter: Jennifer Apell
Secretaris:
Yara Penning
Penningmeester:
Niek Esselink
PR-Responsible:
Ann Smith
General Member:
Ellen van Seventer

E-mailadres: accie@aegee-groningen.nl


Almanakcommissie

De almanakcommissie maakt het jaarboek voor de leden van AEGEE-Groningen. Hierin staan artikelen over wat er het afgelopen jaar allemaal is gedaan bij AEGEE, maar ook leuke stukjes van leden zelf en van organisaties en verenigingen waar AEGEE mee samenwerkt.

De AlmanakCie van 2022-2023 bestaat uit:

Voorzitter: Shenza Gunput
Secretaris: Vacant!
Penningmeester: Lisanne Schaafsma
PR-Responsible: Isabel Seerden
FR-Responsible: Sophie Tijssen

E-mailadres: almanak@aegee-groningen.nl


Europacommissie

De Europacommissie organiseert onder andere Europa-avonden, waar leden meer kunnen leren over het Europese niveau van AEGEE. Ook zullen zij drie lezingen organiseren die betrekking hebben op actuele onderwerpen die binnen Europa spelen. Tevens organiseren zij diverse culturele activiteiten.

De EuropaCie van 2022-2023 bestaat uit:

Voorzitter: Vacant!
Secretaris:
Lara Günter
Penningmeester:
Jeffrey Schulman
PR-Responsible: Martijn Janssen
General Member: Barbara van Gils
General Member:
Hio Lam Vong
General Member:
Milena Pintilie

E-mailadres: europacie@aegee-groningen.nl


Excursiecommissie

De excursiecommissie organiseert drie reisjes per jaar naar een stad waar een AEGEE-local zit. Eén van de drie reizen is de reis naar Brussel of Straatsburg, waar een bezoek wordt gebracht aan het Europees Parlement. Steden die de afgelopen jaren bezocht zijn, zijn onder andere Tallinn, Brno, Bratislava, Venetië, Londen, Dublin, Skopje en Sofia. Er wordt altijd contact gezocht met AEGEE-leden die uit de stad van bestemming komen en zij organiseren vaak een citytour of een etentje.

De ExcurCie van 2022-2023 bestaat uit:

Voorzitter: Ben Boersma
Secretaris: Mieke Wiersma
Penningmeester: Leora Gadžiramazanova
PR-Responsible: Pola Jaros
General Member: Jacob van der Meulen

E-mailadres: excurcie@aegee-groningen.nl


Fitcommissie

De Fitcommissie houdt zich bezig met de deelname van AEGEE-Groningen aan de Batavierenrace en de aanloop hiernaartoe, doormiddel van het organiseren van gezamenlijke trainingen. Daarnaast organiseren ze nog twee andere sportieve activiteiten.

De FitCie van 2022-2023 bestaat uit:

Voorzitter: Kalle Aaltonen
Secretaris: Thomas Mudde
Penningmeester: Niels Visser
PR-Responsible: Enrico Stroet
General Member: Rutger Hol

E-mailadres: batacie@aegee-groningen.nl


Galant Gala

Elk jaar organiseert AEGEE samen met Clio, Ubbo Emmius, NEXUS, VIP, SOG, SIB, GSb en Teimun het Galant Gala. Een afgevaardigde van elke vereniging neemt plaats in de commissie. Dit jaar zit Carla Matei voor AEGEE in de Galant Gala commissie.

Website: www.galantgala.nl
E-mailadres: info@galantgala.nl


Integration Night

Elk jaar organiseert AEGEE samen met SIB, ESN, Albertus Magnus, Vindicat en Dizkartes de Integration Night. Deze avond is bedoeld om internationale maar ook Groningse studenten kennis te laten maken met Groningen, het studentenleven en met de deelnemende verenigingen. Elke vereniging vaardigt iemand af die in de commissie plaatsneemt. Dit jaar is Kalle Aaltonen (later: Carla Matei) de afgevaardigde van AEGEE-Groningen die in de commissie zit.


Introductiecommissie

De introductiecommissie organiseert in september en oktober zes weken lang activiteiten voor nieuwe leden en studenten die geïnteresseerd zijn in AEGEE-Groningen. Elke week eten de nieuwe leden bij oude leden, waarna ze samen naar de borrel gaan. Daarnaast is er tijdens de zes weken elke week een activiteit zoals een picknick, poolen, bowlen en een eindfeest. Ook organiseert de introductiecommissie het weekend naar Schier eind september, waar iedereen elkaar nog beter leert kennen. Tevens organiseert de IntroCie de voorjaarsintroductie in februari en maart.

De IntroCie van 2022-2023 bestaat uit:

Voorzitter: Hugo Boeve
Secretaris: Vacant!
Penningmeester:Vacant!
PR-Responsible: Lotta Vergragt
FR-Responsible: Vacant!
Algemeen lid: Ana Resiga
Algemeen lid: Tom Burghard

E-mailadres: intro@aegee-groningen.nl


KEI-commissie

De KEI-commissie verzorgt allerlei activiteiten tijdens de KEI-week om AEGEE-Groningen te promoten onder nieuwe Groningse studenten. Voor de KEI-commissie zijn we nog opzoek naar enthousiaste leden. Wil je graag meer informatie over deze commissie? Stuur dan een e-mail naar board@aegee-groningen.nl

Voorzitter: Maarten Voss
Secretaris: Henrike Laing
Penningmeester: Jari Ankringa
PR-Responsible: Jano Černak

E-mailadres: kei@aegee-groningen.nl

 


Kookcommissie

Een aantal jaar geleden is de kookcommissie in het leven geroepen, aangezien de liefde van een AEGEE’er door de maag gaat. De KookCie organiseert verspreid over het jaar zes eetactiviteiten, waaronder de Brakke Brunch, een Nieuwjaars- en Europadiner.

De KookCie van 2022-2023 bestaat uit:

Voorzitter: Madelief van der Hulst
Secretaris: Vacant!
Penningmeester: Sem Boonstra
PR-Responsible: Maud Bos
Algemeen lid: Fleur Bekhuis
Algemeen lid: Hartog Horsch

E-mailadres: kookcie@aegee-groningen.nl


Liftcommissie

Na een aantal liftloze corona jaren is de liftcie dit jaar terug van weggeweest! Normaal gesproken organiseert de liftcommissie drie keer per jaar een liftwedstrijd naar een andere AEGEE-stad. Twee keer is het een stad die binnen 1 dag te bereiken is en één keer mogen de liftkoppels er twee dagen over doen. Voorafgaand aan de liftwedstrijd is er altijd een liftworkshop. Afgelopen jaren zijn er liftwedstrijden geweest naar onder andere Dresden, Leuven, Parijs, Genua, Zielona Góra, Barcelona, Ljubljana, Zagreb, Praag en Boedapest.

De liftcommissie van 2022-2023 bestaat uit:

Voorzitter: Joris Cloosterman
Secretaris: Sylvia Schinkel
Penningmeester: Johan Schuringa
PR-Responsible: Annemijn Hermsen
General Member: Malte Sandmann

E-mailadres: liftcie@aegee-groningen.nl


Lustrumcommissie

Op 25 oktober 2023 zal AEGEE-Groningen haar 35e verjaardag vieren. Dit zal gevierd worden met grootste activiteiten gedurende een lustrumperiode. De lustrumcommissie is al druk bezig met de voorbereidingen van het 7e lustrum!

De LustrumCie van 2022-2023 bestaat uit:

Voorzitter: Kirsten Broekema
Secretaris: Romy Hakkers
Penningmeester: Arjan Tilstra
PR-Responsible: Astrid Stulemeijer
FR-Responsible: Vacant!
General Member: Arend-Jan Tissing
General Member: Koa Draisma

E-mailadres: lustrumcie@aegee-groningen.nl


PR-Commissie

De PR-Commissie houdt zich bezig met algemene promotie-activiteiten voor AEGEE-Groningen gedurende het hele jaar. Een dergelijke activiteit kan zijn: gratis warme chocolademelk weggeven, flyers uitdelen of zadelhoesjes verspreiden. Tevens ontwerpen ze promotiemateriaal en promoten de merchandise.

De PR-Commissie van 2022-2023 bestaat uit:

Voorzitter: Belinda Schaatsenberg
Secretaris: Anjuli Granert
Penningmeester: Olegs Iljins
PR-Responsible: Mariël Hamminga

E-mailadres: promotie@aegee-groningen.nl


Redactiecommissie

De redactiecommissie verzorgt het online verenigingsblad ‘De Gronoloog’, welke te vinden is op www.aegee-groningen.nl. De leden van de RedaCie schrijven artikelen over interessante onderwerpen zoals Network Meetings en reisjes van AEGEE. Daarentegen posten ze ook recepten, discussies over actuele onderwerpen en verhalen van leden die studeren in het buitenland.

De RedaCie van 2022-2023 bestaat uit:

Chair: Vacant!
Secretary: Vacant!
Treasurer: Vacant!
General Member: Vacant!

E-mailadres: redactie@aegee-groningen.nl

Sponsors

Mokana
Prefixbroker
Sans Online Damesrokken
Soccer Concepts
Zantman Kliniek
Sleiderink Bouwmaterialen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
MyMepal
Sofa's van Urbansofa
Online marketing bureau Traffic Today
Comfort Products verwarmde zolen
Sfeer.nl
Sweetlivingshop
Verzekering.nl