Weetjes over planeetjes

Hoeveel weet je eigenlijk over ons universum? Wees niet bang om ‘weinig’ te zeggen, want ik, Michiel,  ben toevallig een groot fan van astronomie geweest een paar jaar geleden. Daarom deel ik graag deze informatie zodat jullie meer te weten komen over het heelal waarin we leven. Hierbij presenteer ik: Michiels weetjes over planeetjes!

– Velen denken dat de zon om de aarde heen draait. Wij zijn immers toch het centrum van het universum!? Alles wat je daarover dacht is fout. Het blijkt namelijk dat de aarde toch om de zon heen draait. De oorzaak hiervan is tot nu toe vrij onduidelijk. Maar dit zou een doorbraak kunnen opleveren in astronomie-onderzoek.

– Wist je dat de (dwerg)planeet Pluto officieel vernoemd is naar de beroemde hond van Mickey Mouse? Een vrolijke oranje hond en een miniplaneet die kleiner is dan het oppervlak van Rusland hebben ook wel erg veel met elkaar te maken, niet waar?

– Dachten jullie dat de zon een zon was? Haha, grappig. De zon is een planeet! Dit was voor mij ook schokkend toen ik het voor het eerst las hoor, het is vrij normaal je hierdoor verward te voelen.

– Uranus is een planeet gevuld met gas (deze grap werkt beter in het Engels).

– Nee, je kan niet lopen op de zon. De zon is namelijk een beetje heet, dus tenzij je zonnebrand op doet, is het vrijwel onmogelijk om een bezoekje te brengen aan de zon.

– Nee, die witte bal die je in heldere nachten ziet is niet de koude kant van de zon, dit is de maan. Het is een of andere miniplaneet die om de aarde heen draait. We weten nog niet helemaal zeker waarom dit object zo gehecht is aan de aarde, maar we zijn er druk mee bezig.

– Als je ooit de ambitie hebt gehad om Jupiter, Saturnus, Uranus (hehe) of Neptunes te bezoeken, heb ik slecht nieuws voor je: deze planeten zijn helemaal gemaakt van gas dus dan is het vrij lastig om erop te kunnen staan. Oh ja, en er is ook geen zuurstof aanwezig ofzo.

– Waarom heeft Saturnus nou eigenlijk een ring? Nou, Beyonce dacht ooit ‘If you like it then you should have put a ring on it’ en daarom heeft ze bij deze een mooie ring voor Saturnus gekocht. Wel een ambitieuze dame die Beyonce, om met een planeet getrouwd te zijn.

– Venus is niet vernoemd naar een godin, maar naar het lied ‘Venus’ van Shocking Blue. Waarom zou je in hemelsnaam een planeet heter dan de Sahara vernoemen naar de godin van de liefde?

– Zwarte gaten zijn enge dingen. Mocht je er ooit een in de supermarkt tegenkomen dan zou ik niet bij dezelfde kassa gaan staan. Je wordt als het ware opgeslokt door zijn aantrekkingskracht.

– De aarde is, zoals veel mensen denken, niet plat. Sterker nog, het is een soort bal. Dus maak je geen zorgen dat je naar beneden valt als je met een bootje aan het varen bent over  de Stille Oceaan.

– Nog steeds wordt in twijfel getrokken of aliens wel echt bestaan. Geloof me, ik heb ze gezien en ze zijn echt. Scroll naar beneden om deze top secret footage te bekijken, als je durft…

Ik hoop dat jullie veel van deze feitjes geleerd hebben! Als jullie nog steeds niet overtuigd zijn dan kunnen jullie me altijd vragen stellen en mijn wijsheid aanhoren.

 

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl