Binnenkijken bij… Het pand

Ashanti Wentzex ging voor de eerste editie van “Binnenkijken bij..”  langs op een unieke locatie in Groningen.

Robuust. Hartelijk. Ruimtelijk. Karakteristiek. Het zijn eigenschappen die de bewoners van het pand aan de Pelsterstraat te Groningen zochten in hun nieuwe onderkomen. ‘We waren op zoek naar een plek waar we ons thuis kunnen voelen, maar waar we ook kunnen werken,’ aldus Patricia, President van een Studentenvereniging. Ook de andere bewoners, Karlien, Astrid en Liszje: tevens werkzaam voor dezelfde vereniging, voelden zich al snel thuis in dit jaren twintig pand. ‘Van binnen is het een aantal jaren geleden volledig gerenoveerd. Het gebouw is van binnen moderner dan je van buitenaf zou vermoeden’. De witte muren en TL-lampen benadrukken de weidsheid van de ruimte. De verwarmingsbuizen bovenaan de muur versterken het robuuste gevoel. Ook de klassieke kantoormeubelen; de authentieke brandkast en de bureau’s, dragen bij aan het ultieme ‘Welkom- gevoel’.

Op de achtergrond Liszje op haar veilige plek
Op de achtergrond Liszje op haar veilige plek
Dat schoonmaakmiddel stond er al
Dat schoonmaakmiddel stond er al
Casual 'koffie material' voor een raam
Casual ‘koffie material’ voor een raam

De bewoners delen een gezamenlijke passie voor reizen. Per vliegtuig, boot of zelfs liftend verkennen zij alle uithoeken van het continent. Dit is terug te zien in het interieur. In het oog springend is de wereldkaart met punaises tegenover de deur. De punaises geven aan hoe het netwerk van de vereniging over het continent is verspreid. ‘Wij zijn als ‘local’ een onderdeel van een netwerk aan verenigingen’, legt Karlien uit. ‘Regelmatig gaan we op bezoek bij andere locals in binnen en buitenland. Dan kunnen we natuurlijk niet thuiskomen zonder lelijk souvenir.’ Naast de wereldkaart hangt een hele rij met ansichtkaarten, naar ‘het pand’ gestuurd door leden van de vereniging.  Souvenirs die door het gehele pand verspreid zijn geven de ruimte een unieke en persoonlijke sfeer.

Maar het zouden geen studenten zijn als er nergens sporen van alcohol te bekennen zouden zijn. De zogenaamde commissiekamer is rijkelijk aangekleed met bierkratten van skere merken en pauper-wijnen uit slechte wijnjaren. Zoals het echte studenten betaamt. Verder struikel je bij binnenkomst letterlijk over alle consticadeau’s. ‘Om de inhamering van het nieuwe bestuur te vieren wordt er een borrel georganiseerd. Bevriende verenigingen komen dan langs om het bestuur dronken te voeren en flauwe cadeau’s te geven’,  mimet Liszje, de mascotte van het huidige bestuur.

'Skeer bier en Pauperwijn'
‘Skeer bier en Pauperwijn’
Een greep uit de consti cadeaus
Een greep uit de consti cadeaus

‘Het is fijn dat we, ondanks onze verschillende woonwensen, een plek hebben kunnen vinden waar we ons allen thuis voelen’, is Astrid van mening.  Zo vindt de Treasurer het belangrijk dat de vloer lekker ligt, terwijl de Secretary een ruim bureau wil om haar uitzonderlijke collectie rommel te bewaren. Natuurlijk wil de President een eigen kast om haar voedsel, make-up en kleding weg te moffelen, terwijl de mascotte een hoge kast wenst waar zij veilig op kan zitten, zonder bang te zijn om gebrast te worden. Door deze combinatie van uiteenlopende wensen is het interieur van het pand dynamisch en wordt het niet voorspelbaar.

Afdeling financiën
Afdeling financiën

Het pand is nu ook gratis te bezichtigen. Nieuwsgierig geworden? Kom langs, met of zonder afspraak, op maandag t/m donderdag tussen 13:00 en 17:00.

 

Uitzicht richting het noorden op een regenachtige dag in oktober
Uitzicht richting het noorden op een regenachtige dag in oktober

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl