Afscheid van het XXIXe bestuur

Daar zijn we dan. Een jaar verder en heel veel ervaringen rijker. Het eind van het jaar is genaderd en de tijd is gekomen om ons stokje over te geven aan het nieuwe bestuur. We kijken terug op een geweldig jaar, vol met feestjes, biertjes, leuke mensen, activiteiten, evenementen, volgeplande agenda’s, worstenbroodjes en soms grote wallen onder onze ogen. Maar wat was het het waard!

Het was nu bijna anderhalf jaar geleden, begin mei 2016 en we waren in Brussel. Ik wist toen dat ik bestuur zou gaan doen, en van Mark had ik gehoord dat hij ook had gesolliciteerd, maar wie zou er nog meer bestuur gaan doen? Het was die bijzondere avond in Brussel dat het allemaal duidelijk werd. Iedereen was al op zijn of haar kamer en Mark haalde mij bij zich en sleepte me mee naar de gang, waar Paul op ons zat te wachten. Dit was hét moment waarop wij beseften: Wij zouden het worden: het 29e bestuur van AEGEE-Groningen!

We zouden een jaar lang met elkaar opgescheept zitten, dus we konden het maar beter goed met elkaar vinden, en dat is zeker gelukt. Voordat ons bestuursjaar begon waren we al druk met de voorbereidingen, we maakten een beleidsplan en hebben elkaar al beter leren kennen door af en toe gezellig een biertje te drinken. En toen was het 6 september, de dag dat we officieel bestuur waren! Eenmaal officieel ingehamerd stapten we de sneltrein in, waar we na een jaar weer zouden uitstappen. De intro-periode begon en met alle nieuwe enthousiaste leden was het, in combinatie met de vele constitutieborrels die we hebben bijgewoond, een druk maar spetterend begin van het jaar. En toen kwam onze eigen constitutieborrel, waar vele mensen waren uitgenodigd om ons te feliciteren. Met de anti-bras helm van Paul waren we helemaal veilig voor pogingen van de aanwezigen om ons mee te slepen uit de kroeg. Vele gezichten passeerden ons, speeches werden gegeven, wijntjes werden gedronken, en na drie uur was het alweer gebeurd. Traditiegetrouw hebben we nog een biertje gedronken in de Brouwerij en pizza gegeten bij de Cairo, en de dag erna bekeken we alle cadeautjes.

Dit was zeker niet de enige keer dat we een biertje hebben gedronken in onze stamkroeg, zoals we de Brouwerij wel mogen noemen. Maarliefst 41 keer begonnen we de woensdagavondborrel om tien uur stipt met een proost op de eerste drie biertjes van de borrel. Maar natuurlijk hebben we meer gedaan dan alleen bier drinken. We hebben mooie plekken gezien: Lille, Gdansk, Praag, Alicante, Brussel en Praag. Ook zijn we naar het tropische Enschede geweest voor de Agora. We hebben meegedaan met de Batavierenrace, de grootste estafetteloop van Europa. We hebben veel AEGEE’ers uit heel Europa leren kennen bij het Pre-agora event en de Summer University. We hebben heel veel quotes voor in de almanak gehoord en ook geroepen. We hebben interessante lectures bijgewoond en elkaar dood geschoten tijdens de Gotcha Games. En als afsluiter hebben we heel wat mensen enthousiast gemaakt tijdens de KEI-week.

Deze dingen hadden we nooit kunnen doen zonder alle actieve leden die zich hebben ingezet in een commissie en deze activiteiten hebben georganiseerd, en alle leden die naar de activiteiten en de borrels zijn geweest en ze geslaagd hebben gemaakt. Maar ook hebben wij als bestuur soms tot in de late uurtjes op het pand gezeten om alles op de rails te houden. Van vergaderingen op elke maandagochtend om 9:00 tot de brakke tostimiddagjes op de donderdag na de borrel. Dagenlang, wekenlang, zagen we elkaar iedere dag en werkten we samen. We hebben elkaar dan ook supergoed leren kennen, wat eigenlijk nog wel het tofste is geweest van dit jaar. Ons motto aan het begin van het jaar was: ‘Van bestuurs-spek naar bestuurs-pack’. Zoals elk bestuur dat tot nu toe heeft ervaren was dit wel erg optimistisch, dus helaas is ons doel door alle gezelligheid niet zo goed uitgepakt en zijn we samen zo’n 15 kilo zwaarder. Maar volgend jaar nemen we gelukkig niet voorgoed afscheid van elkaar en gaan we gewoon door met onze zeer belangrijke vergaderingen, waarin we onze voortgang met betrekking tot onze afvalstreven bespreken.

Het jaar vloog als een speer voorbij, en nu zitten we met zijn drieën en onze vijf opvolgers in een huisje op een familiepark in Brabant. Het is bijna tijd voor hen om aan de slag te gaan en de vereniging met net zo veel enthousiasme te leiden als wij dat dit jaar hebben gedaan. De laatste weken stonden veel in het teken van overdracht, wat erg belangrijk is, maar ook heel gezellig. Dit hebben we ook deze week ervaren met samen vergaderen, maar ook samen, eten en borrelen. We wensen het volgende bestuur heel veel succes toe, een jaar vol met heeeel veel leuke mensen, gezelligheid, reisjes, borrels en heel veel onbeschrijflijk leuke ervaringen. Want dat is een bestuursjaar zeker: het mooiste jaar van je leven!

Voor nu zeggen wij als 29e bestuur gedag tegen het afgelopen jaar, een jaar dat we nooit zullen vergeten en waarin we zo veel hebben meegemaakt. Ik ben dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen om dit jaar zo geweldig te maken, en met name Paul en Mark. We hebben elkaar dit jaar zo goed leren kennen en we hebben de tijd van ons leven gehad. Daarom zullen we toch niet helemaal gedag zeggen, want we blijven natuurlijk betrokken bij deze geweldige vereniging en blijven ook elkaar nog vaak zien. Laten we daarom afsluiten met een heel groot dankjewel, een tot ziens, en een quote die ons alle drie dicht bij ons hart ligt.

Poar neem’n!

XXIX, namens het 29e bestuur der AEGEE-Groningen,

Daphne

 

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl