Veni, Vidi, Vici: hoe jij de Gotcha Games volgend jaar kan overleven

De afgelopen maand vonden, zoals de meeste jullie wel weten, de Gotcha Games plaats. Na een zware eindstrijd woensdag 25 mei, met de zeer waardige tegenstanders Amy J., Eelke B. en Katinka J., behaalde ik de overwinning. Het was (letterlijk) vallen en opstaan. Lees hier exclusieve tips waarmee jij volgend jaar misschien de winnaar wordt!

Tip 1: Voel je geheim agent
Motivatie is zeer belangrijk voor de Gotcha Games. Als jij bij voorbaat hebt geaccepteerd dat je kanonnenvoer wordt, dan is dit waarschijnlijk ook je lot. Een manier om motivatie te vinden is je inleven dat je geheim agent bent. Je hebt enkele targets en je weet dat er een vijand is die op je jaagt. Het is belangrijk om te zorgen dat je mensen raakt en nog belangrijker te zorgen dat je niet geraakt wordt.

Tip 2: Ken de vijand
Zorg dat je de beschikbare informatie raadpleegt over je targets. Facebook is hier een ideaal middel voor, je kan zelfs de evenementen waar je targets heen gaan inzien. Weet dat dit omgekeerd ook zo werkt. Als jij ergens heen gaat, is het misschien handig dit niet op Facebook aan te geven. Of je kan mensen daar natuurlijk mee misleiden. Zorg ervoor dat je weet wat voor studie je target doet en kijk of je bronnen hebt die je kunnen helpen.

Probeer er ook op tijd achter te komen wie jou moet raken. Als je eenmaal weet wie je vijand is, dan is het gemakkelijker uitkijken voor een aanval. Maar let op! Je moet niet je verdediging laten inzakken, want er is niet één constante vijand in dit spel. Tijdens het teamverband is het handig je kennis soms te delen, met meer teamleden kun je namelijk ook meer targets uitschakelen.

Tip 3: Ken je omgeving
De meesten van jullie studeren of werken. Als je op plekken moet zijn waar AEGEE’ers frequent komen, zoals het Harmoniegebouw bijvoorbeeld, weet je dat het risico om geraakt te worden hoog is. Daar staat tegenover dat de kans ook groter is dat je je eigen target tegenkomt. Scan daarom altijd eerst je omgeving en ga op tactische plekken zitten als je ergens langer moet blijven. Ken een vluchtroute en houd je wapen binnen handbereik.

Tip 4: Wees altijd op je hoede
Ten eerste moet je als je de overwinning wilt behalen, je waterpistool altijd geladen bij je hebben. Zoals ik in tip 3 heb genoemd, is het belangrijk je omgeving te kennen. Weet ook wie je hier mogelijk kan tegenkomen en let extra op de handelingen van deze personen als ze in dezelfde ruimte zijn als jij. Als je het niet vertrouwt, schiet ze dan preventief af.

Een extra tip om doodsoorzaak Justin T. te voorkomen: als er onverwacht wordt aangebeld bij jou thuis, doe de deur dan maar op een kiertje open. Velen van de deelnemers hebben het voordeel dat je kan zien wie er aanbelt. Dat geluk heb ik helaas niet. Kijk als jij dit voordeel ook niet hebt extra uit, ook voor je brievenbus.

Tip 5: Neem nooit dezelfde route
Sommige voorspelbaarheden kun je helaas niet vermijden, zoals waar je college hebt. Je hebt echter wel invloed op de wegen die je neemt. Vooral de weg naar de borrel is essentieel om te variëren. Probeer vaste plekjes ook te vermijden. Moet je studeren in de UB? Zoek dan een mooi afgelegen plekje, of een plekje met veel overzicht. Een tactische plek kiezen, kan je Gotcha Games-leven redden.

Na deze 5 tips hoop ik dat we volgend jaar een nog spannendere strijd kunnen voeren. Nieuwe teams en nieuwe kansen. Het moet nog wel opgemerkt worden dat alle finalisten kleine vrouwen waren. Misschien lag dat aan de laatste avond voor de bepaling van de eindgame, die funest was voor veel andere spelers met een hoog puntenaantal. Of misschien ligt het aan de tactiek en de verassing van deze kleine spelers.

Hoe het ook zij, men kan nu weer tijdelijk in rust verder leven. Tot de volgende jaarlijkse spelen en…… May the odds be ever in your favour!

Veni, Vidi, Vici hoe jij de Gotcha Games volgend jaar kan overleven 01

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl