De rugzak van Maarten!

Als fervent reiziger nemen we allemaal met liefde onze zware rugtassen en koffers de hele wereld over. Maar waar zijn deze tassen nou allemaal geweest? En wat hebben ze daar meegemaakt? Wij nemen een blik in deze zo geliefde rugzak om te kijken wat ze allemaal meegemaakt hebben. Deze keer nemen we een kijkje in de rugzak van Maarten!

Wie ben je?
Mijn naam is Maarten. Ik ben 18 jaar en studeer European Languages & Cultures.

Heb je een levensmotto?
Ik doe mijn best om zoveel mogelijk te genieten van de kleine dingen en het leven interessant te houden met kleine avonturen. Ik denk dat dat wel ongeveer een motto is geworden.

Hoe lang ben je al lid bij AEGEE?
Ik ben vorig jaar tijdens de keiweek lid geworden.

Wat is je ultieme reisbestemming?
Ik zou ontzettend graag een keer naar China reizen! Dat is natuurlijk niet zo specifiek, maar ik weet nog niet precies wat ik in China wil zien. In ieder geval wil ik het liefst een van de goede thee provincies bezoeken.

Wat zijn plekken waar je niet zo snel heen zou gaan?
Er springt mij niet echt meteen iets te binnen. Ik heb niet zoveel interesse in de VS, maar daar zijn er natuurlijk ook mooie plekken. Oh, kwetsbare beschermde natuurgebieden. Daar wil ik niet gaan lopen knoeien.

Leukste wat je hebt meegemaakt bij AEGEE?
Ik zit sinds december in de Redacie! Een ontzettend leuke commissie. De vegetarische afhaaleettest was wel een hoogtepunt, gezellig en vol verrassingen.

Wat is de leukste bestemming waar je ooit bent geweest?
Ik denk Rome. Het was erg vermoeiend, ik heb daar dagen van vijftien uur gemaakt, maar heel erg gezellig. Rondlopen op het Forum Romanum en ook een uitstapje naar Pompeii – dat vergeet ik nooit. In sommige straten van Pompeii zou je haast vergeten waar je bent, het is zo goed bewaard en met alle toeristen lijkt het zomaar een gewoon winkelstraatje in een of andere historische binnenstad.

Grootste paniekmoment tijdens een reis?
Dan moet ik toch wel terugdenken aan het schoolreisje naar Vlieland in groep 8. Wij moesten een soort verstoppertje spelen in het bos – ja, je voelt het al aankomen. Dat kan niet goed gaan. Wij kregen een rechthoekig gebied waar wij binnen moesten blijven, maar wij kregen maar drie grenzen. Ik ben naar de andere kant van het eiland gelopen zonder natuurlijk een van die grenzen tegen te komen. Gelukkig kwam ik twee fietsers tegen die mij naar het dorp brachten. Op hetzelfde reisje ben ik ook nog bijna op de veerboot achtergelaten…

Beste wat je ooit in het buitenland hebt gegeten?
Pita-gyros op Korfou! Met sla en tzatziki en tomaat en patat. Alles wat ik op Korfou heb gegeten was trouwens heerlijk.

Wat is het smerigste wat je ooit in het buitenland hebt gegeten?
De lunch in een café bij een grot in België was onvergetelijk. De hamburger was waarschijnlijk een diepvrieshamburger uit de magnetron, de tosti’s waren toast met smeerkaas en de tonijn-perzik salade was tonijn uit blik met een perzik uit blik erbovenop.

Met wie van AEGEE zou je wel op reis willen?
Mijn commissie.

Waar zouden jullie naartoe gaan?
Om heel eerlijk te zijn weet ik niet zeker wat wij voor elkaar zouden krijgen. Een dagje Utrecht zou ik eerlijk gezegd al knap vinden.

Ultieme reistips
Zorg dat je iets bij je hebt voor als je je verveelt tijdens het wachten.

Wat zit er sowieso altijd in jouw tas?
Een boek, misschien voor de zekerheid nog een tweede. Ik weiger ergens heen te gaan zonder iets om te lezen bij mij te hebben. Verder een schrift en mijn etui en misschien een plantengids.

Vliegtuig of liften?
Ik wil echt een keer mee liften! Dat lijkt mij nog eens een avontuur.

Dan als laatste de belangrijkste vraag van allemaal: capibara of hamster?
Als Redactielid voel ik mij toch een beetje verplicht om voor de capibara te kiezen. En ze zijn heel schattig!

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl