Groningse Americana: The Blind Roofers en hun Damster Delta

Garrelsweer – Dat rock ‘n roll en juridische zaken goed samengaan heeft ondergetekende (1991 – heden) wel aangetoond door jarenlang de functies van voorzitter der Juridical van AEGEE-Groningen en die van rocklegende te bekleden. Het feit dat recentelijk eerstgenoemde functie is komen te vervallen wegens het abusievelijk niet wederverkiesbaar stellen kan hieraan dan ook geen afbreuk doen.

Kortheidshalve wordt in het hiernavolgende niet stilgestaan bij de juridische carrière – hoe indrukwekkend ook – van Karel. Daarvoor wordt verwezen naar de volgende editie van de Gronoloog. Centraal staat de Groningse band The Blind Roofers, binnen welk gezelschap Karel toetsenist is.

The Blind Roofers. Wat betekent dat eigenlijk? Om dat te begrijpen moeten we terug naar de jaren ‘90. In de film Hot Shots (1991), een oorlogsdrama over een getraumatiseerde straaljagerpiloot met o.a. Oscarwinnaar Charlie Sheen, spreekt laatstgenoemde de legendarische woorden: I’ve fallen for you like a blind roofer. Alleen een poëet als Sheen kan op deze manier uitdrukken dat hij voor iemand is gevallen als een blok, een blinde dakdekker. Zodoende was de naam van de band geboren. Dat, en Tony Two Tits & the Nipple Sisters was te lang.

Groningse Americana The Blind Roofers en hun Damster Delta 02

De band The Blind Roofers repeteert aan het Damsterdiep, ter hoogte van het pittoreske Garrelsweer, dat een populatie telt van 670 inwoners (aldus vastgesteld op 1 januari 2006), gelegen binnen de gemeente Loppersum op de coördinaten: 53° 19’ NB, 6° 47‘ OL. Het stroomdal van het Damsterdiep dat, net zoals de Mississippidelta, met zijn broeierige en moerassige klimaat een kweekvijver is voor allerlei muziek variërend van country tot folk, blues tot rock ‘n roll, is dan ook door de bandleden omgedoopt tot de Damster Delta.

In de zojuist genoemde Damster Delta wordt niet alleen gerepeteerd. Met producer Johan Kooi hebben de Roofers (zo mag ik ze noemen) inmiddels zes moddervette tracks opgenomen, die nog eind dit jaar op een EP zullen verschijnen. Eén van deze nummers zal eerder al uitgebracht worden met bijbehorende videoclip.

Al met al kan men wel stellen dat The Blind Roofers flink aan de weg timmeren. De band heeft gespeeld op festivals als Noorderzon, Eurosonic, Winterwelvaart, Festival Hongerige Wolf en Oerol. Op 5 september staan The Blind Roofers op Kadepop, in de EMG Groningen.

Wil je op de hoogte blijven van wat The Blind Roofers allemaal uitspoken? Volg ze dan op Twitter en Facebook!

https://www.facebook.com/TheBlindRoofers
https://twitter.com/theblindroofers

Benieuwd geworden hoe The Blind Roofers eigenlijk klinken? Luister dan naar hun nummer ‘Damaged Heart’:

 

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl