Ultimate binge watch challenge de Harry Potter marathon!

Binge watchen is een kunst. Een heel seizoen van een serie kijken in 1 dag is een avontuur die alleen moedige strijders met ontzettend veel doorzettingsvermogen aan gaan. Maar soms is er zelfs nog een grotere uitdaging. Zo’n uitdaging waar je al jaren naar kijkt en twijfelt over of je het gaat doen. Zo’n uitdaging waarvan je de rillingen over je rug voelt kriebelen en wat je stiekem wel wil doen, maar waarvoor je bang bent om te falen.
Maar dan: de ultieme mogelijkheid biedt zich aan! Je ziet een grote kans om je dromen te vervullen met behulp van de goede vriend de Pathé. De ziet de kans kijkt naar je trouwe hulpje en gaat ten strijde. Bijna 24 uur lang film kijken: De Harry Potter marathon!

De voorbereiding voor dit gigantische avontuur begon van ver van tevoren. Niet alleen moet je namelijk gewapend zijn met de beste en meest smakelijke dingen. Wat hulpvolle brouwseltjes in de vorm van cafeïne zullen zeker geen overbodige luxe zijn en natuurlijk is het belangrijk dat je in stijl ten strijde gaat.

* Note1: dit bericht bevat vele spoilers van Harry Potter
*Note 2: als je niet weet wat Harry potter is: shame on you! En nee, ik ga het niet uitleggen. Gebruik google maar.

film 1 – Harry Potter en de Steen der Wijzen – 11.00 uur tot 13.47

‘You’re a wizard Harry!’

Het avontuur begint. Vol spanning stap je in een andere wereld en het voelt eigenlijk als thuiskomen. Alles weet je nog maar eigenlijk weet je niks meer. Je ziet alles door andere ogen en alles lijkt ineens anders. Vroeger was je dan misschien doodsbang voor professor Sneep maar nu zie je in dat je alles verkeerd hebt begrepen. Een overladen gevoel van nostalgie overvalt je.

film 2 – Harry Potter en de Geheime Kamer – 14.15 tot 16.54
Na een korte snackpauze ontmoet je medestrijders die je graag willen ondersteunen bij het avontuur en zo groeit de kleine groep een beetje groter. Dat is ook wel nodig als je ziet wat voor monsters er allemaal in deze film zitten. De spinnen geven je de giebels over je rug en laten we het maar niet hebben over de basilisk. Gelukkig geeft de feniks je wat steun en als je aan het einde van de film je ineens realiseert dat er eigenlijk helemaal niemand doodgaat voel je je strijdbaarder dan ooit.

film 3 – Harry Potter en de Gevangene van Azkaban – 18.00 tot 20.20
Een volgende pauze zorgt alweer voor een nieuw eetmoment met nieuwe vrienden. Deze overtuigen je er zelfs van dat ze betere plekken hebben om de strijd aan te gaan dat eigenlijk geen keuze hebt maar wel van plaats moet wisselen.

Als dan de film begint wordt het doodstil en kun je bijna je hartslag horen. Stiekem is dit het moment waar je nog het meeste van allemaal naar uitkijkt en de film waar je daadwerkelijk je huiswerk voor gedaan hebt (shame). Het moment dat je ziet dat scheurbuik en Sirius het niet gaan halen breekt je hart maar gelukkig realiseer je je al snel dat er een herkansingsronde in zit. Als je dan de prachtige patronus van Harry ziet denk je weer even aan de grote teleurstelling toen je erachter kwam dat je eigen patronus een dolfijn was en geen eenhoorn. Toch laat je je niet door deze dingen tegenhouden en nadat alles weer goed is kan je niet wachten op de rest!

film 4 – Harry Potter en de Vuurbeker – 20.30 tot 23.08
Je denkt dat het nooit meer mis gaat. Hoe heb je nou ooit kunnen denken dat dit een zware uitdaging zou zijn? Vermoeidheid is een woord wat absoluut niet in je opkomt.
Op het topje van je stoel durf je nog geen handje popcorn te nemen! Als dan je favoriete Hufflepuff ten strijde treed weet je ineens weer waarom je twillight leuk vond (geef het maar toe) al sta je stiekem natuurlijk dat Harry wint. De romantische en sociale stukken doen je hart smelten en zijn een hilarische afwisseling en het feit dat er draken in deze film zitten maakt alles nog 10 keer beter.
Als er dan ook uiteindelijk eigenlijk niemand wint en Cedric ook nog het strijdtoneel verlaat is blijf je dan ook verloren achter.

film 5 – Harry Potter en de Orde van de Feniks – 23.30 tot 1.48
Weet je nog dat je net dacht dat je nooit in slaap zou vallen? Tja um… hier heb je het voor het eerst moeilijk. Je ogen zal doe je in geen 1000 jaar dicht maar je krijgt het wel een beetje moeite. Eigenlijk is dat best wel vreemd. Je hebt net de aartsvijand dichterbij dan ooit zien komen en toch val je bijna in slaap? Een beetje vreemd. Of misschien geloof je wel gewoon niet dat je hem echt hebt gezien. Het enige wat je nog wel goed wakker houdt is een klein kattenvrouwtje met een grote liefde voor de kleur roze. Iemand die zo het bloed onder je nagels vandaan haalt dat je waarschijnlijk nog een veel grotere hekel aan haar hebt dan aan ‘hem’.

film 6 – Harry Potter en de Halfbloed Prins – 1.00 tot 3.33
Het moment waarop je eigenlijk een uurtje langer kan slapen maar er nu voor kiest om in plaats van te slapen bijna 24 uur lang in een bioscoop te verblijven. Die gedachte raakt je even maar al snel herpak je jezelf weer. Emotioneel gezien wordt je helemaal door elkaar geschud. Het vervelende rotjoch waar je stiekem dol op was lijkt even toch ‘zijn’ opvolger te worden en het moment dat Sneep aan het einde ‘Avada Kedavra uitspreekt’ doet je bijna denken dat al het geluk uit de wereld wordt weggetrokken. Gelukkig weet je hoe dit verder gaat maar dat maakt het niet minder pijnlijk om te zien.

film 7 – Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1 – 4.00 – 6.26
Eten, cafeïne je kan alle redmiddelen wel gebruiken. Natuurlijk is deze film een uitdaging op z’n eigen manier maar DAMN wat is het nu lastig. Je paarse partner in crime heeft het ook moeilijk en jullie besluiten elkaar lastig te vallen als de oogjes bijna dicht gaan. Gelukkig is er nog genoeg aan extra’s te ontdekken en wat je vooral opvalt is hoeveel de acteurs ineens gegroeid zijn. Een paar uur geleden waren ze nog kleine kinderen en nu proberen ze de wereld te redden van de ondergang. Nog wat meer dood en verdoemenis in de vorm van Dobbie maakt het er niet heel veel beter op. Het openbreken van een graf lijkt dan ook het perfecte einde voor deze film.

film 8 – Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 6.45 tot 8.55
Het is bijna over. Het einde is in zicht, maar er moeten nog vele offers gemaakt worden.
De kus van Ron en Hermelien maakt het enigszins goed (ik bedoel vanaf ‘de vuurbeker’ zit je hier al op te wachten) maar vooral ook het verlies van Fred vind je maar moeilijk te verkroppen. Dat het kwaad uiteindelijk verliest van het goede geeft weer een lichtpuntje maar je zit zo in de film gezogen dat je het eigenlijk niet doorhebt dat het grote verhaal is afgelopen. Een iets wat opmerkelijke eind scène met veel blijheid, geluk en een nieuwe generatie sluiten het verhaal af en na een oorverdovend applaus gaan de lichten weer aan.

Je hebt het gehaald!! Hoewel je het eigenlijk wilt vieren wil je nog veel liever slapen.
Of je het nog een keer zou doen?
Ik denk eigenlijk dat dit nostalgische avontuur maar met één ding kan eindigen:
Always.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl