Dictatorschap, wintertijd en Saskia Clinton: wat doet de redactie?

Wie zijn ze, die mensen die in hun vrije tijd schrijven voor de Gronoloog? Wat doen ze? Waar houden ze van? De redactieleden, zoals ze beschreven worden door hun commissiegenoten.

Justin over Siebe

Ik mag wat schrijven over onze voorzitter, Siebe. Zoals velen van jullie weten, is Siebe al jaren op een totalitaire staat uit, met Siebe als dictator natuurlijk. Een voorzitter is dan ook een erg geschikte functie voor hem. Binnen de commissie is hij ook erg gezellig. Om een voorbeeld te geven over Siebe’s regime zal ik Siebe’s instructies citeren voor het schrijven van dit stukje: “als je over mij moet schrijven: pech voor je, je zorgt er maar voor dat ik aardig lijk!”. Dit zal ik dan ook zeker niet ontkennen, Siebe lijkt een hele aardige jongen. Voor zijn studie bedrijft Siebe dan ook politieke filosofie, mocht hij dit later nodig hebben. Als voorzitter komt een vechtsport dan ook altijd wel goed van pas. Siebe is namelijk erg goed bezig met Jiu-Jitsu. Ik kan niet anders dan onze commissie leider Siebe te prijzen voor zijn volmaaktheid, pracht, en onoverwinnelijkheid. Hij is een ware god!

Siebe over Sabine

Het was al oktober en de Redactie was al zo goed als gevuld. Er was echter nog een klein beetje ruimte en daar paste die kleine Sabine gelukkig nét in! Sabine wilde graag ons bijstaan in de zware taak AEGEE’ers wekelijks te vermaken. Met haar studie Europese talen en culturen (specialisatie Frans) is Sabine een culturele verrijking voor deze internationale commissie. In de strijd om wat er op tafel komt, bracht Sabine de vegetariërs tot een meerderheid, tot grote teleurstelling van Paul. Sabine is altijd enthousiast en weet de goede vragen te stellen zowel in de vergadering als op de borrel!

Sabine over Paul

Aan mij de eer om wat over Paul te schrijven. Paul staat binnen de commissie ook wel bekend als de meester der tijd. De wintertijd wel te verstaan, want hij is hier een groot fan van. Paul is stiekem een Nieuw-Zeelander, een leuke toevoeging voor de diversiteit van onze commissie . Paul is goed in het nuanceren van zaken waar nodig en hij kan de commissie op zijn (winter)tijd voorzien van een sarcastische opmerking of een goed geplaatste grap. Naast dat hij lid van AEGEE is en de Redactie doet, roeit Paul bij Aegir en studeert hij Sociale Geografie en Planologie. Dat zou nog wel eens kunnen resulteren in een reizende Paul in een roeiboot rond de aarde met een pakje kaarten. Een ding is zeker: hij zou zich overal redden, want hij is sociaal en heeft altijd een troef achter de hand.

Paul over Saskia

Aan mij de eer om Saskia voor te stellen. Nu moet ik bekennen dat ik haar nog niet helemaal doorgrond heb, maar ik kan altijd een poging wagen! Onze geliefde Saskia studeert American Studies in de hoop Hilary Clinton voor te zijn als de eerste vrouwelijke president van Amerika. Wil je nog wat sappige weetjes over Donald Trump of Bernie Sanders, dan is dit je vrouw. Verder is ze een liefhebber van eten waarmee ze graag haar Amerikaanse innerlijk versterkt door enkel eten in XXL verpakkingen te halen.

Op schrijfgebied is ze onze opkomende ster die met uiterste souplesse haar gedachtes op papier tovert. Net als Amerika put ze de wereld uit voor eventuele bronnen (waar ze over kan schrijven). Hoewel ze op studerend vlak je alles kan vertellen over studie ontwijkend gedrag is ze in de redactie natuurlijk onze meest ijverige schrijver die zich onder geen enkele omstandigheden van haar artikel zal laten afleiden.

Saskia over Annemijn

Annemijn is lastig te omschrijven, zeker in woorden. Wie of wat is Annemijn? Die vraag kan alleen beantwoord worden met een tegenvraag: Wat kan onze Annemijn eigenlijk? EuropaCie, borrelen, AEGEE-reisjes én ook nog eens studiepuntjes pakken. En natuurlijk de Redactie, waar zij als First Lady dictator Siebe een soort van in toom houdt. Oorspronkelijk komt dit exemplaar uit het Zuiden vol Zon (Brabant dus) en heeft ze daardoor het treinreizen wel onder de knie. Duizendpoot Annemijn houdt van schrijven, alleen niet zo van notuleren. Is ze nou wel/niet/misschien/óók nog secretaris? Het blijft een vraag. Ze schrijft liever over het maken van gedichten, Dublin en mammoeten. Een onderwijskundige in opleiding, dat is ze. Een mammoet-liefhebber? Nee, dat dan weer niet. Een vleesverteerder? Ook niet, tot verdriet van Team Vlees in de commissie :(. Een mens dat over alles kan schrijven, en van elke mug nog een mammoet kan maken? Een gulle bananen-schenker? Ja, ik spreek uit ervaring. Misschien is Annemijn wel gewoon een Annemijn. Dat klinkt wel als een accurate omschrijving.

Annemijn over Justin

Justin is een wetenschapper in hart en nieren: “Meten is Weten” zal hoogstwaarschijnlijk zijn lijfspreuk zijn. Zie je hem in de winter fietsen zonder jas? Dit is een bewuste keuze, want hij is wel benieuwd wat het met zijn weerstand doet. Dit is niet het enige onderzoek waarvan hij zowel onderzoeker als proefpersoon is. Hij meet dagelijks zo’n 40 factoren (zoals hartslag, productiviteit, en poepjes) en maakt in zijn vrije tijd vrijwillig one-way Anova analyses met zijn gegevens. Ben je hier wel benieuwd naar? Justin heeft een superflitsende site! (www.justintimmer.com) Verder timmert Timmer ook lekker aan de weg wat betreft zijn studie en is hij een gewild fitnessinstructeur. In de toekomst moet het zelfs mogelijk zijn dat hij mensen digitaal toejuicht op afstand. Aanmoedigen zit ook wel in zijn aard. Zo stond hij ooit aan Siebes wieg en motiveerde hem een groot dictator te worden. We weten allemaal hoe dat afgelopen is. Verder heeft Justin een passie voor aluminiumfolie, kookt hij zo nu en dan moleculair en draagt hij een chip in zijn hand. Ook is hij groot fan van Kanye West. Dat mag ook wel, als je jezelf vrijwillig zo cognitief uitput.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl