Redactie reviewt: De 15 beste locaties voor een eerste date volgens AEGEE-Groningen

Aan originaliteit geen gebrek bij de eerste date locaties van afgelopen woensdag. De redactie zou de redactie niet zijn zonder alle locaties onder de loep genomen te hebben. Is een date tegenover de Brouwerij echt wel zo’n goed idee? En waar kun je Michiel op zijn volgende date vinden? Antwoorden hierop en meer kritische doch luchtige teksten in: de Redactie reviewt!

 

Kattencafé Poeslief, want als je date niet van katten houdt dan heb je geen toekomst samen.

Sara M.

Dit meisje is duidelijk op zoek naar een man die het goed doet bij de poesjes. Tricky…

 

Pizzeria Italia want er is daar een goede sfeer, lekker eten en schemerlicht.

Michiel S.

Veilige keus. Misschien wel te veilig? Mag het misschien wat spannender zijn dan een semiromantische Italiaan ver weggestopt in een zijstraat aan de rand van het centrum?

 

Een speciaalbiercafé, want alcohol zorgt voor minder zenuwen én bier is lekker!

Marlijn B.

 Veilige keus en goede argumentatie. Let wel op dat je zelf niet per ongeluk zoveel drinkt dat je met de verkeerde jongen mee naar huis gaat ; -)

 

De dierentuin want als je een leuke date hebt dan is het altijd leuk in de dierentuin. Heb je een mindere date dan kan je altijd iets zeggen over andere dingen zoals: “Ooh mooi he die tijger” of als je gemener wilt zijn “Je lijkt verdacht veel op die baviaan!”.

Jildert N.

 Leuk idee maar de redactie kan zich voorstellen dat je zelf helemaal zat bent van die baviaangrap na een stuk of acht dates. Nu we er over nadenken: het is eigenlijk best wel jammer dat Groningen geen eigen dierentuin heeft.

 

Concerthuis! Want wat is er nou beter voor een AEGEE’er dan daten tegenover de Brouwerij?!

Kevin G.

 Het idee klinkt erg goed maar er zitten toch wel wat haken en ogen aan. Je hebt net het meisje van je dromen ontmoet en je neemt haar mee voor een romantisch diner in een hipster tent in onze bruisende binnenstad. Terwijl zij net haar laatste slok muntthee heeft genomen loop je langs het schoolbord dat daar hangt om af te rekenen. Zij app’t haar bff stiekem hoe leuk ze jou vind maar dat ze het een beetje spannend vind hoe snel het allemaal gaat. Het is immers pas de eerste date en jullie kennen elkaar nog maar net. Toch wil ze diep van binnen dolgraag de rest van de avond bij jou thuis doorbrengen. Wanneer jullie over het Poeleplein lopen hoor je wat studenten in rode vestjes brallen over torens en havens in het westen. Shit, helemaal vergeten dat je date alleen op woensdagavond kon afspreken. Je probeert ze nog te ontwijken maar het is te laat…. He man,,, ik wist niet dat jij ook op de borrel zou komen!? Wie is die chick die je mee hebt? Aaah… dit is die nieuwe vlam waar je het laatst over had natuurlijk! Leuk dat jij haar hebt mee genomen, is ze al lid van AEGEE? Of we hebben een nieuw lid, of jij hebt een blauwtje gelopen.

 

Het concerthuis voor een eerste date, maar picknicken in het Stadspark is altijd ondergewaardeerd voor de 3e/4e date. Het is er mooi en je hebt best wel wat plekken waar je privacy hebt in tegenstelling tot het Noorderplantsoen.

Noud van M.

 Goed nagedacht over samen een rustig plekje kiezen om te picknicken. Houd wel rekening met vage mensen die in het stadspark rondlopen vanwege diezelfde privacy. Zo was redactielid Erik hier een paar jaar geleden met een vriend en twee meisjes aan het wandelen toen een potloodventer zijn zaakje aan de dames toonde en gelijk weer wegfietste. Deze plek heeft zeker indruk gemaakt maar niet op gewenste manier.

 

TOET het toetjesparadijs: Als je er binnenkomt, voel je je meteen thuis. En wie wordt er nou niet blij van toetjes?!

Elise T.

 Erg origineel, lekker en dus weinig op aan te merken. De redactie hoopt alleen wel voor je dat je snel de man van je dromen vindt want teveel van dit soort eerste dates zijn funest voor de lijn.

 

De Uurwerker, want ook als de date tegenvalt dan zijn de barmannen wel leuk en

kan je alvast zoeken naar een kandidaat voor de volgende date.

Astrid W.
Met zo’n instelling snap ik wel dat je een bar met ‘zelfbediening’ als favoriete locatie kiest.

 

‘S avonds op een bankje zitten aan zee want dat is erg romantisch.

Margriet V.

Heel erg romantisch en een super leuke locatie voor de eerste date! Jammer alleen dat het dichtstbijzijnde strand zo ver weg is. En de laatste bus vanaf het meest dichtstbijzijnde strand in Lauwersoog vertrekt al om 20:24. Of voldoet een bankje aan het Hoornsemeer ook?

 

De Kardingeberg: het is een eindje fietsen, maar je wordt beloond met een prachtig romantisch uitzicht over de stad. Als het klinkt dan kan je er zelfs struukduukn!

Joost N.

 Geweldig plan! Combinatie van romantisch, actief en speciaal. Zeg nou zelf, hoe vaak ben jij boven op die bult geweest? Het uitzicht is daar inderdaad erg mooi is.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl