WANTED: het 29e bestuur! Op jacht met het SAC

Menig student is in de nachtelijke uren op jacht naar snerpende hertjes en prominente pikken.  Het SAC zal zich daarentegen de aankomende maanden alleen nog maar focussen op de zoektocht naar de kandidaten voor het 29e bestuur der AEGEE-Groningen! Oké, het klopt dat de titel niet helemaal correct is, maar ‘op jacht’ is nu eenmaal pakkender dan ‘op zoektocht’. En het werkt! Want je bent nu het meest prachtige artikel ooit aan het lezen dat ook nog eens jouw leven kan veranderen.

Zoals aangekondigd op de Halfjaarlijkse ALV van AEGEE-Groningen is de samenstelling van het Sollicitatie Advies Comité (SAC) bekend. Inmiddels is de samenstelling wel iets gewijzigd en bestaat het SAC dat op zoek gaat naar het 29e bestuur der AEGEE-Groningen uit: Patricia de Vos, Karlien Kruizinga, Jeanine Ossentjuk en Ruben Huidekoper. Samen gaan wij ons best doen om bestuurskandidaten te vinden, te informeren en klaar te stomen voor de VerkiezingsALV in juni.

Solliciteren voor het 29e bestuur van AEGEE-Groningen bestaat uit meerdere stappen. Wanneer je interesse hebt in een bestuursjaar dan bestaat de eerste stap uit het aanvragen van een eerste gesprek. Dit doe je door het sturen van een e-mail naar sac@aegee-groningen.nl. Tijdens dit eerste gesprek zal er door twee leden van het SAC informatie worden gegeven over wat het precies inhoudt om een bestuursjaar bij AEGEE-Groningen te doen. Tevens is dit de beste gelegenheid om al jouw vragen te stellen. Dit gesprek is, net als de andere gesprekken, geheel vrijblijvend en vertrouwelijk. Als je na dit eerste gesprek besluit te willen solliciteren voor het 29e bestuur der AEGEE-Groningen dan kan je het tweede gesprek aanvragen bij het SAC door ons weer een e-mail te sturen. Dit tweede gesprek is het daadwerkelijke sollicitatiegesprek en zal worden bijgewoond door alle SAC-leden. Naar aanleiding van dit gesprek zal je een positief dan wel een negatief advies ontvangen. Na deze eerste twee stappen is het alweer tijd voor de derde stap: het groepsgesprek. Tijdens het groepsgesprek zullen alle bestuurskandidaten samenkomen en voor het eerst met elkaar kennismaken. Tijdens deze avond zullen zij elkaar beter leren kennen en onderling de bestuursfuncties verdelen. Hierna gaat de tijd snel, want het is tijd voor de Verkiezings-ALV in juni! Tijdens deze ALV zullen alle kandidaten voor het 29e bestuur der AEGEE-Groningen solliciteren voor onze Algemene Ledenvergadering. Aan het eind van deze vergadering zullen jullie, indien verkozen, niet meer het 29e kandidaatsbestuur zijn, maar het 29e f.t. [red.: futurum tempore] der AEGEE-Groningen.

Belangrijk om te weten is dat de gesprekken die jij houdt met het SAC strikt vertrouwelijk en vrijblijvend zijn. Afgezien van het huidige bestuur en de Raad van Advies zullen wij niemand vertellen dat jij in gesprek bent met het SAC. Tot slot is het goed om te weten dat het SAC slechts een adviserende en informerende rol heeft. Uiteindelijk bepaalt de ALV of iemand wel of niet verkozen wordt voor het 29e bestuur.

WANTED het 29e bestuur Op jacht met het SAC 01Naast het vertellen over onze werkzaamheden is het wellicht leuk om ook meer te weten te komen over wie er nu precies in het SAC zitten. Dit jaar bestaat het SAC uit twee leden van het huidige bestuur en twee leden van de Raad van Advies. Ten eerste is er Patricia de Vos. Doordat zij de President van het 28e bestuur is, is zij ook automatisch voorzitter van het SAC. Deze tukker is eindverantwoordelijke voor de zoektocht van het SAC naar het 29e bestuur der AEGEE-Groningen. Naast haar bestuursjaar is zij dit jaar begonnen met de Master Strafrecht. Daarnaast gaat ze helemaal los op Django Wagner (omdat Karlien een zeer grote hekel aan hem heeft), is de Sunny Beach stiekem haar favoriete kroeg en zal ze haar tukkerroots nooit vergeten. Ze is het levende bewijs dat zelfs Tukkers af en toe wat kunnen bereiken en niet allemaal dom zijn, al gaat dat gevoel meteen weer over als ze het over kattenbakken heeft in plaats van kofferbakken.

WANTED het 29e bestuur Op jacht met het SAC 02Het SAC kan uiteraard ook niet functioneren zonder een geweldige secretaris. Dit jaar is dit niemand minder dan de Secretary van het 28e bestuur der AEGEE-Groningen: Karlien Kruizinga. Karlien rondt dit jaar haar bachelor fiscaal recht met civiel effect af. Daarnaast is zij groot fan van Bugles chips, rugbyspelers en constitutieborrels met bitterballen. Tevens is er een liedje voor haar geschreven, namelijk ‘Karlien’ van Dolly Parton (oké, beter bekend als ‘Jolene’, maar dat komt omdat de naam Karlien nogal lastig uit te spreken is voor countryzangeressen). Dit was ook een populair drankspelletje tijdens de excursie naar de Baltische Staten waarbij de deelnemers wodka dronken elke keer dat de naam Karlien in het liedje voorbij kwam.

WANTED het 29e bestuur Op jacht met het SAC 03Naast de secretaris van het huidige bestuur hebben wij in het SAC ook een Europese beroemdheid. In het SAC zit namelijk niemand minder dan de Secretary of the Agora Kyiv: Jeanine Ossentjuk. Ondanks al haar ervaring op het Europees niveau van AEGEE is zij lokaal ook wel bekend als de Secretary en PR-Responsible van het 27e bestuur der AEGEE-Groningen (e.t.). Haar enthousiasme voor het doen van een bestuursjaar was in 2014 zo groot dat zij zelfs vanuit Mexico de hele sollicitatieprocedure via Skype heeft doorlopen! Op dit moment is Jeanine bezig met haar master Human Resources Management en is zij actief in talloze commissies en adviesorganen. In haar vrije tijd houdt zij erg van Spaanse hitjes, Nijlie Kroes en reizen. Ook bracht zij vorig jaar, tijdens haar bestuursjaar, maar liefst 46 dagen tijdens 9 reisjes in het buitenland door!

WANTED het 29e bestuur Op jacht met het SAC 04Last but not least is het tijd om wat beter kennis te maken met dé man van het SAC: Ruben Huidekoper. Met alle ervaring die hij vorig jaar heeft opgedaan in het SAC zal hij dit jaar nog beter in staat zijn om zijn SAC-taken te vervullen. Ook zal hij met zijn mannelijke nuchterheid en AIESECiaanse achtergrond de rust binnen het SAC brengen. Ruben houdt daarnaast van whisky, heeft een voorliefde voor promotie en fundraising en heeft zich verdiept in pandaberen.

Kortom: wil jij de eer hebben dat er een drankspelletje van jouw liedje wordt gemaakt, wil jij heeeel veel reizen of gewoon het mooiste en leerzaamste jaar van jouw studententijd beleven? Vraag dan het vrijblijvende eerste gesprek aan door een mailtje te sturen naar: sac@aegee-groningen.nl.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl