Zo scoor je goedkoop je vliegtickets

De vakantieperiode staat weer voor de deur en dat betekent op SU gaan, een lang weekend liften of chillen op het strand. Om snel en comfortabel te reizen kies je uiteraard het vliegtuig. Maar hoe verzeker jij jezelf van het aller-allergoedkoopste ticket naar Mallorca?

 

Boek vroeg

Je weet in ieder geval zeker dat je niet te veel betaalt, als je jouw ticket vroeg boekt. Naarmate de vertrekdatum nadert, worden vliegtickets gegarandeerd duurder. Alleen aanbiedingen en last-minute reizen kunnen de prijs weer later dalen. Maar waarom wachten op iets wat misschien nooit komt? Je pakt in ieder geval lekker de vroegboekkorting mee!

 

Kies de juiste vertrek- en aankomstdata

Wil jij echt dat ene budgetticket? Zorg er dan voor dat je op de dagen en tijden vliegt waarop jouw vlucht het goedkoopste is. Voor vertrekkende vluchten zijn dit vaak de dinsdag, woensdag of donderdag, voor de terugvlucht kun je het beste kiezen voor de zondag, dinsdag of woensdag. Daarnaast is het ook wel eens zo dat er verschil in de prijs zit tussen het boeken van twee enkeltjes in twee keer of een retourtje in één keer.

 

Vlieg vanaf een goedkoop vliegveld

Als Nederlander ben je al snel geneigd tickets te boeken vanaf Schiphol, maar er zijn nog meer vliegvelden – met des te goedkopere vliegtickets! Kijk ook eens of je vanaf Eindhoven, Rotterdam of Groningen kunt vliegen. Goedkoop de meeste bestemmingen bereiken doe je vanaf Eindhoven, vanuit hier vertrekken chartermaatschappijen naar bestemmingen verspreid over heel Europa.

Zit je bestemming er niet bij of ben je er zeker van dat het nog goedkoper kan, probeer dan eens vliegvelden als Brussel (Zaventem en Charleroi) in België of Düsseldorf (Weeze), Bremen en Münster-Osnarbrück in Duitsland.

Zo scoor je goedkoop je vliegtickets 02
Austrian Airlines (www.austrian.com) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons
Scoren op dinsdagmiddag

Wil jij de allergoedkoopste vlucht in handen krijgen? Kruip dan op een dinsdagmiddag achter je laptop, want op dat tijdstip zetten de meeste luchtvaartmaatschappijen hun last-minute weekend deals online. Daarnaast daalt, over de hele week gezien, de gemiddelde prijs van een vliegticket juist dan!

 

Kies het juiste medium om te boeken

Wie echt goedkoop wil reizen zoekt niet op de site van de luchtvaartmaatschappij zelf, maar struint het hele web af naar handige en veel goedkopere vluchtvergelijkingssites. Zo kun je op Google Flights de goedkoopste bestemming uitkiezen vanaf het door jou gekozen vliegveld. Daarnaast krijg je een handig prijzenoverzicht te zien. Op sommige bestemmingen kun je namelijk honderden euro’s besparen door een andere dag uit te kiezen.

Kijk ook eens op Kayak. Je kunt niet alleen de keuze van de vlucht helemaal aan jouw specifieke wensen aanpassen, ook laat deze site zogenoemde ‘hacker fares’ zien. Dit zijn prijzen die je van de luchtvaartmaatschappijen eigenlijk niet mag zien. Soms bieden zij bijvoorbeeld twee individuele vliegtickets met enkele bestemming aan, terwijl dat goedkoper is dan hun voordeligste retourtje. Ook handig is de gadget die laat zien hoe prijzen in de toekomst zullen evolueren. Zullen ze stijgen, of gaan ze binnenkort weer omlaag?

Zo scoor je goedkoop je vliegtickets 03
Jonufer-Vlore-Albania by godo godaj, on Flickr
Cover foto door: Saschaporsche (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl