Kanye West maakt goede muziek

Terwijl ik dit artikel schrijf, luister ik naar Kanye West op de achtergrond. Kanye West, de arrogante, manische rapper die lijdt aan ernstige vorm van grootheidswaanzin. Ik vertel niet vaak aan mensen dat ik wel eens naar hem luister, ik schaam me er voor. Muziek van Kanye West wordt namelijk vaak bestempeld als slechte muziek.

Veel amusement wordt bestempeld als slecht, er zijn veel slechte artiesten zoals Justin Bieber, Katy Perry, of Skrillex. Er zijn ook veel slechte films zoals verscheidene RomComs of de bizar slechte actiefilms. Of al de verschrikkelijke televisie programma’s zoals; “Sterren hoolahoopen van een ski-schans”, “Paris Hilton’s new BFF”, of “Achter gesloten deuren”, het is niet om aan te zien.

Alles lijkt slecht te zijn tegenwoordig. Is dit nou de tijd van tegenwoordig? Of zijn wij het? Kunnen wij als “oude” studenten niet meer meekomen met de tegenwoordige tijd? Veel van ons  grijpen dan graag terug naar de jaren ‘70, ‘80, of ‘90. “Thriller” van Michael Jackson of “Stairway to Heaven” van Led Zeppelin zijn fantastische nummers, niemand zal daar over twijfelen. Maar vergeet niet de bizar slechte muziek die vroeger werd gemaakt. Justin Bieber is bijvoorbeeld echt niet slechter dan de Backstreet boys. Over het algemeen vergeten we de slechte muziek van vroeger omdat we deze gewoon nooit meer afspelen. Je kunt daarnaast ook niet ontkennen dat er tegenwoordig ook goede muziek gemaakt wordt. Ik weet zeker dat er wel nummers worden afgespeeld op de radio die je best wel leuk vindt. Dus als het niet ligt aan de ontwikkeling van de tijd en de muziek, waar ligt het dan wel aan?

Kanye West maakt goede muziek 01
By Joel Telling from Snohomish, USA [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
Toen ik nog Sportgezondheid aan de Hanze studeerde keek ik heel veel educatieve programma’s. Ik was helemaal gek van “Through the Wormhole” en elk wetenschappelijk programma van de NTR vond ik wel interessant. Tegenwoordig bekijk ik dit soort programma’s veel minder, ik kan nu meer genieten van slechte comedy’s zoals “Family guy” of “The Simpsons”. Ik studeer nu Bewegingswetenschappen en werk nu aan mijn Master-thesis en merk gewoon dat ik soms cognitief uitgeput ben, ik hoef ’s avonds dan echt geen educatieve programma’s meer te zien. Ik heb nu ’s avonds gewoon ontspanning nodig, ik wil gewoon lekker op de bank hangen en mijn gedachten kunnen doden met gemakkelijke, grappige programma’s. Ik heb een heel ander motief gekregen tegenover mijn favoriete televisieprogramma’s.

Motieven voor het kijken van televisieprogramma’s of luisteren van muziek kunnen gewoon van elkaar verschillen. Mensen die op hun studie te weinig uitgedaagd worden, zijn dus waarschijnlijk ook de mensen die ’s avonds graag naar educatieve lezingen gaan, of graag naar Pauw kijken in de avond. Als je de hele dag hard gestudeerd hebt kan het best goed zijn dat je dan het meeste geniet van gezellige popliedjes van Katy Perry. Na een break-up luistert iedereen wel graag naar zielig liedjes. Mensen bekritiseren de muziek van Skrillex ook graag als verschrikkelijke muziek, maar dit zijn dan waarschijnlijk de mensen die geen zin hebben om lekker hard te gaan dansen.

Kanye West maakt goede muziek 02Dus je hoeft je zeker niet meer te schamen als je jouw guilty pleasures gaat bekijken of beluisteren. Als jij behoefte heb aan een “slecht” televisie programma, dan wil dat juist zeggen dat je jouw cognitieve uiterste hebt gegeven en dat betekent dat je dat dus hard verdiend hebt. Als jij behoefte hebt aan lekker zielig zijn en naar “Stairway to Heaven” wilt luisteren dan moet je dit lekker doen. Als jij een harde confidence-boost nodig hebt dan luister je gewoon lekker een stoer rapliedje van Kanye West. Kanye West maakt hier best goede muziek voor.

Je kan elkaar hier dus onmogelijk meer over bekritiseren. Als iemand je nog een keer uitlacht over wat voor “slechte” televisieprogramma’s je wel niet kijkt, dan moet je maar denken dat diegene zelf waarschijnlijk niet het beste uit zichzelf haalt omdat hij ’s avonds alleen maar naar “goede” programma’s kijkt. In de amusementswereld bestaat er dus geen slechte muziek. Iedereen heeft andere motieven voor zijn eigen vermaak. Dus laat Justin Bieber maar hard uit je speakers komen en ga lekker een avondje naar Sharknado 2 kijken, je hebt het verdiend!

Cover: I AM A GOD QUOTES Kanye West JiPoshy door Jiposhy .com, Some rights reserved

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl