Op zoek naar XXX

Het jaar lijkt voor ons als bestuur nog maar net begonnen, maar ondertussen zijn we alweer druk bezig met het zoeken naar een nieuw bestuur. Een bestuur dat ons zal opvolgen, dat AEGEE weer goed zal representeren en dat natuurlijk de mooiste vereniging van Groningen aan mag sturen. Wij van het SAC (Sollicitatie Advies Comité) hebben de zoektocht geopend!

Ongeveer een jaar geleden had ik nog geen idee dat er zo’n ontzettend superleuk en leerzaam jaar op mij te wachten stond. Ik had de mogelijkheid om bestuur te doen nog nooit overwogen tot ik op de borrel aan werd gesproken door een oud-bestuurslid. Langzaam glipte het idee mijn hoofd in en voor ik het wist was er een gesprekje gepland met het toenmalige SAC. Ik heb getwijfeld of een bestuursjaar doen wel een goede keuze voor mij zou zijn, maar ik heb uiteindelijk toch de stap genomen en daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Tijdens de sollicitatieperiode hoor je roddels van alle kanten. Wie zou er volgend jaar ook bestuur gaan doen? Wie worden de mensen waar je samen een jaar mee opgescheept gaat zitten, die je door en door leert kennen en vooral waar je de beste tijd van je leven mee gaat beleven? De tijd vorderde, en de roddels werden omgezet in feiten. Op een moment tijdens de reis naar Brussel, een moment dat wij als bestuur nooit meer zullen vergeten, vond ons moment van verlichting plaats. We stonden met z’n drieën op de gang, en we wisten het: wij zouden het volgende bestuur van AEGEE-Groningen worden!

Het lijkt nog de dag van gisteren, het moment dat wij voor het eerst op het pand zaten en nog niet precies wisten wat we nou eigenlijk moesten gaan doen. Ondertussen is alles alweer bijna zo gewoon, loopt alles redelijk op rolletjes en zijn we al een aardig eind op weg in het jaar. Het is best raar om nu alweer op zoek te zijn naar een nieuw bestuur, terwijl we nog maar net gewend zijn aan alle dingen die horen bij het bestuursleven.

Een bestuursleven is druk, dat is iets wat zeker is. Het jaar is gevuld met een ontelbaar aantal activiteiten, veel constitutieborrels aan het begin van het jaar en het leren kennen van ontzettend veel leuke mensen. Niet alleen alle nieuwe leden van AEGEE-Groningen, maar ook leden en besturen van andere locals en studentenverenigingen.

Maar naast al deze leuke dingen doet het bestuur ook nuttige dingen, zoals vergaderen met elkaar, vergaderen met adviesorganen, het vullen van commissies, het overzicht houden op deze commissies, het organiseren van borrels, de facebookpagina up-to-date houden, mail beantwoorden, notulen maken, het doen van de administratie, centjes afschrijven, acquisitie ophalen, AEGEE-Europe ontdekken, iedereen vertellen waarom AEGEE de mooiste vereniging ooit is, (bijna) alle activiteiten bijwonen, tosti-uren houden, en dus ook het zoeken van onze opvolgers!

Gelukkig staan wij niet alleen in de zoektocht naar onze opvolgers. Als afgevaardigden van het bestuur krijgen Paul en ik hulp van twee absolute bestuurzoekexperts, bekend als het topduo Patty & Karly. Deze twee ervaren AEGEE’ers, die beide ook bestuur hebben gedaan en die Paul, Mark en mij vorig jaar hebben overtuigd om in hun voetsporen te treden, staan ons bij namens de Raad van Advies.

Zoals je leest is het doen van een bestuursjaar ontzettend leuk. Je leert heel veel mensen kennen, je kunt aan heel veel activiteiten en reisjes meedoen, je vormt vriendschappen voor het leven met je collega’s en je hebt vaak gezellige borrels. Daarnaast leer je er ook nog eens heel veel van. In tegenstelling tot een studie aan de universiteit zit een bestuursjaar vol met praktijkervaring. Het jaar is druk, af en toe wat stressvol, maar het is ook vooral heel leerzaam, gezellig, en om nooit meer te vergeten!

Wil jij nou zelf ervaren hoe het is om bestuur te doen? Wil jij meer weten of heb je nog vragen? Dan kun je nog tot 1 april een mailtje sturen naar sac@aegee-groningen.nl voor een vrijblijvend informatief gesprekje. En misschien zit jij wel volgend jaar op deze mooie stoel op het pand!

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl