Groningen de plek voor goedkoopste WA-verzekering

Groningse autobezitters betalen het minst voor een WA-autoverzekering, dit blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl. Met een premie van gemiddeld €15,89 per maand is dit ruim 6 euro minder dan autobezitters in Den Haag, de duurste stad uit het onderzoek.

De vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl onderzocht hoeveel premie een autobezitter in iedere hoofdstad betaald voor een autoverzekering. De verschillen tussen de premies komen niet alleen maar voort uit de stad, maar dit ligt ook aan de leeftijdscategorie en de soort dekking (WA, WA+ of Allrisk). Voor een WA-verzekering is Groningen dus het goedkoopst, terwijl dezelfde bestuurder daar in Den Haag €22,31 voor moet betalen.

Wat betekent dit voor studenten?

Volgens de Risicomonitor Verkeer 2016 van het Verbond van Verzekeraars vormen autobestuurders tot hun 28e levensjaar een risicovollere groep. Dit betekent dus dat, normaal gesproken, bijna alle studenten daaronder vallen. Het maakt niet uit welke dekking er gekozen wordt. Er moet hoe dan ook een hogere premie betaald worden, puur omdat studenten onder de leeftijdsgroep vallen die het meeste aantal aanrijden heeft en de meeste schadeclaims indient. Toch is de premie voor een student met een auto dus gemiddeld in Groningen wel het laagst, omdat Groningen voor de verzekeraars blijkbaar veiliger geschat wordt dan andere delen van het land.

Autoverzekering vergelijken

Heb jij als student al een mooie (tweedehands) auto weten te scoren? Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Dit is één van de dingen waar je een keuze in moet maken bij je autoverzekering vergelijken, de soort dekking. Als je als student een oude tweedehands auto op de kop tikt is het meestal het verstandigst om een WA-verzekering af te sluiten. Dit omdat je auto meestal niet erg veel waard is en het dus zonde is om hier veel premie voor te betalen. Ook kan je nog kiezen voor aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld mede inzittenden. Vaak zijn de premies via een vergelijkingswebsite goedkoper dan direct bij de verzekeraar omdat ze op nummer 1 in de vergelijker willen komen. Autoverzekeringen vergelijken kan je dus via een website als Overstappen.nl.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl