Toerist in eigen stad

Misschien woon je al een tijdje in Groningen en denk je de stad aardig te kennen. Trap er niet in, er zijn genoeg ruwe diamantjes die je wellicht niet kent. Vanuit de redactie hebben wij een kleine selectie gemaakt van plekken waarvan wij bereid zijn om ze te delen.  De zomer komt er weer aan, dus genoeg tijd om je eigen stad te ontdekken! Mochten jullie aan de hand van dit stukje een nieuwsgierig zijn, dan is dit de uitgelezen kans om de AEGEE-only-vriendschappen aan te sterken en op eigen gelegenheid een kijkje te nemen.

Melanie: Boekhandel Van der Velde, Akerkhof 45-47
Naast dat dit gewoon een hele leuke boekhandel is, hebben ze achterin ook nog een koffiezaakje verstopt waar je een grote selectie van kranten kunt lezen of zelfs rustig kunt studeren. Er wordt ook altijd een plaatje gedraaid met klassieke muziek, blues of jazz. Als bonus: een kopje koffie komt standaard met een plak Groningse Koek.

Melanie: Le Souk, Folkingestraat 2
Bij velen vast al bekend, maar Le Souk is een Noord-Afrikaanse winkel waar je heerlijke dingen kunt kopen als hummus, salades, baklava en noten. Ook kruiden, rijst en granen (en ook speltmeel voor de hipsters onder ons) zijn hier een stuk goedkoper, zelfs dan op de markt! Op maandag verkopen ze hun groente met veel korting, zodat je zelfs aan het eind van de maand nog gezond kunt eten.

Sabine: Ariola, Folkingestraat 58
Niet veel verder dan Le Souk, vind je Ariola. Dit is een Italiaans delicatesse zaakje waar je kan smullen van allerlei Italiaanse specialiteiten zoals pesto, gevulde groente en ham, pasta’s en kazen. Hier kun je echt super lunchen met hun pasta of lasagne. Het doet vrij mediterraans aan en de etalage is traditioneel gewijs gevuld met stereotype producten. Dat is misschien niet zo gek, want de winkel wordt dan ook gerund door Italianen, en was in 2010 de leukste winkel van Nederland.

Siebe: Het Friescheveen
Als je eens een keer de stad uit wilt, maar niet buiten de provincie wilt gaan, dan is er een prachtige stukje natuurgebied op fietsafstand! Het Friescheveen ligt ten zuiden van het Paterswoldse Meer en is prachtig met mooi weer, in de zomer of in de winter. Aan het einde van je wandeling er omheen, kan je jezelf dan belonen met een lekker ijsje bij Café Friescheveen. Je kan hier overigens ook een kano of roeiboot huren. Perfect dus voor een romantische date! En wat doe je dan op zo’n romantische date in een roeibootje? Geocaching natuurlijk! Er is een geocache verstopt die het best bereikbaar is per bootje.

Paul: De Koffer
Mocht je is een keer wat anders willen dan een schraal biertje in de negende en van speciaalbiertjes houden, dan is het bierlokaal De Koffer een echte aanrader. Met veel kennis over de vele bieren die ze serveren weten ze altijd wel wat te vinden voor jouw smaak. Als je niet weet waar je zin in hebt kan je gewoon voor een 3-, 4- of 5-gangenmenu aan bieren kiezen en de keuze overlaten aan de barman/-vrouw. Hierbij vertellen ze je wat over het biertje dat ze serveren en weet je wat je drinkt, erg leuk dus! Het personeel is erg vriendelijk en het is er erg knus. Het is een plek waar buitenlander, stadjer en student samen komen. Het zit verstopt in de schildersbuurt aan de Nieuwe Blekerstraat 1, vlakbij de McDonalds in Westerhaven.

Cover door Bert Kaufmann (Groningen: Hoge- en Lage der A) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl