Superhero landing! She’s going to do a superhero landing!

De komende tijd komt er een explosie van Marvel-films in de bioscoop. Daarom besloten we met een aantal AEGEE’ers ons te wagen aan één van deze superheldenfilms: Deadpool. Na ons in de zaal gesetteld te hebben met genoeg versnaperingen kon het kijkplezier beginnen. Met aan mijn ene zijde Miraya, die al knabbelend duidelijk genoot van de film en aan mijn andere zijde Titus, die het enorm waardeerde hoe alles wat gezegd werd een foute verwijzing was naar eerdere films, slechte commercials of games (want ook Deadpool houdt van ‘Teabagging’)

Vanaf de introtune was het duidelijk dat de filmmakers een hoog gehalte zelfspot hadden en de eerste scène begon dan ook met een epische opening. Er werd in de film gespeeld met de volgorde in de verhaallijn en ironie, waardoor de klassieke clichés acceptabel en zelfs van toevoeging waren. Ook de aftiteling bevatte nog leuke details zoals een eenhoorn die aan meerdere kanten glitters uitstoot. Er bleek ook nog een laatste scène te zijn die we helaas hebben gemist.

Deadpool in een grote notendop: als je verwachtte een superheldenfilm te zien met de standaard verhaallijn ‘man raakt geliefde kwijt, man krijgt superkrachten, man bevecht kwaad en man wint vrouw terug’ dan zit je er niet volledig naast. De antiheld Deadpool, gespeeld door Ryan Reynolds, die zich niet alleen in de trailer richt aan de kijker maar je ook gedurende de film aanspreekt, vertelt je alvast op spottende wijzen een voorproefje van de verhaallijn en hoe goed deze zich aan de superheldentradities houdt.

De man die hij was voor hij Deadpool werd heet Wade Wilson en krijgt niet lang na een aanzoek te hebben gedaan aan zijn zielsverwant Vanessa, te horen dat hij terminaal ziek is. Hij is echter nog niet bereid zijn liefde, leven en strakke derrière op te geven. Al mokkend in het lokale café voor criminaliteit (want hij is huurmoordenaar) krijgt hij een aanbod dat hij niet kan weigeren: hij kan genezen worden en zelfs superkrachten krijgen.

Nadat hij in een nogal louche plek terecht gekomen is waar ze hem het superheldenserum geven en vervolgens martelen, laat hij de boel ontploffen. Als hij daarna in de as wakker wordt komt hij erachter dat hij niet bepaald de mooiste meer is, maar omdat zijn omlijning niet veranderd is kan hij dit oplossen door een kostuum te naaien. Wel is mooi meegenomen dat hij ook niet meer te vernietigen is. Wie sterk wil zijn moet echter wel pijn leiden. Zijn nieuwe levensdoelen worden zijn geliefde terug krijgen en wraak nemen op de slechterik ‘Francis’ die hem zo heeft verminkt. Francis wordt liever Ajax genoemd, want dat is uiteraard veel mannelijker, maar daar heeft Deadpool natuurlijk schijt aan.

Superhero landing Shes going to do a superhero landing 01
Bron: http://screenrant.com/deadpool-future-superhero-movies-discussion/

Ik ga de rest niet verklappen, voor zover dat nog kan. Al met al is het een hilarische film, de humor ligt wel wat voor de hand maar dat doet er geen afbreuk aan, daarnaast is er genoeg te zien voor zowel vrouwen als mannen (geloof ik dan tenminste).

 

Cover: http://www.foxmovies.com/movies/deadpool

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl