Interesse in een bestuursjaar? Ontmoet het SAC!

                                                         Aangeboden: Het leukste en leerzaamste jaar van je leven!

Het is inmiddels maart en dat betekent dat naast de lente, ook het SAC in aantocht is. Nadat we zijn bekendgemaakt op de vorige ALV en er tussendoor nog even flink carnaval gevierd is door sommige leden (lees één) gaan we nu dan echt beginnen met de zoektocht naar het XXXIe bestuur der AEGEE-Groningen. Dat lijkt misschien wat vroeg, maar aan je toekomstige bestuursjaar gaat heel wat voorbereiding vooraf. Spoileralert: in dit artikel kom je daar alles over te weten en je leert ook nog eens de leden van het Sollicitatie Advies Comité 2018, te weten Sabine Z., Karlien K., Adriaan E. en Marlijn B., wat beter kennen. Winnen!

Kort samengevat: de sollicitatieprocedure voor een bestuursjaar bij de mooiste vereniging in het universum bestaat uit drie stappen. Ten eerste kan je een vrijblijvend eerste gesprekje aanvragen door een mailtje te sturen naar sac@aegee-groningen.nl. Tijdens dit eerste gesprekje ga je alle ins en outs horen over het bestuursleven door twee leden van het SAC,  en kan je hen het hemd van het lijf vragen over alle dingen die te maken hebben met een bestuursjaar.

Mocht je na het gesprekje enthousiast zijn geworden om echt te gaan solliciteren kan je dit wederom mailen naar sac@aegee-groningen.nl. Tijdens dit sollicitatiegesprek zullen alle leden van het SAC aanwezig zijn. Aan de hand van dit gesprek ontvang je een positief of negatief advies van het SAC. Daarna komt het laatste gesprek, dit is het groepsgesprek. Daar zul je de andere bestuurskandidaten ontmoeten die net als jij de eerste twee stappen overleefd hebben. Gedurende deze avond heb je de kans om je mede-bestuurskandidaten wat beter te leren kennen en om uit te vogelen welke functies jullie binnen het bestuur zouden willen vervullen. Dan is het tijd voor de Verkiezings-ALV, die zal plaatsvinden in juni. Hier zullen de kandidaten voor het 31ebestuur der AEGEE-Groningen zich presenteren en de vragen van de Algemene Leden Vergadering beantwoorden. Daarna zal de ALV beslissen of jullie ook daadwerkelijk verkozen zijn. Vanaf dan ben je geen kandidaatsbestuur (KB) meer maar het 30e futurum tempore ofwel 30e f.t. der AEGEE-Groningen.

Dan is het nu tijd om wat meer te weten te komen over de mensen die samen het SAC vormen. Als eerste is daar Sabine Z, beter bekend als Sabsident, Dobby, Sabbie, Bini en President van het XXXe bestuur der AEGEE-Groningen. Als President van het 30e is ze ook automatisch President van het SAC 2018.  Naast haar liefde voor Visual Identity, bloedsinaasappels, kijn en waas (lees: wijn en kaas) is haar grootste liefde op dit moment AEGEE en ze kan niet wachten om die liefde door te geven aan het volgende bestuur. Haar grote droom is om nog een keer de baard van Adriaan te verven en te beglitteren.

De volgende die ik aan jullie voorstel is Adriaan E. Zijn naam verrAADt het al, hij geeft vaak goede rAAD, en dit zal in het SAC ook zeker van pas komen. Verder kan je hem vaak op de borrel spotten tussen 22:00 en 23:00, en als er borrelhapjes zijn rekt hij het ook nog wel eens tot 24:00. We vergeven het hem, hij leidt immers al een grote mensen leven. Daarnaast is hij ook nog trots voorzitter van de Lustrumcommissie en gaat hij samen met zijn commissie een grandioos, niet skeer lustrum neerzetten volgend jaar. Tijdens de komende Agora in Krakow hopen we dat hij te porren is om de aloude traditie van AADgee borrels voort te zetten.

Dan is er Karlien K, als voorzitter van de Raad van Advies, Secretary en European Affairs Director van het 28e bestuur, bezoekster van 38 Agora’s en lid van HEIG onmisbaar in het SAC van 2018. Ze heeft de gave om in elke zin haar favoriete zinssnede ‘zeg maar’ te gebruiken. Alle uiteenlopende vragen over AEGEE-Europe beantwoordt ze met liefde. Naast haar dubbele master is ze ook nog vaak bij AEGEE-activiteiten te vinden. Als je een persoon nodig hebt die iedereen er uit drinkt bij een bierestafette, dan ben je bij Karly aan het goede adres.

Tot slot maakt Marlijn B het SAC 2018 compleet. Deze nuchtere, vrolijke, Bourgondische tukker is de Local Affairs Director en FR-Responsible van het 30ebestuur. Haar commissies kunnen altijd bij haar terecht en ze is daarnaast ook de voorzitter van de FR-commissie. Als studente International Business en vakkundig onderhandelaar weet ze uitstekende FR-deals te sluiten. Ook zij is fervent kaaseter en ze drinkt graag een speciaalbiertje op zijn tijd. Als je ooit het spel 30 seconds met AEGEE’ers speelt wil je haar absoluut in je team hebben dan win je gegarandeerd. Verder is Marly gek op katten en honden, ondanks haar kattenallergie. Zoals een echte AEGEE’er betaamt is ze dol op reizen, als je tips en tricks voor liften kunt gebruiken, kun je bij haar  aankloppen! Zeg nou zelf, wat is er een betere situatie om veel te reizen dan tijdens een bestuursjaar bij AEGEE-Groningen?

Mocht je na dit stukje het licht gezien hebben en wil je graag een eerste gesprekje aan vragen: mail naar sac@aegee-groningen.nl en wie weet maak jij volgend jaar deel uit van het 31e bestuur der AEGEE-Groningen. De deadline voor het aanvragen van een eerste gesprekje is 17 april.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl