Awesome Netflix-series voor de zomer

Al die vrije tijd in de zomer is heel leuk en aardig, maar wat moet je nu echt doen met je leven? Hier is de oplossing: kijk een Netflix-serie!

Mad Men

Mad Men gaat over medewerkers van een reclamebureau in de jaren ‘60. En met jaren ‘60 is het ook extreem jaren ‘60: iedereen rookt, iedereen drinkt tijdens werk, en iedereen is seksistisch, ook de vrouwen. Gedurende het eerste seizoen kom je erachter dat de geniale Donald Draper een geheim over zijn verleden verbergt. De serie brengt de tijdsgeest van de jaren ‘60 heel goed naar voren en geeft een interessante kijk in de wereld van reclame.

The 100

De aarde is 100 jaar geleden genuked door dikke atoombommen en is daardoor onleefbaar. Sindsdien leeft de mensheid verder in de ruimte in een ruimteschip genaamd the Ark. De aarde zou echter na 100 jaar weer bewoonbaar kunnen zijn, en dat mogen 100 jeugddelinquenten gaan uitvogelen met gevaar voor eigen leven (tada, daar komt de naam dus vandaan). Zij worden teruggestuurd naar de aarde en het lijkt in eerste instantie allemaal koek en ei, totdat blijkt dat ze niet de enige mensen zijn die de atoombommen hebben overleefd… The 100 is een erg spannende serie, met moord en bloed, maar ook met romantiek en vriendschap. De serie is gebaseerd op een boekenreeks en tot nu toe zijn er vier seizoenen. Het vijfde seizoen is al in de maak.

Indie Game (en het vervolg Indie Game – Life After)

Ik wist eigenlijk helemaal niks van Indie Games toen ik begon met het kijken van de eerste documentaire. Het was een random aanrader die ik ergens op het internet vond, maar het is wel een geweldige aanrader. Deze documentaires nemen een kijkje in het leven van indie game designers en de stress die ze hebben tijdens het maken en uitbrengen van hun game. Je ziet mensen vol passie hard werken aan hun grootste droom en dat is geweldig.

Stranger Things

Als je nog nooit van deze serie gehoord hebt, is het goed mogelijk dat je onder een steen hebt geleefd. Stranger Things moet je gewoon kijken. Ik zal het zo spoiler-free-mogelijk houden. Stranger Things heeft geweldige hoofdpersonen en een retro gevoel zonder ouderwets te voelen. Het is meeslepend en voor je het weet heb je het hele seizoen uitgekeken (in mijn geval binnen één dag). Voor je het weet komt seizoen twee uit (op 27 oktober!) en je hebt nu nog tijd om up-to-date te zijn met één van de beste Netflix series ooit. Waar wacht je nog op?

Dear White People

Hoewel de naam van deze serie sommige mensen kan afschrikken, is deze serie zeker het kijken waard. De serie gaat over enkele Afro-Amerikaanse studenten op een overwegend blanke Ivy-league college in de VS. Op humoristische wijze wordt hun ervaring met hun huidskleur, blanke studenten, en racisme verkend met een grote laag popcultuur-referenties er bovenop. Eerst lach je om de grapjes, daarna zet het je aan het denken over racisme in Nederland en de VS.

Abstract – the art of design

Deze achtdelige serie over allemaal verschillende soorten designers is misschien niet voor iedereen, maar als je interesse hebt in creativiteit en creatie dan is dit zeker een aanrader. Elke aflevering heeft een ander persoon en een ander onderwerp. Zo is er een aflevering over fotografie, interieurontwerp, illustraties, architectuur en zelfs car-design!

Het is een blik achter de schermen bij de meest uiteenlopende creatieve masterminds en hun proces van creatie en hoe het verweven zit in hun leven.

Narcos

De meeste mensen hebben inmiddels wel over Narcos gehoord, de serie over de opkomst en val van de beruchte kartelleider Pablo Escobar. Het derde seizoen over een ander kartel komt er ook aan. Tijd om deze zomer dus weer even op de hoogte te komen of om de schade in te halen en te genieten van de sfeer van de jaren ‘90, het mooie vloeiende Spaans, en de spanning van de jacht op Escobar.

Peaky Blinders

Nog een serie over een criminele organisatie. In Peaky Blinders volg je de illegale activiteiten van de familie Shelby, een half Ierse, half zigeunerfamilie gevestigd in Birmingham. Deze serie speelt zich gedurende het Interbellum, wanneer de mannen terugkomen uit de traumatiserende Eerste Wereldoorlog. Je volgt in het bijzonder Thomas Shelby die grootse plannen heeft om de activiteiten van de familie uit te breiden. Hoogtepunten in de serie zijn de spanning, de goede achtergrondmuziek, en het uiterlijk van hoofdrolspeler Cillian Murphy.

Trailer Park Boys

Ja ik weet het, een serie over drank zuipende, scheldende, wietrokende Canadese draaideurcriminelen is misschien niet voor ieder intellectueel weggelegd. Maar ik kon er wel erg van genieten: het is lekker laagdrempelig, dus je hoeft niet na te denken over de achterliggende verhalen, want die zijn er gewoon niet. Dus je kunt gewoon lekker dom blijven kijken naar deze originele Netflix-serie, zonder hersenpijn. Vooral leuk om te kijken als je zelf ook onder invloed bent. De serie begint met de vrijlating van Julian en Ricky uit de gevangenis en vanaf dat moment worden ze gevolgd door camera’s en leer je de hoofdpersonen en de overige bewoners van Sunnyvale Trailerpark langzamerhand kennen. Zo leer je Bubbles kennen, een geweldig personage waarvan je niet verwacht dat hij eigenlijk de slimste is van de drie. Ook Mr. Lahey, Trailerpark Supervisor, is een gouden karakter: alcoholist ten top en in een bijzondere liefdesrelatie met zijn Assistent Supervisor Randy (die allergisch is voor stof op zijn bovenlichaam dus altijd in z’n dikke blote pens rondloopt en een veel te strakke broek). Oh en spoiler-alert, elk seizoen (seizoen 12 is inmiddels in de maak) komt minstens één van de vele hoofdpersonen terecht in de bak, want ja, draaideurcriminelen. Ow en ze hebben sinds een paar maanden ook een spelletje in de app-store, erg verslavend. Niet aan beginnen dus.

Black Sails

Hou je van pirates of the Caribbean? Dan vind je dit geweldig. Of vind je Pirates of the Caribbean juist verschrikkelijk, dan vind je dit geweldig. Dit is hoe je piraten wil zien: ruig, met bloed en moord en met echte kapingen. Niet dronken en giechelig van de rum op zoek naar wat muntjes. De serie draait om het leven van met name Kapitein Flynn, en zijn thuisbasis Providence Island. Dit is misschien wel de enige plek waar de piraten veilig zijn voor de overheid, want piraten zijn niet zo geliefd, want ja, muiterij en moord enzo. Zodoende is er op Providence Island een hele beschaving met piraten opgebouwd, en daar hoort ook een bordeel bij. Spoiler alert: je gaat veel naakt en seks zien. Ow, en piraten zouden piraten niet zijn als ze elkaar constant proberen te verneuken (in de figuurlijke zin, niet zoals in het bordeel wordt gedaan), dus dat levert een gezonde spanning op tussen eigenlijk iedereen die er komt. Zo af en toe vaart er een schip uit om even een overheidsschip te kapen, om daarna met andere piraten uit te vechten wie er nou daadwerkelijk met de buit vandoor mag. Heerlijk. Zoals een piraten-serie bedoeld is. Ruig, maar toch ook ruimte voor hartstocht. Maak van je hart geen moordkuil, laten we maar zeggen. Tot nu toe staan er drie seizoenen op Netflix en wordt seizoen 4 (tevens het afsluitende seizoen van de serie) pas in het eerste kwart van 2018 toegevoegd. Kun je niet zo lang wachten (en ik snap ook niet waarom Netflix dat wel doet, want ik heb seizoen 4 in de zomer van vorig jaar ofzo al via HBO kunnen kijken), dan leert google je al snel dat seizoen 4 (tegen betaling) bij andere kanalen wel te zien is.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl