Even voorstellen: De PR-cie

Hoi lieve AEGEE-peeps! Wij presenteren u vandaag een hele speciale en ook wel een van de meest belangrijke commissies van AEGEE! De PR-Cie!! (ook wel de promotie-commissie genoemd). Wij zijn er voor het imago van de vereniging en proberen op een creatieve manier zo veel mogelijk nieuwe leden te werven voor onze fantastische, reislustige en supertoffe vereniging!

Ik zal ons even voorstellen: Wij zijn Niels (voorzitter), Christien (secretaris), Janna (penningmeester), Marcello (foto’s en graphic-design) & Noud (graphic-design) en onze bestuursverantwoordelijke is Wietske. Dit is het derde jaar in de commissie voor Niels en Christien, het tweede jaar voor Noud en het eerste jaar voor Janna en Marcello! Niels en Christien gaan nooit meer weg uit de commissie, Noud is te belangrijk en laten we nooit meer gaan, Wietske (voorheen penningmeester) vond het zo leuk dat ze nu de baas is en gewoon volgend jaar weer terugkomt, en Janna en Marcello moeten nog gekeurd worden. Zij hebben voor nu nog een onzekere toekomst.

Om ons wat beter te leren kennen hebben wij wat interessante vragen voor jullie beantwoord.

 

We trappen af met onze voorzitter Niels: wat houdt Niels bezig en vooral wat doet Niels allemaal met zijn telefoon?

Wat ga je dit jaar (2018) voor het eerst doen?

Niels: Nu ik dit schrijf (december, 2017) ben ik bezig met mijn masterscriptie voor mijn master marketing intelligence. In januari moet deze worden ingeleverd en zal ik hopelijk afstuderen (dit is inmiddels gelukt)! Dat betekent dat ik voor het eerst sinds 2011 geen tentamens meer heb, nooit meer aanwezig hoef te zijn bij hoorcollege/werkcollege en ik mijn studententijd achter mij laat. Daarnaast betekent dit ook dat ik op zoek zal moeten naar een internship of een baan.

Inmiddels weten we dat Niels dit jaar is AFGESTUDEERD! We zijn allemaal heel blij voor Niels en hopen dat hij een leuke baan of internship vindt!

Als je een week zonder je telefoon zou moeten, wat zou je dan het meeste missen?

Niels: Dit vind ik zelf een zeer moeilijke vraag, aangezien we tegenwoordig zowat zijn volgroeid met onze telefoon. Als ik andere AEGEE leden vraag waar ik mijn telefoon voornamelijk voor gebruik zullen ze zeggen dat ik graag foto’s maak van mijn eten (en die plaats ik dan op mijn Snapchat) of van mijn reizen (en die belanden dan op mijn Instagram), maar dit zal niet voor mij hetgene zijn wat ik zelf het meeste zou missen.

Het meeste wat ik wel zou missen is het feit dat je niet makkelijk meer toegang hebt tot informatie. De top 3 dingen die ik het meeste zou missen zijn als volgt:

  1. Op vakantie geen gebruik kunnen maken van Google Maps, om uit te zoeken hoe je met het openbaar vervoer van punt A naar punt B komt of waar je het beste kunt eten!
  2. Niet meer op Buienrader kunnen zien of het gaat regenen, om vervolgens kletsnat thuis aan te komen. Ik haat het namelijk als ik door de regen moet fietsen!
  3. Niet up-to-date zijn van wat er in de wereld gebeurt, omdat je niet snel even de NOS of NU.nl app kunt openen.

Zo te horen gebruikt Niels zijn mobiel vooral zodat hij niet verdwaalt, natregent en belangrijke dingen mist. We kunnen Niels aanraden, als hij een keer zijn mobiel voor een week kwijt raakt, om vooral NOS op tv te kijken en niet het huis uit te gaan. Dan verdwaal je niet, blijf je droog en blijf je ook nog op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt! Wat betreft ons als AEGEE-leden, zijn we erg teleurgesteld in Niels sinds hij zijn Snapchat heeft verwijderd sinds een paar weken en wij geen ‘lekker-eten’ foto’s meer van hem kunnen zien. Misschien is Snapchat niet hetgene wat jij het meest zal missen, maar wij missen het heel erg!

 

Als tweede is aan de beurt, onze geliefde secretaris Christien. Wie is Christien eigenlijk? Wellicht kunnen we haar wat beter leren kennen door de volgende vraag.

Op welk personage uit Friends lijk je het meest?

Christien: Aangezien ik nog nooit één aflevering van Friends gezien heb, ben ik even online gaan speuren naar een ‘’Welk-personage-uit-Friends-ben-jij-Quiz’’. Hier waren echt verrassend veel van! Helaas kwam bij mij uit elke quiz een ander personage… Uiteindelijk heb ik het aan vriendinnen (die écht fan zijn) gevraagd. Zij vonden mij een kruising tussen Monica en Rachel: Geordend, werkt in een restaurant, houdt van lekker eten, shoppen, vrienden en serieus met studie.

Wat is dat nou Christien, heb je nog nooit één aflevering van Friends gekeken?! Gelukkig hebben je vriendinnen je kunnen helpen en hebben ze ook ons geholpen om erachter te komen wat jij leuk vindt en wat je doet in het dagelijks leven. Misschien moet AEGEE maar een keer langskomen in jouw restaurant. En misschien kunnen we daar ook jouw favoriete alcoholische drankje proberen. Of toch niet…

Voor welk alcoholisch drankje ben je het meest bang, en waarom?

Christien: Waarschijnlijk Stroh 80! Dit werd een keer als inzet voor een potje dobbelen gebruikt… echt véél te sterk. Daarnaast is dropshot bij mij ook nooit echt een succes.

Nou geen Stroh 80 en dropshot voor Christien dus. Dan houden we het toch lekker bij een wijntje, dat vindt Christien altijd wel lekker!

Wie ook wel van een wijntje houdt is onze penningmeester Janna. Een gezellig wijntje met de commissie wordt altijd wel gewaardeerd en ook wijntjes bij AEGEE-activiteiten is niet verkeerd. Heeft wijn in Janna’s geval ook de leukste AEGEE-activiteit opgeleverd?

Welke AEGEE activiteit is je het meest bijgebleven en waarom?

Janna: Dit is echt een lastige vraag. Soms is het niet eens welke activiteit me het meest is bijgebleven, maar voor welk moment in een activiteit. Één moment dat ik nooit zal vergeten is dat Kirsten en Jeanine achterbleven in Helsinki, omdat ik niet wist hoe we moesten lopen naar het schip. Dit was tijdens de excursie naar de Baltische Staten. Ik zat toen in de Excurcie en we gingen voor een dag met wat mensen van de commissie en met Kirsten als enige deelnemer naar Helsinki. We liepen de verkeerde pier op en toen we bijna helemaal aan het eind van de pier waren, kwamen we erachter dat het schip naar Tallinn op de andere pier stond. We moesten helemaal terug lopen en de andere pier op. Het was de laatste boot terug en we moesten rennen. Jeanine en Kirsten hadden het niet gehaald. Een tip voor toekomstige Excurcies; raak nooit je enige participant kwijt hahaha.

Verder vond ik de Excursie naar Dublin echt geweldig! Een moment dat me daarvan is bijgebleven is dat de stoplichten voor voetgangers een heel herkenbaar, raar geluidje maakten elke keer als je over mocht steken. Ik maakte er altijd grapjes over dat je niet meer hoefde te kijken of het licht op groen ging, maar dat je gewoon kon luisteren en dat dat al genoeg was. Maar op een gegeven moment nam (voorzitter) Niels het geluidje op met zijn telefoon. En vervolgens speelde hij het af, dichtbij mij, elke keer wanneer we op een stoplicht stonden te wachten, waarna ik gewoon ging oversteken zonder te kijken. Terwijl het niet groen was, gewoon afgaand op het geluidje dat ik hoorde. Ik mag wel van geluk spreken dat niets mij in Dublin geraakt heeft.

Hier dus een goede tip van Janna voor de Excurcie, raak nooit je participants kwijt. Gelukkig weten we dat alles later is goed gekomen met Kirsten en Jeanine en dat ze gewoon met de rest van de groep de reis konden vervolgen. En wat betreft het geluidje in Dublin, dat was gewoon heel grappig en echt iets wat iedereen in Dublin meteen opvalt. Wat ook in Dublin opvalt is dat je overal Guinness hebt en iedereen het overal drinkt, in gigantische halve liter glazen. Jammer was dat, nadat je een pint Guinness had besteld, je het glas niet mocht houden. En daar had je dan zoveel voor betaald! Van te veel betalen weet Janna alles af.

Wat is de grootste touristscam waar je ooit bent ingetrapt?

Janna: In Ecuador werd ons verteld dat we naar een eiland moesten gaan omdat het de kleine Galapagos eilanden werd genoemd. Je zou daar prachtige vogels en schildpadden en zeehonden zien en het was echt de moeite waard als je niet naar de Galapagos eilanden zelf ging. We hebben er heel veel voor betaald. Eenmaal daar aangekomen, was het een dood eiland, nauwelijks begroeiing en waren er alleen maar een paar vogels te zien. Echt een teleurstelling, en voor al dat geld!

Veel te veel betaald voor een dagje dode plantjes kijken op een eiland. Ja dat is nou echt zonde van je geld. Volgende keer iets beter op Tripadvisor kijken naar de recensies, dan had Janna vast geweten wat haar te wachten stond voor al dat geld.

 

Ons vierde commissielid is Marcellooooo. Marcello heeft gelukkig geen verhalen over verloren geld die hij ons wil vertellen. Helaas moest hij wel een hele moeilijke keuze maken voor zijn dagelijks leven.

Zou je liever altijd shirts dragen met zweetplekken of altijd een broek met poepplekken?

Marcello: Ik denk dat een shirt met zweetplekken meer sociaal geaccepteerd is dan een broek met poepplekken. Ook vind ik zweet minder erg stinken dan poep dus mijn keuze zou uitgaan naar het shirt met zweetvlekken.

Nou duidelijk antwoord Marcello. Maar zeg nou eerlijk, het liefst heb je allebei natuurlijk niet. Hopelijk hoef je ook nooit met zweet- en/of poepvlekken door het leven te gaan, want bij mensen wordt dat over het algemeen toch niet heel erg geaccepteerd. Bij dieren is dat natuurlijk anders. Maar ja, we zijn geen dieren. Of toch wel?

Als je een dier was, welke?

Marcello: Als ik een dier was zou ik een pinguïn zijn denk ik. Vroeger op de basisschool had ik een pinguïnclub en dat was een groot succes. Ook speelde ik graag club pinguïn, een soort hyves met pinguïns. Het zijn grappige, ietwat onhandige maar slimme beesten en zo zou ik mezelf ook wel omschrijven.

Marcello vindt zichzelf dus best wel onhandig. Maar gelukkig zijn pinguïns ook slim en grappig, toch Marcello? En cool? Zijn pinguïns ook cool? Hoe cool was het dat je op de basisschool een pinguïnclub had, en wat deed je dan zoal? Rondscharrelen als pinguïns. Het is in ieder geval wel duidelijk dat Marcello’s fetish bij Pinguïns ligt.

 

Last but not least, ons design-genie Noud. Van ons allemaal is Noud al het langst AEGEE lid! Dan moet hij ook naar veel borrels zijn geweest. Hoe waren de AEGEE borrels eigenlijk voordat wij ons aansloten?

Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt op een AEGEE-borrel?

Noud: Op de borrel waar je verkleed kon gaan als een dier, waar we helemaal los gingen als dieren in onze onesie. Waar ik uiteindelijk als een dier in een kooi belandde. Lekker dansen in die kooi. Dat was gek, maar toch geweldig! Er zijn er nog meer, maar helaas kan ik me die niet meer herinneren.

Noud heeft dus nog meer verhalen van gekke gebeurtenissen tijdens borrels! Maar als dier dansen in een kooi, dat klinkt toch ook wel als een gekke gebeurtenis. Nu zijn we ook nieuwsgierig naar wat voor een onesie-dier Noud was tijdens deze borrel. Wij hopen dat het geen gewoonte van je is geworden dat je in je onesie in een kooi aan het dansen bent. Of toch wel?

Wat is de meest rare gewoonte die je hebt?

Noud: Op het moment zou mijn raarste gewoonte wel plassen in de wasbak zijn. Vond dit eigenlijk vrij normaal als student, maar daar is mijn commissie het niet mee eens. Waarom in de wasbak plassen? Omdat ik anders helemaaaaaal naar beneden moet lopen om een plasje te leggen.

Ja de commissie was niet echt blij verrast om te horen dat dit een gewoonte is voor Noud. Helaas wist de commissie toen nog niet dat dit eigenlijk niet zo’n gekke studentengewoonte is en dat veel meer jongens het doen. Noem het lui, noem het ingenieus, in je wasbak plassen kan dus blijkbaar wel. Hoewel, het is niet zo heel fris.

Sinds het schrijven van deze tekst is er het een en ander veranderd binnen de commissie. Christien heeft afscheid genomen van de commissie, omdat ze is begonnen aan een onderzoeksstage. Haar functie is overgedragen aan Marcello, wie vanaf nu achter de laptop zit mee te schrijven. De PR-Commissie wenst Christien veel succes met haar onderzoekstage!

Dit was de PR-Cie! Krijg je nu geen genoeg van ons, bezoek ons dan tijdens de college-praatjes in het academiegebouw, kom langs als we posters ophangen in het Duisenberg of help mee met flyeren in de UB! Is dat nog niet genoeg, dan organiseren wij soms ook nog wel een leuke activiteit. AEGEE-groningen houdt je op de hoogte!  

 

Foto: van links naar rechts – Janna, Noud, Marcello en Niels

 

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl