Recensie: 50 shades of grey

Als echte liefhebber van kunst kan ik natuurlijk niet het filmspektakel van het jaar missen, dus ik ging vol goede moed en met enkele AEGEE’ers naar de bioscoop. We hadden wel gehoord dat het verhaal wat matig was, maar hoe slecht kon het nou zijn? Als het niks was kunnen we er altijd nog spannende dingen van leren hield ik mezelf voor.

De film begon direct met een valse start: Karst besloot dat het sfeerverhogend zou zijn als hij een open flesje cola op de grond zou laten vallen. Maar omdat we toch het vermoeden hadden dat deze film een plakkerig geheel zou worden, gingen wij enigszins gespannen over op de film.

Recensie 50 shades of grey 02

Helaas bleek al snel dat we voor goed acteerwerk aan het verkeerde adres waren. De acteurs, hoewel ze erg hun best deden, kwamen gemiddeld niet boven het niveau van sesamstraat uit. Ook werd vanaf de eerste scène af aan gebruik gemaakt van tenenkrommende beeldfragmenten die sfeer moeten geven. Anastasia die denkende aan haar potlood zuigt wekte echter enkel gelach op.

Dan het verhaal: in kort gaat het over Anastasia, een jonge literatuur studente, die verliefd wordt op Christian Grey, een rijke zakenman. Gelukkig voor haar heeft hij ook wel een crush op haar: helaas doet hij niet aan romantiek en dergelijke, en wil hij Anastasia als zijn submissive: de masochistische kant van de sm-relatie. Om haar zover te krijgen geeft hij haar onmogelijke dure cadeau’s en stalkt hij haar. Anastasia doet wat ieder weldenkend mens zou doen en overweegt het. Als bezegeling van de relatie moet ze een contract tekenen waarin alle grenzen staan. Het grootste deel van de film is contract onderhandeling en heel soms Christian die Anastasia een sneakpeak geeft hoe de seks dan moet gaan. Het verhaal is dus niet extreem logisch. Het enige wat ik echt kon begrijpen was waarom Christian Anasastasia per se wou slaan; ze was namelijk strontirritant.

Recensie 50 shades of grey 03

Kortom, 50 shades of grey is zelfs als je met nul verwachtingen erheen gaat een teleurstelling. Als je van gezeur om een contract, slecht acteerwerk en vervelende personages houdt is dit zeker een film voor jou, anders zou ik even wachten tot hij te downloaden is, want er daadwerkelijk geld aan uitgeven is zonde.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl