Welkom in ons AEGEE-huis!

Sinds enkele jaren bestaat het AEGEE-huis, een huis waarvan de meerderheid van de bewoners lid van AEGEE is. Er zijn op dit moment (zover ik weet) vijf AEGEE-huizen binnen AEGEE-Groningen. Hierbij zijn alleenwonenden of samenwonende stellen niet meegerekend. Hoe komen AEGEE-huizen tot stand? Wat gebeurt er in deze huizen en hoe zien ze eruit? Zijn de reisspulletjes in de bewoners hun kamers niet over het hoofd te zien of wordt het AEGEE-rood je om de oren gegooid?

Hoe ontstaan AEGEE-huizen?

Welkom in ons AEGEE-huis! 01Daar zijn enkele manieren voor. Je kunt je huisgenoten meenemen naar AEGEE (in allerlei vormen van overtuiging), maar dit wordt wisselend ontvangen. Een andere optie is het gezamenlijk lid worden van de vereniging. Toch is het meer gebruikelijk de lege kamers in studentenhuis te vullen met mede-AEGEE’ers.  Dat is dit jaar bijvoorbeeld bij Huize Elmo gebeurd waar Astrid in Judiths voormalige kamer is gaan wonen en in ons huis waar Ronja en Katinka N verhuisd zijn wiens kamers nu worden bewoond door Marc en Margreet W.

Zoals het een echte AEGEE’er betaamt, blijft deze niet lang op dezelfde plek. Er zijn vaak AEGEE’ers die in het buitenland studeren of tussen steden wisselen. Dit zorgt ervoor dat het aantal huizen en hun samenstelling nogal eens verandert. Je verenigingsgenoten helpen met het vinden van een kamer is natuurlijk lief maar kan ook erg gezellig zijn.

Wat is er dan leuk en handig?

Zelf vind ik het gemakkelijk om samen naar de borrel of andere activiteiten te gaan.  Vaak eten we voor vertrek samen. Eigenlijk eten we meestal samen, dus dat is niet per se gelieerd aan de borrel. Daarnaast weten je huisgenoten van de excursies en liftwedstrijden en omdat ze een passie voor reizen delen kun je, zeker als je wilt SOG-en, anderen in het proces meenemen en leuke verhalen horen. Zoals verhalen van Marc die op de motor door Europa is getrokken. Meestal gaat niet iedereen mee op dezelfde reis en op deze manier kun je wel horen over hun ervaringen. Dit zou in theorie ook op de borrel kunnen, maar in de praktijk is de Ome Ko hier niet altijd geschikt voor. Hosten in de zomer tijdens de Summer University en zelf weg? Dan is het toch een fijn gevoel dat je huisgenoten ook een oogje in het zeil houden. Wat ook fijn is, is dat je na een zware euro-trip samen naar huis kunt kruipen.  

Wat er binnen gebeurt?

Opvallend is dat de meeste AEGEE-huizen voor een groot deel bestaan uit actieve leden. Het kan een voordeel zijn als je actieve leden als huisgenoot hebt dat je diens commissiegenoten ook vaak ziet. Soms gebeuren er binnen de vereniging dingen die eigenlijk diep in de doofpot thuishoren. Dit zijn echter geen geheimen voor de bewoners onder elkaar en dat kan een nadeel zijn. Vaak is er de (onuitgesproken) afspraak dat men hier een beetje discreet mee omgaat. De vraag of dat altijd gebeurt rest, maar gelukkig bestaat er anders nog karma. Of je weigert ze om samen Pokémon te kijken.

Welkom in ons AEGEE-huis! 02

Hoe ziet een AEGEE-huis er nou uit?

Het blijkt tegen te vallen hoeveel promotiemateriaal er als decoratie aan de muren hangt. Zo hier en daar is een sticker of poster beland op de muur. Lelijke souvenirs en ansichtkaarten sturen we eigenlijk liever naar het pand of onze ouders, want in onze kamers zijn ze sporadisch te vinden. Of ze hangen minder prominent in de gang.  Misschien ook maar beter, tenzij je je eigen souvenirmuseum wilt opbouwen. Deze hadden jullie vast niet zien aankomen: er is een koffer(tje), backpack of reistas te vinden in praktisch ieders kamer. Toch handig als je van reizen houdt.

De verwachting dat er vaak landkaarten hangen strookt in ieder geval voor ons huis en in huize Elmo bij Astrid en Jeanine. Een leuke tip als je nog iets zoekt voor aan de muur zijn kraskaarten, je kunt hierop de bezochte landen openkrassen. Zie je ook gelijk waar je nog heen moet!

Anders dan het normale huis delen de bewoners sowieso het liefhebben van reizen en logischerwijs kennen ze voor een deel dezelfde mensen. Anders dan dat heeft het AEGEE-huis geen vaste structuur en is eigenlijk te zien als een gewoon studentenhuis.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl