Even voorstellen: de EventCie

Een goede ochtend, middag, avond, of nacht (indien dat laatste: vreemd tijdstip om de Gronoloog te lezen, maar toch leuk dat je het leest!). Een relatief nieuwe commissie stelt zich deze keer voor: de Eventcie. Dit is het tweede jaar op rij dat hun bestaan ervoor zorgt dat er een grandioos evenement op poten komt te staan. Daarover later meer, eerst de leden van deze enthousiaste commissie.

Anton
Te beginnen bij (ietwat asociaal, maar wel het meest logisch) mijzelf. Dit jaar ben ik, Anton van Rijn, de voorzitter van deze commissie. Het liefst hang ik in de lucht tussen de wolken in een zweefvliegtuig, maar wat ik ook graag doe is reizen met beide benen op de grond. Liften vind ik een ontzettend mooie manier om jezelf te verplaatsen, vandaar dat ik die commissie vorig jaar heb versterkt. Dit jaar blijf ik dus thuis om samen met de EventCie een onvergetelijk evenement neer te zetten.

Martine
De commissie wordt versterkt door de secretaris: Martine. Met haar studie Internationale betrekkingen en internationale organisatie weet ze alles rondom het begrip ‘internationaal’. Ze houdt ontzettend veel van volleybal en is dan ook niet weg te slaan bij haar teamgenoten. Gelukkig maakt ze dit jaar tijd vrij om bij te dragen in de organisatie van de meest fantastische week ooit.

Marijn
Binnen de commissie moet er niet alleen gelet worden op de centjes, maar ook op de grote bankbiljetten. Dit is de taak van penningmeester Marijn. Hij is bezig met zijn master International Relations, die erg goed past bij het onderwerp van het evenement van dit jaar: democratie. Naast het overbrengen van kennis, moeten we tijdens het evenement volgens hem laten zien dat AEGEE-Groningen wel wat meer is dan kaal gaan op een woensdagavond.

Eelke
Dit gezegd hebbende, gaan we door naar degene die moet zorgen voor de bekendheid van ons evenement binnen alle antenna’s van AEGEE. Eelke is de PR-verantwoordelijke binnen de commissie. Ook zij studeert International Relations en houdt, net als velen binnen AEGEE, van reizen. Zo deed ze mee met de Summer University in Georgië en kwam ze erachter dat een evenement op Europees niveau organiseren, toch wel heel erg cool is.

Maarten
Degene die ons allen in toom moet houden is ons algemeen lid Maarten. Hij studeert Finance, Industrial Engineering and Management. Een hele mond vol. Het liefst zou hij tennissen of met zijn team aan een potje zaalvoetbal doen, toch ziet hij met veel enthousiasme het evenement tegemoet.

 

Even voorstellen de EventCie 02

Democracy: How Should Our Society Be?

Een half jaar lang werken wij naar één doel: ons evenement, dit jaar met als thema Democracy: How Should Our Society Be? Vanaf 25 februari tot en met 1 maart zijn 30 enthousiaste deelnemers uit heel Europa te gast bij AEGEE-Groningen. Zij leren samen met alle geïnteresseerde Groningers de fijne kneepjes van democratie. Hoe werkt een democratisch bestuur op regionaal en nationaal niveau? Is de EU eigenlijk wel zo democratisch als wij denken? Met andere woorden: brengt democratie negatieve aspecten met zich mee? Of moeten we het juist promoten zoals veel landen en Ngo’s dit doen?

Dit zijn slechts enkele onderwerpen die aan bod komen in een serie van interessante lezingen, leerzame workshops, enerverende discussies en andere unieke activiteiten, waarin academische professionals, onderzoekers en zelfs een lid van het Europees Parlement het voortouw nemen.

Na al dat stil zitten, wordt het tijd om los te gaan tijdens de vele feesten die gepland staan. Wie wil er nou niet een drankje drinken met iemand uit Rusland, Griekenland, of ons mooie buurland Duitsland in ’t Golden Fust?! We organiseren ook een wederom geweldige European Culture Night, waar je de kans krijgt hapjes en drankjes te proeven uit het land van herkomst van al onze deelnemers.

Hosts gezocht!

Ten slotte nog een kleine oproep. Wil jij het evenement van dichtbij meemaken? Maak dan ruimte in je knusse studentenkamertje en haal één (of meerdere) deelnemers naar jouw huis toe. Maak nieuwe vrienden afkomstig uit heel Europa en mis niets van ons evenement. Kortom, er staan vijf onvergetelijke dagen op jou te wachten!

Kijk voor meer informatie op: http://event.aegee-groningen.nl/

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl