Race tegen de Klok: de redactiechallenge

Een jaar kan je als commissie toch maar op één manier afsluiten en dat is in onze ogen met een traditionele commissiedag! Eerst daagden wij onszelf uit en voerden we het competitiegehalte binnen de commissie een beetje op door allerlei challenges te doen. Later op de dag projecteerden we de competitie, ongevraagd, op een handjevol pizzakoeriers: wie zou het snelste bezorgen?

Challenge nummer 1

We begonnen de dag in de Mama Mini. Het was de opdracht een kekke outfit samen te stellen. Alles was toegestaan en uiteindelijk werd unaniem besloten dat het berenvel van Anton de eerste prijs verdiende. Mee eens?

Race tegen de Klok de redactiechallenge 01

Challenge nummer 2

Astrid, beter bekend als Atlastrid, heeft wel wat met kaarten. Het leek haar interessant om ons zónder kaart in Groningen op pad te sturen met een lijstje straten. Opdracht: wie kan er de meeste straten in Groningen vinden, zonder ze op internet op te zoeken? Met een lijstje van 10 straatnamen waaronder het Tingtangstraatje, de Draakstraat en Stoeldraaierstraat gingen we de uitdaging aan.

De commissie werd in 2 teams opgedeeld, team 1 met Susan, Siebe en Annemijn en team 2 met Anton, Astrid en Willemien (waarin Astrid geen tips mocht geven) Elk team had 1,5 uur de tijd om met zo veel mogelijk straatnamen op de foto te gaan en op tijd terug te zijn, want elke minuut te laat betekende één minpunt. Onderweg kon je nog extra punten verdienen door mensen een dier te laten tekenen of mannen met snorren op de foto te zetten. Op de foto’s kunnen jullie de mooiste tekeningen bewonderen. En ondanks dat team 2 twee minuutjes te laat aan kwam hebben zij met een overvloed aan (niet zelf getekende: foei team 1) tekeningen toch gewonnen!

Tekening team 1
Tekening team 1

Challenge nummer 3

Fanatiek zijn kost energie en dus werd het voor ons allen toch wel tijd om wat te eten. En hoe kun je zo’n dag nou beter afsluiten met, jawel, nog een challenge? En wat is er nou fijner dan een challenge waarbij een ander voor je mag strijden? Dus zo begonnen wij onze pizzatest met een challenge voor de snelste pizzabezorger van Groningen. Siebe liet zich vertegenwoordigen door New York Pizza, Astrid door Domino’s, Annemijn door Castello en Anton door Hans&Johnny. Willemien en Susan leverden daarentegen hun eigen strijd. Willemien haalde een afbakpizza uit de supermarkt en Susan fietste nog vol goede moed naar Domino’s om te kijken of ze sneller zou zijn dan de bezorger van Astrid’s pizza. Maar Susans inspanningen mochten niet baten, want pizzeria Castello stond binnen de kortste keren voor de deur om te pizza van Annemijn af te leveren.

Benieuwd welke pizzeria het snelste was en welke pizza het lekkerst? Lees dan snel verder!

Castello (Annemijn)
Prijs: € 8,50 voor een 4 formaggi pizza.

“Mijn bezorger was de snelste! Ik bestelde om 18:48 en tien minuten stond hij voor de deur, inclusief gratis glimlach. Toen ik hem feliciteerde met zijn overwinning was hij ten eerste benieuwd wat hij dan precies zo goed had gedaan en ten tweede was hij wel nieuwsgierig naar zijn prijs. Geen geldbedrag of reisje naar een luxe resort, maar een stuk pizza kon hij van mij krijgen. Helaas was dit geen jackpot voor hem, aangezien hij aan de ramadan bleek te doen. Wat betreft de pizza: deze zag er erg italiaans uit; mooi dun, groot en rijkelijk belegd. Er was ook nauwelijks vet in de doos te bekennen, maar dit zal wel in alle kaas gezeten hebben. Het was wel jammer dat de pizza niet in stukken was gesneden en dat hij niet heet meer was (maar komt denk ik omdat ik heb gewacht tot iedereen een pizza in handen had). De pizza was erg lekker, had niet te veel korst en niet te veel tomatenpuree. Een aanrader! Moet je wel honger hebben, want hij was best machtig. Nog een klein extra lichtpuntje: ik hoefde niet extra hoefde te betalen voor bezorgen. Dit maakt de keuze voor lui op de bank hangen met een pizza wel heel makkelijk..”

New York Pizza (Siebe)
Prijs: € 11,95 voor een double pepperoni pizza.

“Bij een Double Pepperoni Pizza verwacht je niets anders dan heel veel pepperoni. Op dit gebied stelde de pizza dan ook niet teleur en de plakjes lagen dan ook meermalen over elkaar heen, alsware het “dubbel” belegd was. Voor de rest was de pizza echter erg vet en niet echt lekkerder dan een diepvriespizza. Ik snap dan ook niet waarom je pizza zou bestellen in plaats van even naar de supermarkt te lopen, tenzij je de hele dag Game of Thrones aan het kijken bent in je onderbroek en je duidelijk het huis niet uit kan. De korst was overigens lekker en hoewel de pizza slechts 25 centimeter was in doorsnede, was hij toch vullend. Als je van veel pepperoni houdt is dit je pizza, maar memorabel is hij niet”

Hans & Johnny (Anton)
Prijs: € 6,50 voor een pizza salami.

“Nadat de bel van de voordeur voor de derde keer was afgegaan, bleek mijn pizza gearriveerd te zijn. Ik kreeg een fleurige warme doos in mijn handen gedrukt en rook direct de Italiaanse aroma’s. Onhandig probeerde ik de €6,50 voor mijn pizza salami af te rekenen en liep ik naar de tuin om de pizza op te eten. Bij het openen van de doos zag de pizza er prima uit, eigenlijk precies zoals die voor je neus zou liggen als je hem in een restaurant zou bestellen: een rijk belegde pizza met een dunne pizzabodem. Bij het eten van de pizza bleek ook de smaak niet tegen te vallen. Het enige nadeel was dat de korstjes een beetje hard, droog en aangebrand waren en dat de pizza snel koud werd (maar dat is algemeen bekend en zal in een restaurant niet anders zijn). Ben je lui? Dan zeg ik: bestel bij Hans&Johnny! Het is relatief goedkoop, de kwaliteit blijft behouden en het enige wat je hoeft te doen is te bellen”

Race tegen de Klok de redactiechallenge 04

Domino’s bezorgen (Astrid)
Prijs: € 8,95 voor een medium pizza hawaii.

“Van alle bezorgpizza’s kwam die van mij het laatst aan. Gelukkig kon de pizzakoerier goed tegen zijn verlies. De pizza zelf was best prima. Hoewel ik wel over mezelf heb geleerd dat ik meer van de Italiaanse dan de Amerikaanse pizza’s ben. De pizza was niet zo groot, maar vulde wel goed. De pizza was op goede temperatuur en rijkelijk belegd. Om een pizza te laten bezorgen hoef je alleen maar even te bellen, maar de telefoniste van Domino’s is niet bepaald capabel te noemen. Er klonk nogal wat paniek in d’r stem en ik moest letterlijk alles twee keer zeggen. In combinatie met de ‘late’ bezorging is mijn conclusie dat hier nog wel wat te verbeteren valt. Al met al is de Domino’s misschien niet de beste keus voor een lekkere thuis bezorgde pizza”

Domino’s afhalen (Susan)
Prijs: € 6.75 voor een medium pizza tonijn.

Race tegen de Klok de redactiechallenge 05“Om 18:50 was mijn pizza telefonisch besteld en om stipt 19:00 kwam ik bezweet en happend naar adem aan bij de pizzeria. Moest ik daar nog wel 5 hele minuten wachten tot 5 óver 7! Waardeloos. Of je door een pizza af te halen hem eerder kan verorberen hangt er natuurlijk vanaf hoever je van de pizzeria af woont. Uit ons redactioneel empirisch onderzoek en het oplossen van enkele wiskundige vergelijkingen volgt: als je er meer dan 5 minuten over doet om je pizza af te halen, heb je hem eerder als je hem laat bezorgen.

 

Een tip als je besluit hem wel af te halen: stop de pizza niet in je tas, je hebt dan kans dat de hele topping naar een kant van de doos overloopt en je tas daarnaast van een heerlijke tonijngeur voorzien wordt…

 

De pizza zelf vond ik wel lekker: niet erg ambachtelijk of Italiaans (nogal een dikke bodem en een weinig krokante korst) maar hij vulde – voor zijn wat kleine formaat- wel prima. Conclusie: als je die twee euro voor bezorgkosten kan missen, geef deze dan vooral uit om je pizza te laten bezorgen! Niet alleen heb je hem dan waarschijnlijk eerder, de kans dat de topping er nog mooi verspreid op zit is ook groter..”

Race tegen de Klok de redactiechallenge 06

Supermarkt pizza (Willemien)
Prijs: € 2,45 voor een big pizza boston cream cheese met spinazie (Wagner)

“Toen de tijd in ging en iedereen naar zijn of haar pizzeria begon te bellen holde ik als een malle naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Zelf hou ik van een wat dikkere bodem dus ik koos voor de big pizza boston cream cheese met spinazie van Wagner. Al wachtend in de rij kreeg ik enkele pizza bak tips van Jeroen, die dezelfde supermarkt bezocht, en zodra ik thuis kwam moest mijn pizza nog 20 minuten afgebakken worden. Dit betekende de ondergang en ik eindigde helaas als laatste in de race. Wel was ik uiteindelijk het goedkoopste uit. Met een prijs van €2,45 is de diepvriespizza dus een prima optie. De bodem was erg lekker en ook de hoeveelheid groenten was erg prettig. De cream cheese was misschien wat te veel maar voor mensen die niet van normale kaas houden is dit een prima vervanger”

Conclusie
Het is de moeite niet om een pizza zelf op te halen in de pizzeria: het laten bezorgen loont qua tijd en scheelt nauwelijks qua prijs. Pizzeria Castello kwam als beste uit de test, maar een goede andere optie zou AEGEE’s hofleverancier Hans&Johnny zijn. Domino’s is prima, maar relatief duur en de Amerikaanse stijl moet je bevallen. De goedkoopste optie blijft nog altijd de supermarkt, maar dan moet je geen haast hebben.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl