De AcCie in actie

Het is ondertussen al april 2016 en om bepaalde redenen kan het toch zomaar zijn dat de AcCie voor sommige AEGEE-leden een compleet onbekend begrip is. We hebben namelijk nog nooit de eer gekregen om een artikel in de Gronoloog te mogen schrijven! Daarom leekt het ons na driekwart jaar hoog nodig tijd dat iedereen kennis maakt met de leukste commissie van onze vereniging.

Het begon allemaal in september 2015, toen onze commissie samen was gesteld en wij elkaar echt goed leerden kennen. Het geweldige team bestaat uit: Jorn, de af en toe ietwat ongeorganiseerde penningmeester; Ellemiek, de altijd gezellige en lieftallige secretaresse; Fang, de ‘power-hour’-liefhebber en FR verantwoordelijke; Bart, onze eigen chef-kok en algemeen lid; ikzelf (Daphne), PR verantwoordelijke met een licht accent; en Simone, de voorzitter die dit hele zooitje ongeregeld in bedwang moet houden.

Zoals jullie weten (of misschien niet) is het de bedoeling dat wij elke maand een super leuke en geweldige activiteit organiseren waar heel AEGEE enthousiast van wordt. Dit lijkt een makkelijke opgave, maar dit is gecompliceerder dan het op het eerste gezicht lijkt. Het is bekend dat AEGEE een redelijk anti-sportieve vereniging is en dat de leden over het algemeen liever een six-pack drinken dan dat ze deze trainen. Aahaa! Hier kunnen we makkelijk op inspelen! Gewoon elke maand een activiteit organiseren waarbij al dan niet met mate gedronken kan worden.

Al brainstormend komen de creatiefste ideeën boven water. Een Sinterklaascantus! Alhoewel deze activiteit niet doorging, hebben we er toch een superdeluxe sinterklaasmantel aan overgehouden. De Halloweenparty, Pubquiz en de Cantus 2.0 waren daarentegen wel een groot succes. Om een beetje balans te creëren en onze commissie het imago van de AcCie te laten behouden in plaats van de ZuipCie, moeten we ook wel eens wat anders verzinnen dan bier drinken. Daarom denken we nog even verder na, onder het genot van een biertje natuurlijk.

De AcCie in actie 01Een barbecue houden in Bart’s tuin leek een van de commissiegenoten wel een leuke activiteit. Bart was het hier echter niet mee eens, zijn antwoord was: ‘Nee’. Twister met verf was een ander idee dat voorbij kwam, maar dat geeft zo’n bende. Een vrijgezellenveiling met Valentijn? Dat lijkt een beetje op vrouwenhandel. Over een winterbarbecue was iedereen het eens. Bij Bart in de tuin! Maar weer was zijn antwoord ‘nee’. Een PuPquiz dan? Een pubquiz, maar dan met jonge hondjes. Ook dit heeft de verdere uitwerking niet gehaald. Net als de Cocktailnight, waarmee de EventCie ons voor was.

Na al deze voorstellen ben je vast benieuwd naar de evenementen die wél door de keuring zijn gekomen. Hiervoor zul je in spanning moeten wachten op onze spamberichtjes op Facebook. We hopen dat je genoten hebt van dit kleine kijkje bij de AcCie, en we hopen je te zien bij onze verdere activiteiten dit jaar. De activiteit van april is ondertussen al bekend, en misschien, héél misschien, komt er zelfs een barbecue in Bart’s tuin…

Kusjes en knuffels van de AcCie

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl