En nu?

De boeken mogen dicht, de mussen zijn al een paar keer van het dak gevallen en de eerste Mexicaanse biertjes staan al koud: vakantie. Hier heb je toch op zijn minst sinds september naar uitgekeken. Misschien heb je wel wilde vakantieplannen gemaakt en trek jij al liftend de wereld over deze zomer, of laat jij je verrassen door een vliegticket te kopen naar een geheime bestemming. Wellicht high five jij een Aziatische boeddhistische monnik, drink jij een overpriced biertje in Australië of besmeer jij je franse baguette met wat la vache qui rit of een dikke laag Nutella. Of je blijft gewoon in het schone Groningen, niets mis mee. Maar hoe kom jij je tijd door? Hier wat ideeën:

 1. Verken de stad. Tussen de boeken, supermarkt en Ome Ko door vang je misschien wel eens een glimp op van die mysterieuze stad waar jij je het grootste deel van het jaar begeeft. Als student weet jij de kortste route naar gezelligheid, maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Ontpop je tot een toerist en ga op pad! Ga langs het VVV kantoor en maak een stadswandeling: het is namelijk superhandig om de stad op je duimpje te kennen, mochten de borrels volgend jaar nog eens escaleren. Verder is het ook leuk om gewoon zoveel mogelijk random straatnamen te kennen, zoals het Tingtangstraatje. Zo maak jij in ieder geval een indruk! (‘Zeg, zal ik jou eens even het Tingtangstraatje laten zien?’) Wat voor indruk dat dan precies is, zullen we even achterwege laten. Ook een aanrader is het brengen van een bezoekje aan de Fraeylemaborg. Nee, dit ligt niet in Friesland. Het is een Groningse burcht uit de 18e eeuw, waar je nu nog kan zien hoe het er in die tijd uit zag: meubels, kunst, architectuur: verantwoord en stiekem best een beetje cool.
 2. En Nu 02
  By Peter van der Sluijs (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
  Als je dan toch bezig bent de stad te verkennen, doe dit dan op skeelers! In de zomer is een beetje nostalgie wel op zijn plaats namelijk. Zijn je skeelers van vroeger te klein? Marktplaats staat vol met deze krengen, meestal te koop wegens een gebrek aan motoriek. Zorg dat je ook wat bescherming aanschaft, dat compenseert het gestuntel een beetje. Skeeleren is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor je. Geen squats of intensief uurtje Body Fit bij de Aclo meer nodig. Jij werkt zelf aan je lichaam, terwijl het nog leuk is ook. Handy!
 3. In de categorie ‘nostalgie’: bouw een hut! Het is mij überhaupt onduidelijk waarom we hier in onze menselijke carrière ooit mee gestopt zijn. Dus trek de lakens uit de kast en maak met je mooiste glitterviltstift een ambitieus ontwerp om vervolgens niet uit te voeren, omdat het random tegen elkaar aanschuiven van voorwerpen toch veel leuker is. Het is nog leuker om de huis-tuin-en-keuken architect uit te hangen met je vrienden of (ex-)commissie: goed voor de bonding! Hut klaar? Kruip in het fijnste hoekje met een dekentje en kijk en Disney film, of nodig mensen uit voor jouw kinderfeestje (zwemkleding mee!). Vergeet alleen niet te melden dat ze niet thuisgebracht worden, om teleurstelling en chaos te voorkomen.
 4. Neem een nieuwe hobby en word expert. Breien, sudoku’s maken, jongleren, tapdancen, frisbeeën, koken: allemaal mogelijke skills die jij deze zomer (nog beter) kan ontwikkelen. Je hebt nu alle tijd van de wereld om je te focussen op deze überbelangrijke talenten. Zo maak jij het hobby-gedeelte op je CV nog eens echt interessant.
 5. Lezen. Muh: moeilijk, saai, “Ik heb al genoeg letters gezien dit jaar”. Vergeet niet dat er ook een hoop leuke boeken (en de Gronoloog natuurlijk) zijn, bedoeld om je te interesseren en niet te irriteren. Kies een paar leuke boeken uit en begin! Naast dat het leuk is, is het eigenlijk ook best slim. Je houdt je leessnelheid stabiel of verbetert deze zelfs: best handig voor als jij  na de zomer weer door een paar bergen literatuur moet ploegen. Ook leuk: verbeter je woordenschat. Kies een ambitieus boek uit en ga op zoek naar moeilijke woorden. Zoek vervolgens de betekenis op en probeer deze woorden geleidelijk in te voeren in jouw dagelijkse vocabulaire. Je kunt je ook proberen te wagen aan de Koran of de Bijbel, zodat je religieuze discussies beter kunt volgen en een wat meer gefundeerde mening zult krijgen.
 6. Waar ga je die boeken dan lezen? In je hut natuurlijk. Zo nee, dan toch en als je hut écht niet beschikbaar is: ga dan naar bijvoorbeeld het Noorderplantsoen. Ook kan je kiezen voor de strandjes aan de Kardinger of Hoorse plas, of à la hipster in een cafeetje terwijl je slurpt aan je latte. Punt is: vergeet niet te relaxen. Groningen heeft meer natuur te bieden dan je denkt: dus spring op de fiets, zoek het dichtstbijzijnde weiland en spendeer hier je middag.
 7. Maar wat moet je nu met jouw AEGEE-hart deze zomer? Niet getreurd: zolang duurt de vakantie nou ook weer niet. Tussen 8 en 22 Juli kan je gewoon meedoen aan de SU-activiteiten (misschien pik je zo nog een vakantieliefde op, zonder dat je op vakantie gegaan bent). Daarnaast staat 11 tot 15 Augustus in het teken van de KEI-week. Je hoeft je dus niet alleen te voelen. Als je wilt kun je wat vrijwilligerswerk voor de KEI-cie doen. Je maakt je dan vast onsterfelijk. En dan is het alweer bijna 1 september: hier staat de overdrachts-ALV op de planning. Naast het knuffelen van al je AEGEE-vrienden, kun je hier ook het nieuwe bestuur in je armen sluiten, kortom: het begin van een nieuw jaar met jouw AEGEE-familie. En zo verlang je, voordat je het weet, weer naar vakantie.

 

En Nu 03

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl