De rugzak van: Meike

Wie ben je?
Ik ben Meike Hiehle, 21 jaar en studeer Facility management.

Heb je een levensmotto?
Ik vind quotes uit films erg leuk, een voorbeeld hiervan is:
‘My philosophy is that worrying means you suffer twice’ – Fantastic beasts and where to find them. Dit is dan ook een quote waar ik me aan probeer te houden in mijn leven. Ik probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten, door veel te ondernemen en zo leuke avonturen te beleven. Maar ook ben ik een ster in mij zorgen maken en dit probeer ik dan ook te verminderen.

Hoe lang ben je al lid van AEGEE?
Ik ben lid geworden van AEGEE ongeveer eind augustus 2015. Bijna 2 jaar!

Wat is je ultieme reisbestemming?
Ik zou graag willen rondreizen door Latijns-Amerika. Veel vriendinnen van mij hebben dit al gedaan en zijn hier erg enthousiast over. Genoeg avonturen te beleven dus! Daarnaast zie ik er veel foto’s van en weet ik dat het daar erg mooi is! Ook zou ik het leuk vinden om op deze manier Spaans te leren. Maar graag wil ik ook een keer naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Wat zijn plekken waar je niet zo snel heen zou gaan?
Ik weet zo niet echt een specifiek land waar ik niet heen zou gaan.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt bij AEGEE?
Het leukste wat ik meegemaakt heb bij AEGEE is de Summer University afgelopen zomer in Slovenië & Kroatië. Veel feestjes, leuke mensen ontmoet, beide leuke en mooie landen gerelaxt maar ook veel interactieve dingen gedaan. Door deze ervaring ben ik uit mijn comfort zone gestapt en hierdoor ook positief zelf veranderd. Ik vind het dan ook erg leuk mijn ervaring aan anderen te vertellen en hen enthousiast te maken.

Wat is de leukste bestemming waar je ooit bent geweest?
Dat zijn er echt teveel, omdat ik vind dat elk land zijn eigen cultuur, natuur en bezienswaardigheden heeft. Dus elk land heeft zo zijn eigen leuke karakteristieke dingen. Zo ben ik in Noorwegen geweest, wat absoluut een mooi land is met zijn fjorden.

En je grootste paniekmoment tijdens een reis?
Ik was toen op vakantie in Parijs met mijn familie. Wij bezochten het paleis in Versailles en ik liep met mijn zus. Helaas raakte ik haar kwijt waardoor ik alleen liep. Er ging plotseling door het hele paleis een alarm af. Ik snapte niks van wat ik moest doen of wat er aan de hand was. En aangezien het paleis zo gigantisch is en buiten ook, was ik bang dat ik niet meer mijn familie zou vinden. Gelukkig kwam het goed en vonden we elkaar allemaal terug!

Wat is het beste wat je ooit in het buitenland hebt gegeten?
Schnitzel in Wenen! Super groot en super lekker. Mijn commissiegenoten weten al hoeveel ik van eten hou en weet wat het met me doet als ik het niet krijg. Sharing is NOT caring.

Wat is het smerigste wat je ooit in het buitenland hebt gegeten?
Niet echt, ik zorg er wel voor dat ik niks vies eet door te informeren. Eten is te belangrijk voor mij. Gelukkig lust ik veel. Ik heb vast wel iets gegeten wat ik niet lekker vond, maar dat kan ik even niet ophalen.

Met wie van AEGEE zou je wel op reis willen?
Het lijkt mij erg leuk om te reizen met mijn Summer University commissiegenoten. Samen hebben wij het erg gezellig met inside jokes en heb ik afgelopen jaar met hen veel leuke dingen beleefd. Wij zijn al heerlijk een weekendje weg geweest naar Borger, waar we maar liefst een borrelhop hebben gedaan bestaande uit 2 restaurants. Het lijkt mij alleen erg leuk om met ze naar het buitenland te gaan.

Daarnaast ben ik ook bevriend met 2 toffe AEGEE-meiden uit Nijmegen en Amsterdam. Met hen maak ik graag roadtrips. Vorig jaar zijn we met zijn drieën wezen roadtrippen naar Darmstadt, waar we 2 jongens hebben bezocht van onze SU (Slovenië en Kroatië).

Waar zouden jullie naartoe gaan?
Ik heb het aan mijn geliefde commissiegenoten gevraagd en hier heb ik de volgende hele serieuze antwoorden op terug gekregen:
Friesland, Noord-Korea, Saudi Arabië of zo’n cabin in the woods uit die standaard horror films. Klinkt allemaal erg avontuurlijk en leuk allemaal, vooral the cabin. Maar zelf zou ik het leuk vinden om naar Boedapest te gaan.

Ultieme reistips
Verslaap je niet als je met je zus hebt afgesproken om een half uur geleden op het perron te staan.

Wat zit er sowieso altijd in jouw tas?
MUZIEK! Ik overleef het al niet als ik maar 10 minuten hoef te fietsen ergens naartoe hier in Groningen zonder muziek. Laat staan dan een reis naar het buitenland. Daarnaast ook een goed boek, speelkaarten en veel eten (no surprise), naast de standaard dingen natuurlijk.

Vliegtuig of liften?
Ik denk dat ik liften leuk vind om te doen voor een keer voor de ervaring maar niet graag vaak doe. Vliegtuig vind ik dan prettiger en gemakkelijker.

Hotel of camping?
Hotel!

Toeristische hoogtepunten of lokale ontdekkingen?
Lokale ontdekkingen. De connectie met de mensen die je beleeft op deze manier vind ik leuk en bijzonder. Daarnaast raak ik gefrustreerd door teveel mensen om mij heen bij toeristische hoogtepunten. Het is overcrowded, teveel lawaai en teveel irritaties. Alhoewel ik ook wel van mening ben dat je sommige toeristische hoogtepunten moet hebben gezien.

Alleen of in een groep reizen?
In een groep reizen vind ik leuk. Vooral met AEGEE mensen, maar ik zou voor de ervaring graag alleen willen reizen. Ik vind dit wel eng, maar ik heb tot nu toe alleen maar positieve ervaringen gehoord.

Nooit meer de stad uit of een arm verliezen?
Nooit meer de stad uit, ben wel erg gehecht aan mijn arm.

Capibara vs hamster?
Capibara, ik zal er graag wel één willen ontmoeten en ze zien er leuk uit.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl