De onbegrensde mogelijkheden van AEGEE

Wanneer ben je lid geworden van AEGEE?
Astrid: Ik ben lid geworden in augustus 2014. Toen studeerde ik al een jaar in Groningen. Ik was niet bij de KEI-Week omdat ik toen op reis was (Bij AEGEE is dat een veelgebruikte reden om afwezig te zijn). Mijn zus was lid van AEGEE-Enschede en van haar hoorde ik goede verhalen. Toen heb ik een beetje impulsief besloten om lid te worden van AEGEE in Groningen. Gelukkig bleek dit geen slechte keus!

Paul: Ik ben op de informatiemarkt in de KEI-week van 2015 lid geworden bij AEGEE-Groningen. Een aantal vrienden van mij raadden me AEGEE aan en zodoende heb ik ze opgezocht op de informatiemarkt. Ik was gelijk verkocht door het reizen en de mensen.

Gert-Jan: Ik ben lid geworden in de KEI-week van 2014, omdat op dat moment ongeveer mijn hele huis lid was van AEGEE. Ik twijfelde eerst nog om lid te worden van Albertus of Vindicat. Maar omdat ik erg van reizen houd heb ik gekozen om lid te worden van een sportvereniging én AEGEE, in plaats van lid te worden bij slechts één grote studentenvereniging.

Wat heb je ondertussen allemaal beleefd met AEGEE?
Astrid: Ik ben mee geweest op vier excursies en twee liftwedstrijden, onder andere naar Skopje, Dublin en de Baltische staten. Ook ben ik naar de European Planning Meeting en naar twee Network Meetings geweest. Dit zijn serieuze evenementen waar mensen uit heel Europa naartoe komen om over AEGEE-gerelateerde onderwerpen te praten.

Paul: Tot nu heb ik te veel gezellige activiteiten en reisjes meegemaakt om op te noemen. Voorbeelden zijn: een reis door alle Baltische staten, een Network Meeting op Ameland, een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel. Daarnaast was ik op menig borrel dan wel themaborrel ook te vinden.

Gert-Jan: Inmiddels heb ik met AEGEE al een flink aantal dingen beleefd en gedaan. Na het introductieweekend vol gekkigheid op Schier heb ik vorig jaar meegedaan aan de liftwedstrijd naar Boedapest. Daarbij zat ik afgelopen jaar in twee commissies: de Introductiecommissie en daarnaast ook de Sportcommissie waarmee we hebben deelgenomen aan de Batavierenrace. Verder ben ik naar genoeg borrels, activiteiten en andere leuke AEGEE-activiteiten gegaan!

Wat is je leukste herinnering van je tijd bij AEGEE?
Astrid: Vanaf het eerste moment voelde ik me heel welkom bij AEGEE. Ik heb er veel mensen leren kennen en vrienden voor het leven gemaakt. Met een vriendin van AEGEE ging ik bijvoorbeeld vorig jaar interrailen. Dat was een superleuke ervaring. Ook woon ik nu in een huis met twee andere AEGEE’ers en dat is heel gezellig.

Paul: Mijn leukste herinnering is lastig op te noemen. Voor mij was het hele jaar een geweldige herinnering. Maar de keer dat we met 15 mensen in een tent voor 4 personen zaten was wel erg memorabel… En gelukkig ook nog lekker warm!

Gert-Jan: De leukste herinnering van mijn tijd bij AEGEE is lastig aan één activiteit toe te schrijven. Het introductieweekend naar Schier, de liftwedstrijd en de commissies zijn alle vier eigenlijk wel hoogtepunten van mijn tijd bij AEGEE. Helaas heb ik afgelopen jaar wat meer tijd aan mijn studie moeten besteden, maar ik hoop komend jaar weer een aantal momenten van gezelligheid en gekkigheid te gaan beleven!

Waarom zou je het een ander aanraden om ook lid te worden?
Astrid: Ik heb weleens gezegd dat AEGEE als een plaatsvervangende familie is in de studententijd. Iedereen kent elkaar en het is er altijd gezellig. Door de vrijblijvendheid en de variatie in activiteiten is er bijna geen reden om níet lid te worden!

Paul: Naast het cliché, dat de mensen geweldig en open-minded zijn, zijn de opties bij AEGEE grenzeloos. Letterlijk grenzeloos: je kan actief worden op internationaal, Europees niveau. Daarnaast kan je Europa ontdekken door vele informele activiteiten die worden georganiseerd door heel Europa (maar pas op: voor je het weet is de helft van je Facebook vrienden Spaans, Ests, Engels en ga zo maar door…).

Gert-Jan: Ik zou anderen zeker aanraden om lid te worden bij AEGEE, omdat de vereniging voor iedereen wat te bieden heeft. Daarbij is het erg vrijblijvend dus kun je zelf bepalen wanneer je wel of niet aanwezig wilt zijn en wel of niet actief wilt zijn! Dit is ook een grote pré geweest in mijn keuze, omdat ik AEGEE daarom goed kon combineren met een andere studentenvereniging. Verder zijn de leden erg gezellig en altijd wel in voor een feestje!

Welke bestemming zou je nog graag willen ontdekken met AEGEE?
Astrid: Mijn droomreis heb ik afgelopen jaar al gemaakt met AEGEE! Namelijk de Baltische staten Tour. Estland, Letland en Litouwen stonden al jaren op mijn verlanglijstje. Maar natuurlijk ben ik nog lang niet uitgereisd. Ik zou nog eens afreizen naar Lviv, Gdansk, Rome en Griekenland…

Paul: Ik zou heel graag nog Heidelberg, Kiev en (nog een keer) Dublin willen ontdekken met AEGEE!

Gert-Jan: Met AEGEE zijn er nog vele bestemmingen die ik nog graag zou willen ontdekken. Ik zou in eerste instantie graag nog een keer meegaan naar een Agora. Een Agora is een halfjaarlijks AEGEE-event waar zo’n duizend studenten uit alle uithoeken van Europa samen komen om te discussiëren over de toekomst van AEGEE, maar vooral voor de geweldige feesten. De bestemming is voor mij eigenlijk niet zo van belang, het is vaak meer de ervaring en de gezelligheid tijdens de reisjes en activiteiten die mij aantrekt!

Beschrijf AEGEE in drie woorden:
Astrid: Gezellig, leerzaam, avontuurlijk
Paul: Vrienden, reizen, en grenzeloosheid
Gert-Jan: Onvergetelijk, gekkigheid en borrelen

Nieuwsgierig geworden door het enthousiasme van Astrid, Paul en Gert-Jan? Tijdens de KEI-week organiseren we elke dag een activiteit, waarbij je van harte welkom bent om langs te komen om jouw (mogelijke) Groningse plaatsvervangende familie te ontmoeten! Het programma kan je vinden op: www.facebook.com/events/1714399818810747/

Informatie over introductie-activiteiten die AEGEE-Groningen organiseert en hoe je lid kan worden, kan je vinden op: www.aegee-groningen.nl/

Wij hopen je terug te zien tijdens een van de intro-activiteiten!

De onbegrensde mogelijkheden van AEGEE 01

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl