Brussel, Bruxelles

Zoete Belgische bonbons, heerlijke speciaal biertjes, het Europees Parlement en natuurlijk AEGEE-Europe! De laatste excursie van dit jaar ging naar de Brussel en ook ditmaal heeft iedereen het overleefd! Aan mij de leuke taak om deze excursie kort samen te vatten!

Een select groepje AEGEEers verzamelde zich om kwart voor 9 op het station in Groningen. Langzaam ontwaakte iedereen zich in de trein en werden er als snel plannen gemaakt voor de komende dagen. Echter, door wat vertraging –  mede mogelijk gemaakt door de NS – kwamen we een uur later dan gepland in Brussel aan. Hoewel we nog maar net op het perron stonden, moesten we alweer twee mensen uitzwaaien. Patricia en Jorn hadden het waarschijnlijk te gezellig in de trein en reisden nog een stukje verder met de NS. Terwijl de rest zich een weg baande door de straten van Brussel naar het hostel, moesten zij op eigen kracht zien te overleven. Gelukkig kwamen ze iets later aan en kon ook voor hen de excursie dan echt beginnen.

Als eerste activiteit stond een city tour op de planning, onder leiding van Daphne G. en Saskia. Hoewel ik er vrij zeker van ben dat we niet de meest efficiënte route hebben gelopen, was het een zeer geslaagde city tour en hebben we in een snel tempo de highlights in de binnenstad van Brussel gezien. De city tour kon niet op een beter bestemming eindigen dan bij het restaurant waar die avond zouden eten. We hebben namelijk heerlijk genoten van een drie gangenmenu en een verfrissend drankje. Daarna zijn we met zijn allen naar het café Delirium gegaan, waar het al snel gezellig werd onder het genot van speciaal biertjes. Terwijl bij sommigen gênante situaties ontstonden bij het zien van oude bekenden uit Kiev, gingen anderen echter de battle met elkaar aan om een goed uitziende mannelijke Ier. Het was echter Saskia die er uiteindelijk met de hoofdprijs ervandoor ging, maar of ze daar nog altijd blij mee is, is de grote vraag!

De volgende ochtend liepen we met zijn allen heel Brussel door op zoek naar het CD huis, waar AEGEE-Europe in woont. Na een rondleiding door het huis, die werd gegeven door Anna Gumbau Martínez, kregen we een presentatie te zien over wat AEGEE-Europe allemaal doet. Eerlijk gezegd is het mij nog steeds vrij onduidelijk wat de taken zijn van het overkoepelende orgaan, maar dat kan ook aan mij hebben gelegen, aangezien ik niet al te veel slaap had gehad dankzij het snurkorkest (de combinatie Mats, Aad en Saskia) op mijn slaapkamer. ’s Middags kregen we een wafelworkshop waarbij ons de do’s en don’ts werden verteld over het maken van wafels. Tijdens de workshop mochten we een leuk hoedje op waardoor we helemaal in stijl deze lekkernij konden maken. Na wat eerste (mislukte) pogingen kregen we het onder de knie en werden we steeds beter in het maken van de perfecte waffel. Echter zat menigeen al snel vol, waardoor er een waffel-overload ontstond. De rest van de tijd in Brussel werden waffels vermeden, ook al werden ze nog zo mooi gepresenteerd in de etalages van de wafelwinkels.

De laatste dag stond in het teken van onze financiële supporter voor de reis: het Europees Parlement. Allemaal net gekleed en ready to shine gingen we met zijn allen de metro in, op weg naar het Europees Parlement. Zoals je misschien al had verwacht, ging ook dit niet helemaal soepel: terwijl het merendeel al een plekje had bemachtigd in de metro was nog een klein groepje fanatiek de trap aan het afrennen, maar het mocht niet baten. Opnieuw werden er mensen uitgezwaaid en moest de rest op eigen kracht zien te overleven. Eenmaal aangekomen bij het Europees Parlement, werden er genoeg kiekjes gemaakt voor de LinkedIn profielen. Verder hebben we een Europarlementariër mogen ondervragen over zijn portefeuilles, kregen we een rondleiding door het gebouw en zagen we de zaal waar de stemmingen plaatsvinden.

Voordat we vertrokken kregen we nog een portie echte Vlaamse friet in hartje Brussel op het terras. Daarna was het dan toch echt zover dat we weer met zijn allen naar huis moesten. Met een goed gevoel en veel gezellige momenten kijk ik terug op deze excursie. Daarom wil ik als laatste nog graag even de ExurCie in het zonnetje zetten en ze bedanken voor alle inzet die ze hebben getoond voor de excursies die ze dit jaar hebben uitgestippeld voor ons!

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl