Op weg naar Dresden (en terug!)

Dresden, een stad die makkelijk in een dag te liften valt vanuit Groningen, toch? Hier ging team Post-It (Astrid en ik, Joost) vol goede moed liftend naar toe. Gedurende onze vele avonturen hebben Astrid en ik vele beproevingen overwonnen waarover nu een kort verslagje volgt.

Het begon allemaal vrij goed, we reden direct Cheyenne en Alida voorbij vanuit onze auto onderweg naar de Duitse grens. Eenmaal gedropt bij de grens kwamen we weer bekenden tegen: team ‘KinkyParty’ (ofwel Karly & Patty). Bij dit tankstation was het wat rustig, waardoor we heerlijk de tijd hadden om in het gras te zitten en wat te ontbijten. Na een uurtje chillheid stopte een auto en konden we met zijn vieren (!) verder tot Oldenburg. Daar scheidden onze wegen weer en Astrid en ik gingen vanaf hier door met een aardige zakenman, die zelfs luxe broodjes en koffie voor ons kocht. De rit daarna kwamen we bij een Tsjech in de vrachtwagen terecht waarmee we (onder meer vanwege de vele files) vijf uur lang konden meerijden tot Leipzig. Gelukkig heb ik een beetje Tsjechische vocabulaire, want anders was het communiceren onmogelijk geweest. Onze laatste lift van Leipzig naar Dresden duurde wat langer dan gepland, maar ging via mooie binnendoorweggetjes. Hierdoor hadden we plotseling een panoramisch uitzicht over de stad Meißen! Eenmaal in Dresden werden we  op een mooie plek gedropt (bij de Elbeoever) en voelde het als een overwinning om langzaam de prachtige torens en koepels van de Dresdener Altstadt te zien opdoemen. De zon ging onder en na 12 uur waren we er dan eindelijk! Moe, maar voldaan kwamen we aan bij Felix; onze host van AEGEE-Dresden.

De dag erna hoorden we van de overige liftkoppels de verhalen en avonturen. Koen en Marlijn hadden het dan uiteindelijk toch nog gehaald, na op hun eerste liftdag naar de exotisch verre bestemming Winschoten te zijn gelift. Fang en Jildert hebben uiteindelijk gewonnen met een tijd van 10 uur en 34 minuten.  Van de enthousiaste leden van AEGEE-Dresden hoorden we tijdens de stadstour vele verhalen over hun mooie stad. Gedurende de ochtend hebben we hebben de Neustadt (door de bombardementen in het historisch centrum is de ‘Nieuwestad’  nu ouder dan de ‘Oudestad’!) en de Altstadt gezien. Met haar vele architectonische hoogstandjes is het niet meer dan logisch dat Dresden het Florence aan de Elbe wordt genoemd. ’s Avonds kwamen we weer bijeen met een grote groep van AEGEE-Dresden bij de oevers van de Elbe. Het was het hele weekend al ontzettend goed (barbecue)weer, dus gingen we lekker barbecueën. Het bier stond koud in de rivier, de zon ging langzaam onder en we vermaakten ons met het Duitse drankspel ‘Flankiebal’: genieten dus! Nieuwe vriendschappen ontstonden en vol energie vertrokken we richting het Dresdener nachtleven. Hoewel de kroegentocht een beetje een teleurstelling was, heeft een deel van de groep de avond nog goed afgesloten in een club.

Zondagochtend vroeg vertrokken de meeste koppels weer richting Groningen, maar Astrid en ik bleven nog een tijdje in Duitsland om nog meer van Dresden en haar omgeving te genieten. Hoewel we officieel twee dagen zouden blijven, werden dit er drie. Doordat het liften niet helemaal optimaal ging, hebben we in een 5-sterren weiland overnacht bij Kassel. Met alle avonturen en gezelligheid kunnen we dus terugkijken op een onwijs leuke en verrassend avontuurlijke reis!

Op weg naar Dresden (en terug!) 01

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl