Karretjes in de supermarkt: Studeren in Geneseo, NY

Als student Internationale Betrekkingen moet je natuurlijk wel een semester in het buitenland doen om eens goed te kijken hoe ze in het buitenland tegen de chaotische situaties in het buitenland aankijken. In mijn geval werd het Geneseo, NY. Voordat je denkt dat het New York City is, jammer. Dat is vanaf hier ongeveer 6,5 uur rijden. En een hele andere wereld.

Karretjes in de supermarkt Studeren in Geneseo, NY 01

Geneseo is een klein stadje in het westen van de staat New York. Het wordt hier behoorlijk koud in de winter, alhoewel de lente nu eindelijk begint te komen. Temperaturen tot -20C zijn geen zeldzaamheid, en tot je knieën in de sneeuw is iets waar je maar aan moet wennen.

Karretjes in de supermarkt Studeren in Geneseo, NY 02Na 2 maanden, op het moment van schrijven ben ik hier precies 2 maanden, heb ik Amerika keihard kunnen uitlachen, maar ook kunnen waarderen. De meeste vooroordelen zijn waar. Mensen rijden hier rond in karretjes in de Walmart, omdat lopen echt moeilijk is, hun kennis van de wereld is zeer, zeer matig, en over het algemeen komt er heel veel oppervlakkige onzin uit de mond van de gemiddelde Amerikaan.  Maar, gelukkig zijn er ook gewoon intelligente, leuke Amerikanen, die wel weten dat we in Nederland geen Engels spreken. Echt waar, er is serieus gevraagd of de taal Nederlands een dialect van het Engels is…

Over het algemeen weet de gemiddelde Europeaan natuurlijk wel dat Amerika behoorlijk achterblijft op sommige punten, zeker op sociaal vlak. Maar, ik zie ook echt punten waarop wij Nederlanders behoorlijk falen. Een Amerikaan zal je nooit negeren, een vriend is hier ook echt een vriend, en als je iemands hulp nodig bent, hoef je alleen maar te roepen, en ze staan voor je klaar. Zelfs mensen die je maar één keer hebt ontmoet.

Karretjes in de supermarkt Studeren in Geneseo, NY 03Ik heb het hier dan ook ontzettend naar mijn zin. Amerikanen zijn heel erg geïnteresseerd in Europa, en zodoende hebben we aan uitnodigingen voor houseparty’s geen gebrek. Het algemene niveau van de universiteit ligt wat lager, wat mij in staat stelt om wat meer te focussen op het ontdekken van Amerika en mensen te ontmoeten. Helaas zijn Amerikanen door de week totaal gefocust op hun studie. Je krijgt dan ook rare blikken toegeworpen als je door de week vraagt of ze mee gaan om een biertje drinken. Dit compenseren ze dan weer door in het weekend totaal los te gaan. En dan bedoel ik ook totaal. Ik zal jullie de details besparen, maar Groningen is er af en toe beschaafd bij.

Volgende week is het Spring Break, en zoals de traditie betaamt rijden wij ook naar Florida voor wat aangenamere temperaturen. Ik zal daar een andere kant van Amerika gaan ervaren, zoals mijn Amerikaanse vrienden mij vertellen. Florida schijnt niet echt de bakermat van de beschaving te zijn…

Take care!

Jurjen.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl