Leer het XXX-ste bestuur kennen

Tijd om kennis te maken met het XXX-ste bestuur!

Wie zijn die coole mensen toch die AEGEE-Groningen besturen? Het is alweer meer dan twee maanden geleden dat wij verkozen zijn tot het XXXe bestuur der AEGEE-Groningen. Het besturen doen we met veel liefde en energie. Jullie hebben ons inmiddels vast allemaal gezien en gesproken, maar er zijn een heleboel dingen over ons die jullie nog niet weten! Zoals…

Dat Marlijn door twintig verschillende landen gereisd heeft. Ze is op de middelbare school al buiten Europa geweest door op uitwisseling naar Zuid-Afrika te gaan. Ook heeft ze vorig jaar door de Verenigde Staten gereisd en in Indonesië gewoond. Vanuit Indonesië is ze doorgereisd naar andere landen zoals Thailand, Maleisië en de Filipijnen.

Dat Wietske een échte prinses is. Bij ieder kasteel zal je Wietske horen vragen of ze er mag wonen. Ze was bijna in het kasteel in Bamberg gebleven, maar besloot uiteindelijk toch dat het Disney-gehalte niet hoog genoeg lag om er haar verblijf van te maken. Dus paradeert ze nog rustig rond op haar Unicorn- PANDtoffels, op zoek naar een kasteel.

Dat Neepan een echte keukenprins is. Nee grapje. Sorry Neepan. We plagen Neepan allemaal graag met zijn specialiteit: kip met mayonaise en ketchup. Met zijn KFC- en Burger King-verslaving is hij het bestuurslid dat de slechtste eetkeuzes maakt. We proberen hem erg te helpen om een diverse hoeveelheid gezond voedsel binnen te krijgen.  Zo maken Jildert en Marlijn, als experts,  de beste Oosterse gerechten. Wietske maakt Nederlandse AVG (lees: Aardappel, Vleesvervanger & Groente) en ik, Sabine, de Italiaanse gerechten. Tja, met twee groenteknagers in je bestuur moet je iets.

Dat, ondanks dat Jildert het oudste bestuurslid is, Marlijn al het langste lid is van onze mooie vereniging. Maar liefst twee dagen langer dan ik! We zijn, op Neepan na, allemaal een beetje dino’s. Dit wordt voor ons alle vier, alweer het vierde jaar dat we lid zijn. We doen dan ook graag alsof Neepan een puppy is, terwijl hij eigenlijk het op één na oudste is. Onze enige echte bestuursbaby is Wietske.  

Dat ik, als echte taalfanaat, geen enkel dialect versta. Afgezien van Neepan en ik, spreekt of verstaat de rest allemaal wel een dialect (of taal; Fries). We zijn eigenlijk een best een divers bestuur. Marlijn komt uit Tubbergen en is daarmee onze Tukker. De code die men Twents noemt kan zij kraken. We van het XIXe bestuur hebben geleerd dat Tukkers het bestuur compleet maken, dat is dit jaar weer het geval. Wietske is van het grensgebied Roden en verstaat daarom zowel Gronings als Drents. Jildert is een heuse Fries en spreekt zijn Friese taal dan ook graag. Neepan komt uit Sri Lanka, al hoor je daar niets meer van in zijn Nederlands. Tot slot is er nog de Drentse Brabander, of Brabantse Drentenaar; je hoort het niet (tenzij ik van thuisthuis terug kom) maar mijn worteltjes liggen in Brabant.

Dat Neepan het meest voorspelbare bestuurslid is als het over zijn uitroepen gaat. Horen we een dag geen ‘Well well well’, ‘No shit Sherlock!’, ‘That’s what she said’ of ‘Fuckers!’ dan beginnen we ons zorgen te maken. Wat geen nieuws is, is dat ik de meeste vieze grapjes maak. Bof ik even dat Neepan er in ieder geval altijd om lacht. Trouwens, als je Neepan zoekt en hij is niet op het pand, dan is er een bovengemiddeld grote kans dat hij in de bioscoop zit. Wil je een filmreview of je ervaringen over een film delen, dan is hij je man. Wil je daarentegen liever iets over Nederlandse series horen? Dan moet je bij Wietske zijn. Ze is een groot fan van Dokter Tinus, Dokter Deen, Divorce en Flikken Maastricht.

Dat we een bestuurs-Spotifylijst hebben waarbij het super makkelijk te horen is wie welk liedje heeft toegevoegd. Jildert luistert naar elektronische muziek, terwijl Neepan juist graag geniet van The Weekend. Wietske luistert vooral ‘Brouwerij muziek’ en Marlijn naar diverse genres zoals Rock, Indie tot Carnavalsmuziek. Afgezien van haar Carnavalsmuziek zitten Marlijn en ik het dichtste bij elkaar qua muzieksmaak. Met een, op dit moment, 313 nummers lange afspeellijst hebben we zowat twintig uren aan diverse muziek.

Dat we behoorlijk wat bijnamen voor elkaar hebben: Jildirty, Neeps, Marly, Wiets, Bestuursbaby, Jillebil, Neepsiboy, Dobby etcetera.

Dat je ons doordeweeks altijd kunt vinden op het pand. We hebben koffie, thee, pandfruit, pandkoekjes, een grote beer waarvan we nog steeds niet besloten hebben of hij/zij ‘Ted’ of ‘Berend’ heet, informatie en gezelligheid voor jullie. Maandag tot en met donderdag vanaf 1 uur s ’middags tot vijf uur namiddag staan we voor je klaar op het pand en ben je altijd welkom!

Don’t be a stranger.

Veel liefs,

Jullie Sabsident

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl