Ons bestuursjaar tot nu toe

Sinds september zijn we met z’n vieren begonnen aan ons bestuursjaar bij AEGEE-Groningen. Ook al waren we allemaal al actief in commissies bij AEGEE, het voelde in het begin toch alsof we in het diepe werden gegooid. Er waren ongeveer 60 nieuwe leden die we in korte tijd leerden kennen, we gingen naar meerdere constitutieborrels per week, en we moesten e-mails beantwoorden die we nog niet snapten. Erg overweldigend! Nu we al 5 maand bezig zijn, is dit gereduceerd tot een leuke anekdote op een brakke middag. “Weet je nog hoe brak we waren op de eerste borrel van het jaar?”, of “Waarom kregen we een nijlpaard met baby’s op de consti?”. In dit artikel zal ik mijn verhaal vertellen over het eerste half jaar.

Ons bestuursjaar tot nu toe 02

Op 2 september 2014 werden we ingehamerd en konden we beginnen met ons beleidsplan in werking te zetten. De eerste paar weken waren vooral gevuld met commissiegesprekjes en onze functies leren begrijpen. We hadden van te voren al veel interesses gepeild, dus de eerste commissies konden al na een maand beginnen. De introductiecommissie was ondertussen druk bezig om alle nieuwe leden te verwelkomen en het hoogtepunt was dan ook het jaarlijkse weekend naar Schier. Ik denk dat de eilanders erg geschrokken zijn toen de AEGEE-mannen veranderd waren in prachtige dames, maar ik denk hier nog steeds met een grote glimlach aan terug. Ook werden en worden de borrels erg goed bezocht en tot ons grote geluk lijken de nieuwe leden het erg naar hun zin te hebben. De eerste liftwedstrijd naar Zielona Góra heb ik helaas gemist, maar mijn verdriet is goed opgevangen door de excursie naar Skopje. In “de hemel” hebben we een overdosis aan kaas gegeten en hebben we die weggespoeld met cocktails in een fancy bar.

Ons bestuursjaar tot nu toe 03

De constitutieborrels die we bezochten, waren een ervaring apart. Eerst krijg je een uur gratis bier, vervolgens ga je al knuffelend met het andere bestuur een speech geven, om daarna om 19.00 uur dronken naar huis te gaan. Een tip voor het volgende bestuur: ga niet als eerste feliciteren, het andere bestuur vind de consticadeaus (bellenblazen in ons geval) veel hilarischer als ze dronken zijn.

Een van de gezelligste momenten van bestuur doen, vind ik als we met zijn allen op het pand zijn. Susan maakt een gemene grap, Aad verandert die in een flauwe woordgrap, en Jeanine kan dan vijf minuten niet stoppen met lachen. Gelukkig heb ik geweldige bestuursgenootjes die elkaar op zaterdagavond alweer missen. Dat maakt elke dag naar het pand komen erg gemakkelijk en onmisbaar. Ook willekeurige koffieleuters die een pauze nodig hebben, worden erg gewaardeerd!

Ons bestuursjaar tot nu toe 04

Ik heb erg veel zin in het komende halfjaar. In februari zullen AEGEE-leden naar Groningen afreizen voor het European Event “Democracy: How should our society be?”. Vervolgens gaan we in maart met 25 mannen en vrouwen naar Istanbul. April brengt een liftwedstrijd naar Bestemming Onbekend en mei is propvol met een excursie naar Brussel en veel activiteiten rond de thema-maand over “Democratie in Europa”. En dan hebben we natuurlijk nog een liftwedstrijd, de verkiezing van het 28e bestuur, de Summer University en de KEI-week!

Zit je er over na te denken om ook bestuur te doen? Je kunt je laten informeren door het Sollicitatie Advies Comité (SAC) door te mailen naar sac(at)aegee-groningen. Het SAC 2015 bestaat uit Anna van den Berg, Ruben Huidekoper, Adriaan Eldering en mijzelf. In een vrijblijvend gesprek zullen we je dan alles vertellen over een jaar bestuur doen bij AEGEE.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl