Exclusief: EuroPack aan het woord

Na maandenlang contact met de manager van EuroPack (ook wel: de EuropaCie) is het de redactie eindelijk gelukt een interview te strikken met de befaamde band. Wie maken deel uit van dit muzikaal ensemble? Wat drijft hun? En wat zijn hun plannen?

Leuk jullie eindelijk te ontmoeten, het is een ware eer. Hoe was jullie reis?
Wij zijn ook blij jou te mogen ontmoeten. Is toch een leuke afwisseling naast al onze knappe DJ- en modellenvrienden (behalve onze groupie genaamd Chilldirt). We zijn vanochtend om zes uur aangekomen met onze privé-jet, rechtstreeks uit Sydney. Fantastische stad. Jammer dat we Rio de Janeiro moesten achterlaten, dat wel. Maar ach, vanaf volgende week touren we weer door Zuid- Amerika, om vervolgens door te steken naar Canada. Hier zullen we werken aan ons nieuwe album.

Nieuw album? Jullie hebben er nét een uitgebracht. Een ware kaskraker. Hoe begon dit succes?
Hungry Wolves ontstond eigenlijk tijdens een avondje kolonisten. Net toen Adelberto alle erts tegen Tricky wilde aansmijten, begon  Mike Spike een onheilspellende beat te neurieën. Miray-ray zette een catchy melodie in door  te blazen op een van de vele bierflesjes die op tafel stonden. Any-Max danste op het toekomstige succesnummer door haar flexe pink moves te gebruiken en het idee was geboren: wij zouden onze creativiteit bundelen en een band starten. Nog geen twee weken later gaven wij een privéoptreden in de Ome Ko en vanaf daar ging het eigenlijk alleen maar bergopwaarts. Zo stonden we een maand na onze muzikale openbaring al op Lowlands. Zo gaan dat soort dingen.

Terug naar het begin: hoe ontstond jullie bandnaam en hoe ontstonden jullie artiestennamen? 
Verbondenheid kenmerkt ons: we zijn onafscheidelijk. Net als wolven leven wij in een pack. Waar doen we dat? In Europa. Zodoende: EuroPack. Onze namen ontstonden naar aanleiding van onze goede vriend Martin Garrix. Hij maakte speciaal voor ons een handige tool (http://martingarrixizer.com/) en de uitkomsten van dit geniale instrument inspireerde ons de perfecte artiestennamen te kiezen: Adelberto Eldex (Adriaan), Tricky Closetermax (Rick), Mike Spike X (Michael), Miray-Ray Rox (Miraya) en Any-Max Smuldex (Annemijn). Inmiddels zijn we totaal één met deze namen, het is alsof we nooit een andere naam gekend hebben.

Hoe ontstond jullie eerste album?
Je moet creativiteit niet afdwingen, weet je. Het is een gave: en die bezitten wij allemaal. We bundelden onze krachten en zo ontstond “Hungry Wolves”. Dit album beschrijft wat wij ervaren in ons dagelijks leven: reislustigheid, wereldinteresse en chipslust. “My chips don’t lie’” was dan ook een logisch gevolg en binnen de kortste tijd lagen er 10 nummers op de plank, variërend in thema van snacks tot pannekoek met banaan en van nat hout tot klappende kaken. Maar ook meer serieuze thema’s als katers, lege koelkasten en zoekgeraakte kerstboommutsen komen terug op ons debuutalbum.

Hoe verloopt de samenwerking in jullie kersverse band?
Hoewel we elkaar natuurlijk elke dag zien, pakken we het soms serieus aan en gaan we zitten aan een echte tafel. Mike Spike X is goed in typen (en mascara op doen bij anderen), dus hij noteert onze geniale nieuwe ideeën. Zo kwamen we pas op het idee om zaterdag 9 januari met een groepje fans een dagtrip naar Den Haag te doen. Fans kunnen zich voor deze exclusieve ervaring aanmelden door te mailen naar europacie@aegee-groningen.nl. Tot nu toe gaan de aanmeldingen pijlsnel, dus enige spoed is wel vereist. Tijdens onze overleggen is er ook ruimte voor ontspanning. En geen ontspanning zonder chips, zal Miray-Ray beamen. Maar dan niet in een houten chipsbak, want dan durft Any-Max niet af te wassen. Niet dat we moeten afwassen trouwens, daar hebben we hulpjes voor. Zoals onze materiaalman en restjesrakker Adelberto. Tricky zorgt letterlijk en figuurlijk voor de balans.

Wat is het meest gênante wat jullie is overkomen op het podium?
Dat zal toch de keer geweest zijn dat Any-Max de tekst van “Siepels hoalen” vergat. Het werd toen pijnlijk duidelijk dat ze niet goed had opgelet tijdens de wekelijkse cursus dialect spreken. Gelukkig ving Miray-Ray het goed op door een geluidseffect met lege chipszakken te starten. Ook het geklapper van Tricky’s kaken onderving de stilte.

Hebben jullie bepaalde rituelen voordat jullie op het podium gaan?
Eén ding: Sourz Green. Want zonder deze vloeibare goddelijkheid voelen we ons toch niet compleet.

Wat is het gekste cadeau wat jullie ooit van een fan hebben gekregen?
Dat zal toch het slipje van onze groupie Chilldirt zijn geweest. Op het achterwerk stond geschreven “I Love Tricky”- althans: dat stond er. De tekst was doorgestreept en vervangen door “I Love Adelberto”. Er moet daar iets gebeurd zijn, maar tot op de dag van vandaag weten we niet wat er zich precies heeft afgespeeld tussen Tricky en Chilldirt…

Wat waren succesvolle optredens de laatste tijd en wat kunnen we van jullie verwachten de komende tijd?
Zoals we net al noemden hebben wij een groot hart voor onze fans. Zo hebben we al een keer een pubquiz georganiseerd en zijn we met een groep naar een fototentoonstelling over onze levensweg gaan kijken, om dit af te sluiten met een hapje en drankje. In januari staat er dus een fandag gepland naar Den Haag en in deze maand zullen we ook een interactieve avond organiseren om het te hebben over wat we nu eigenlijk allemaal uitspoken in Europa. Verder zullen er dit jaar nog wat sprekers worden uitgenodigd om vanuit een ander perspectief over ons te kunnen vertellen. Allemaal machtig interessant natuurlijk!

En tenslotte: jullie noemden al dat jullie gaan werken aan een nieuw album. Kunnen jullie daar al iets meer over kwijt?
In dit album gaan we terug naar onze roots. Er zullen een aantal Drentse, Friese, Groningse, maar ook zeker Brabantse invloeden te herkennen zijn. Dit zullen we bereiken door het gebruik van een rijke variëteit aan instrumenten, uit binnen- en buitenland. We laten ons inspireren door verschillende plekken in Europa en we drinken wekelijks een grote hoeveelheid shotjes om nog meer expressie te ontwikkelen, iets wat natuurlijk erg belangrijk is op het podium.

Meer zien van EuroPack? Houd facebook in de gaten, of meld je aan voor een van de fandagen die zij organiseren.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl