This is what awesome looks like: Meet the ALMANAKCIE

Efficiënte vergaderingen en flauwe hints: dit kan maar één commissie zijn, de AlmanakCie!
Als AlmanakCie wordt er natuurlijk van ons verwacht dat wij een legendarisch boek gaan maken. Hier en daar horen we al, dat de het nooit beter kan worden dan die van vorig jaar. Stiekem worden we er lichtelijk nerveus van, maar als dappere en gedreven AEGEE’ers gaan wij die uitdaging natuurlijk graag aan. Maar wie zijn wij? Tijd voor een korte introductie.

Laten we beginnen met onze voorzitter, Yen-Nhi (spreek uit als Iennie). Eigenlijk aangenomen als Almanak-mooi-maker, maar Ieniemienie speelt dus ook de grote baas. Er is veel gestruikeld over het uitspreken van deze naam, want laten we eerlijk zijn: daar staat toch echt Jennie? Yen-Nhi is een efficiënte voorzitter en weet de vergaderingen altijd lekker snel af te sluiten. Dit gebeurt natuurlijk zodat de rest hun actiepuntjes ruimschoots op tijd af kunnen hebben, wat ze vervolgens áltijd doen, anders krijgen ze te maken met een jammerende Yen-Nhi. Maar onthoud vooral: hoewel ze streng is als het moet, is onze prinses Yen-Nhi vooral heel lief.

Next in line is onze penningmeester Casper. Casper is niet altijd even handig met bier, tot grote spijt van onze voorzitter. Maar als hij aan komt zetten met zijn fenomenale lasagne, dan is hij al snel vergeven. Echt, hij is subliem. Is het jullie trouwens ook opgevallen dat Casper hard op weg is naar het verkrijgen van een sixpack? Hij is één van de weinigen die zijn goede voornemens écht serieus neemt en niet na drie weken al hopeloos bij de pakken (frisdrank) neer gaat zitten. Dus mocht je Casper zien bij de FEBO: sleep hem daar dan direct weg. Op die manier krijgt hij immers nooit een sixpack voor de zomer. Maar een penningmeester zonder geld is als een vis op het droge, als een alcoholist zonder drank, als hutspot zonder ui, als een draak zonder zijn toren: Got it?

De volgende megatopper is Stephan. Als charmante ‘acquisitieloper’ weet hij het geld uit iedere ondernemer te flirten. En als zijn geflirt niet helpt, dan heeft hij nog altijd zijn lieftallige mangiggle: als je die hoort klapt je chequeboekje spontaan open. Wij als commissie zijn er over uit dat Stephan’s ‘masculine giggle’ de schattigste is die je ooit hebt gehoord. TIP: Heb je dit wonderzoete geluid nog nooit mogen horen, vertel hem dan een mopje op de eerstvolgende AEGEE-borrel in de Ome Ko. Geloof ons: dat wil je niét missen.

De meest recente aanvulling op dit rijtje is de dappere krullenbol Laura, die mengt zich zonder pardon even in de laatste paar maanden bij de chaotische groep. Gelukkig is ze inmiddels helemaal op de hoogte van alle ins en outs betreffende het geheime boekje. Met haar creativiteit en leeuwenmanen zal ze proberen de commissie te ondersteunen en te voorzien van proza van de hoogste plank, a.k.a.: de notulen. Zo kan de rest van de commissie eindelijk weer opgelucht adem halen en de notulen vanaf nu de dag na de vergadering al aanschouwen. O, en hopelijk weet ze vanaf de volgende vergadering dat het gaat om het maken van een AlmAnak, in plaats van een AlmEnak.

Last but not least hebben we Céline: het brein achter de nuttige hints die je regelmatig voorbij ziet komen op je tijdlijn. Céline is met haar 17 (bijna 18!) jaar het jongste commissielid, MAAR: als rasechte Friezin laat ze niet over zich heen lopen (zeker niet heen en weer). Zo weet ze met haar bijdehante al dan niet briljante opmerkingen zelfs Casper af en toe de mond te snoeren. Vaak gaan haar opmerkingen gepaard met een flauwe grap (misschien moet je er wat zout bij doen… en zo kan ze nog wel een hele avond door tot 22.00 uur, want dan moet ze de laatste trein halen). We kunnen niet anders dan tot de conclusie te komen dat Céline bêst genôch is.

Hoewel we alle vijf erg verschillend zijn, kunnen we het verrassend goed met elkaar vinden. Tijdens onze vergaderingen hebben we de juiste balans gevonden tussen gezellig ouwehoeren en keihard werken. Met z’n vijven gaan wij iedere week hard aan de slag om een almanak te maken die je stoutste dromen overtreft. Gelukkig is het niet alleen maar bloed zweet en tranen *zet accordeon muziek in*: we hebben ook erg veel lol. Eenpaar weken terug zijn we nog op een spetterend commissie-uitje geweest. Eerst hebben we erg chique gedineerd bij de Hema, waar je een prima stamppot boerenkool met worst kunt krijgen voor €2,50 (daar zou je zelf niet voor gaan stampen). Tijdens het dineren hebben we ook weer een zeer efficiënte vergadering gehouden. Vervolgens hebben wij ons gemeld bij de kassa van de Pathé, waar wij kaartjes voor de film Deadpool hebben gekocht. Céline verbaasde zich erover dat er niet een pauze tijdens de film wordt in gelast. Het was een erg leuke film – zelfs Stephan vond hem prima te doen. Ook Laura was stiekem al aanwezig – nu weten jullie eindelijk wie er in dat spannende Deadpoolpakje zat op de foto.

This is what awesome looks like Meet the ALMANAKCIE 01

Zo, na deze unieke kans om een kijkje te nemen in het doen en laten van de AlmanakCie is het tijd om alle indrukken te laten bezinken. Keep up the guessing, tot snel bij de Almanakparty!

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl