Waarom werden Karlien en Sam lid bij AEGEE-Groningen?


Karlien is 24 jaar en doet de master in strafrecht en de master in fiscaal recht. Ze is vijf jaar geleden lid geworden, heeft tal van commissies gedaan en zat in het 28
ste bestuur, drie jaar geleden. In haar jaren bij AEGEE is ze onder andere naar Kiev, Sint-Petersburg, de Baltische Staten en naar India geweest. Op dit moment is ze actief in de raad van advies en het SAC. Hoe is zij bij AEGEE gekomen?

Op zoek naar leuke plannen voor de zomer, kreeg ik een Summer University-flyer in mijn hand gedrukt. De Summer Universities zijn het grootste project van AEGEE en elk jaar worden er verschillende Summer Universities met verschillende thema’s door heel Europa georganiseerd. Een Summer University wordt door studenten georganiseerd en je ontdekt op een goedkope manier het land met een groep van 20 à 30 andere studenten uit heel Europa. Aan het begin van de SU zijn het nog vreemden, maar aan het einde van de SU heb je vrienden door heel Europa. Toen ik geweldige twee weken in Hongarije en Roemenië had doorgebracht besloot ik te kijken of AEGEE in Groningen net zo leuk en gezellig was als tijdens mijn SU en dat bleek gelukkig zo te zijn!

Van AEGEE verwachtte ik open en gezellige mensen en veel reisjes. Dit bleek zo te zijn, maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Zo zijn er mensen die niet op reis gaan, maar op elke borrel te vinden zijn. Ook zijn er mensen die bij elk Europees Event te vinden zijn. Daarnaast is het niet alleen gezelligheid maar kun je jezelf ook ontwikkelen door in commissies, zowel in Groningen als op Europees niveau, plaats te nemen. Er zijn reisjes, lezingen en borrels, en dat niet alleen in Groningen maar door heel Europa! Dat is vind ik echt de toegevoegde waarde van AEGEE, het is niet alleen leuk in Groningen, maar je hebt een netwerk van Las Palmas tot Samara en van Stockholm tot Valleta en alles daar tussenin!

 

Sam is 20 jaar en studeert International Relations and Organization. Hij is nu precies één jaar lid bij AEGEE en heeft als lid van de excursiecommissie reisjes naar Barcelona, Sofia en het Europese parlement in Straatsburg georganiseerd. Daarnaast is hij naar een AEGEE event in Istanbul geweest. Waarom is hij lid geworden en hoe is de sfeer binnen de vereniging?

Vorig jaar ben ik lid geworden van AEGEE en daar heb ik tot heden helemaal geen spijt van gehad. Ik was op AEGEE gekomen doordat het mij erg leuk leek om bij een studentenvereniging te gaan. Mijn thuisthuis is namelijk in Utrecht en ik kende niet zoveel mensen die in Groningen gingen studeren. Mij leek het daardoor erg gezellig om nieuwe mensen te leren kennen. Bovendien houd ik natuurlijk erg van reizen. Ik dacht in eerste instantie dat in AEGEE Groningen een erg gemoedelijke sfeer zou zijn waarbij iedereen open minded is en elkaar respecteert. Dit is nagenoeg in werkelijkheid ook zo. AEGEE is een Europese studentenreisvereniging. Het leuke daaraan is, is dat iedereen één gezamelijke passie heeft: reizen. Naast reisjes zijn er allemaal andere leuke lokale, nationale en Europese activiteiten. Elke week organiseert AEGEE Groningen een borrel waarbij je gezellig kunt babbelen en feesten. Je moet niks, je mag. Daarom raad ik mensen het aan om lid te worden of om een keer op de borrel te komen als je het leuk lijkt.  

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl