22 super speed filmrecensies

Sinds begin dit jaar ben ik de gelukkige eigenaar van een Pathé Unlimited pas. Dit betekent voor mij dat ik naast mijn tweede huis (de Coffee Company) nu ook een derde huis heb: de bioscoop. Elke week zit ik wel minimaal één keer in die zachte bioscoopstoel naar dat grote scherm te staren en het lijstje van films die ik dit jaar al gezien heb is daarom ook aardig groot, en daarom heb ik nu besloten mijn kennis met jullie te delen. Zijn ze de moeite waard om te kijken?

Aangezien mijn lijstje onmogelijk lang is, zal ik het makkelijk maken door simpelweg te zeggen of je de films wel of niet moet kijken en waarom. Een onmogelijk lang lijstje, efficiënt afgehandeld om de TL;DR-waarde te verminderen!

Anyway, laten we beginnen!

Unlocked (1)

Misschien slecht om met een negatief advies te beginnen, maar je moet toch ook weten wat niet de moeite waard is. Deze film was zo slecht om zoveel redenen dat ik je gewoon vertel dat hij niet de moeite waard was.

Zien: nee

The Zookeeper’s Wife (2)

Ik kijk niet vaak films die zich afspelen gedurende de Tweede Wereldoorlog, maar door deze film wil ik dat toch vaker doen.

Zien: ja

Before I Fall (3)

We vallen van het ene tiener cliché in het andere en aan het einde denk je: waar heb ik in godsnaam naar gekeken?

Zien: nee

Demain tout commence (4)

Ik was redelijk verbaasd dat de zaal vrijwel leeg was toen ik naar deze film ging, aangezien ik de trailer wel meer dan 100x op verschillende plekken langs had zien komen. Mijn verwachtingen waren dan ook dat het geen goede film zou zijn, maar ik werd aangenaam verrast. De dynamiek tussen de twee hoofdpersonen (een vader en dochter) is geweldig en de film verraste me zelfs nog aan het einde.

Zien: ja

The Boss Baby (5)

Ik had wat tijd te verdrijven en deze film zou net gaan beginnen. Het gaat over een baas die een baby is (wat een verrassing). Ik vond het niet heel geweldig, maar als je net zoals ik wat uurtjes te doden hebt, is het best vermakelijk.

Zien: ja

20th Century Women (6)

Een beetje een alternatieve film met een retro gevoel die ik echt geweldig vond.

Zien: ja

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge (7)

Als je een liefde hebt voor pirates of the caribbean films dan zul je je ook vermaken tijdens de nieuwste variant.

Zien: ja

King Arthur: Legend of the Sword (8)

De directeur heeft echt heel veel lol gehad tijdens het maken van deze film, want het heeft echt zijn eigen stijl wat je wel moet kunnen waarderen. Heel eerlijk gezegd waren er af en toe wat momenten dat ik me echt ergerde aan de gestylde momenten (en ja, ook over het haar van de hoofdpersoon), maar ik zou hem toch aanraden, omdat je hier ook juist heel erg van kan houden.

Zien: ja

Kong: Skull Island (9)

Ik voelde echt 0,0 connectie met de personages en voor mij is dat wel een dealbreaker. Ook waren er veel scènes voor mijn gevoel voor de nostalgie ingezet en aan het einde snapte ik nog steeds niet wat nou het hele doel van alles was. Sorry maar nee.

Zien: nee

Free Fire (10)

Ik twijfel een beetje of ik ja of nee zeg tegen deze film, want ik denk dat het er echt aan ligt of je deze film leuk vindt. Ik vond hem namelijk best wel leuk, maar het is letterlijk niet veel meer dan een ‘free fire’.

Zien: nee

Life (11)

Horrorfilms geven me over het algemeen the creeps, maar ik wilde toch weer een poging wagen. Het eerste gedeelte vroeg ik me af waarom er een bepaald persoon op de poster staat terwijl hij een mini rol heeft (geen spoilers dus ik zeg niet wie) en daarna zei iemand dat de alien leek op een plant. Ik kon de film niet meer serieus nemen.

Zien: nee

Power Rangers (12)

Voor de nostalgie.

Zien: ja

Ghost in the Shell (13)

Als je het origineel hebt gezien dan misschien niet (tenminste dat begreep ik van het internet) maar anders is het zeker wel een aanrader. Deze film ziet er echt fantastisch uit.

Zien: ja

Get Out (14)

Volgens vele een innovatief hoogtepunt voor het horror genre en daar ben ik het wel mee eens.

Zien: ja

La La Land (15)

Het is een musicalfilm, maar zelfs als je daar niet van houdt, moet je deze film zien die echt inspeelt op het oude Hollywood gevoel. Ik heb echt heel veel liefde voor deze film.

Zien: ja(!)

The Mummy (16)

Nog maar net uit en een remake van een klassieke film. Ik weet niet waarom we deze remake nodig hadden, maar de make-up van the mummy is echt zo goed dat je alleen daarom de film al zou moeten zien.

Zien: ja

Baywatch (17)

Deze film is zo slecht dat hij goed is.

Zien: ja

Alien: Covenant (18)

Ik wil ja zeggen omdat ik weet hoe epic de franchise is, maar dit was mijn eerste Alien-film. Ik had geen band met de karakters en dat is een dealbreaker voor mij. Misschien verandert dit nadat ik de originele films heb gezien.

Zien: nee

The Circle (19)

Deze film zou nog wel eens werkelijkheid kunnen worden en dat is eng. Bovendien is het einde raar.

Zien: nee

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (20)

YESSSSSSS

Zien: ja

A Dog’s Purpose (21)

Ben je een hondenmens? Dan ja. Hou je meer van katten? Dan misschien nee.
Ow en potentieel ga je huilen. Ik heb nog nooit zoveel gesnotter gehoord in een bioscoopzaal.

Zien: ja

Beauty and the Beast (22)

Ik heb deze film al meer dan 4 keer gezien. Dat zegt wel genoeg denk ik.

Zien: ja

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl