Liefs uit Stockholm

Lieve vrienden, nieuwe leden en ander AEGEE gespuis. Nu ik intussen al meer dan een maand het land uit ben vond ik het wel weer eens tijd om iets van me te laten horen. Voor iedereen die mij nog niet kent en denkt, waar heeft die mafklapper het over, lees vooral de kort en bondige samenvatting van mijn leven hier onder.

Derdejaars lid zijnde van onze prachtige vereniging vond ik het wel eens tijd om naar het buitenland te vertrekken. Daarom studeer ik dit semester aan de Universiteit van Stockholm (iedereen is welkom). Vorig jaar was ik actief in de LiftCie en dit jaar zal ik plaats nemen in de SUCie. Momenteel ben ik bezig om in Stockholm een AEGEE-contact op te zetten. Hier wat feitjes over mij op een rij:

  • Ja, ik ben super lang. Hoe lang? Super lang. Twee meter en vijf centimeter schoon aan de haak om precies te zijn.
  • Ik ben derdejaars student Wiskunde aan de RUG. En wow ja was jij ook zo slecht in Wiskunde op de middelbare?
  • Ik hou van feestjes en dansen en ben daarom ook regelmatig op de borrel terug te vinden. Voor een interessant gesprek, een flauwe woordgrap of een goede discussie, bied me eens een biertje aan op de borrel.
  • Fervent reiziger zijnde ben ik onderweg om dit jaar (ten minste) 12 reizen in 12 maanden te doen.

 

Uiteraard omvat mijn leven nog veel meer, maar dat laat ik voor nu even toevertrouwd aan de oud-leden van de vereniging.

Dan nu over mijn Erasmus semester in Stockholm. Ook al zit ik hier nog maar een maand, is er genoeg gebeurd om een burgerlijk zaterdagmiddag-visite-gesprek mee te vullen. Uiteraard was het in de eerste week settelen geblazen en heb ik dan ook meteen al veel van de stad gezien. De sleutel tot een goede start van je exchange is gewoon zo veel mogelijk mensen leren kennen. Na een weekje of twee begint het semester en moet er gestudeerd worden, maar omdat je uitwisselingsstudent bent, voelt het toch enigszins alsof de professoren je toch wel een voldoende gaan geven, no matter wat je uitspookt. Dat zorgt ervoor dat weinig feestjes onbezocht blijven en er veel uitgeslapen wordt. Nou zit ik natuurlijk in Stockholm en is het weer hier niet altijd om over naar huis te schrijven (vandaag is het dat echter wel en daarom schrijf ik nu ook naar huis). De dagen zijn hier significant korter dan in Nederland, en tegen eind November gaat de zon hier om 3 uur al onder. Om het allemaal nog een stukje erger te maken ligt er dan waarschijnlijk ook al een halve meter sneeuw en vriest het zo’n 10 graden overdag.

Dat alles neemt echter niet weg dat Stockholm een fantastische stad is en dat ik iedereen die de reis naar het donker aandurft uitnodig om bij me langs te komen. De Erasmus ervaring is zeker eentje om aan te raden en voor iedereen die al een SU als referentiepunt heeft: Erasmus is eigenlijk een SU uitgespreid over een heel semester. Voorlopig blijf ik van mijn semester hier genieten, maar heb ik stiekem ook wel heel veel zin om jullie allemaal (weer) te zien!

Liefs uit Stockholm!

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl