NWM Nordic Winter Magic in Sint Petersburg

Toen wij- Douwe, Karlien, Lisette, Karst en Patrick- op de Europese agenda een event in Sint Petersburg zagen staan, twijfelden we geen moment. Met een delegatie van vijf personen reisden we eind november dan eindelijk af van Groningen naar Sint Petersburg. Patrick en ik konden door een tentamen het begin van het event niet meemaken, maar toen we zaterdagavond dan eindelijk aankwamen, kwamen we precies op tijd voor de pub crawl. Deze pub crawl begon met vreemde shots in kleine barretjes, maar groeide al snel uit tot een onvergetelijke avond in het nachtleven van Sint Petersburg.

NWM Nordic Winter Magic in Sint Petersburg 02

De volgende dag stonden sessies op het programma. Het publiek bij deze sessies varieerde van ‘erg geïnteresseerd’ tot ‘diep in slaap’. Bij deze sessies werd ons meer verteld over de Europese structuur van AEGEE en over de problemen die het aanvragen van een visum voor Rusland kan opleveren.

Aan het einde van de dag stond de European Night gepland. Dit was een mooie gelegenheid om de deelnemers van het event beter te leren kennen en te proeven van de drank die zij van overal uit Europa hadden meegebracht. Na de European Night, die doorging tot in de vroege ochtend, namen we de eerste metro naar het verblijf van onze host Elena. Die woonde in een buitenwijk van Sint Petersburg, vol hoge, grijze gebouwen uit de Sovjettijd.

NWM Nordic Winter Magic in Sint Petersburg 03

Omdat het event was afgelopen, konden we de resterende dagen in Sint Petersburg gebruiken om de stad te bekijken. Hierbij werden we begeleid door onze geweldige host, die haar studie verwaarloosde om met ons mee de stad in te kunnen. Op de dinsdag brachten we een geweldige 7,5 uur door in het Hermitage museum. Hier staat kunst uit alle denkbare periodes, van de prehistorie tot uit de tijd van Picasso.

Op de woensdagochtend deden we een laatste, wanhopige poging om in het Hermitage selfies te maken met het Fabergé-ei. Helaas faalden we hopeloos. Hierna was het alweer tijd voor onze vlucht terug naar Nederland. Toen we uiteindelijk voorzien van onze Sovjetmutsen en Poetin-mokken weer aankwamen in Groningen, besloten we er nóg een legendarische borrel van te maken…

NWM Nordic Winter Magic in Sint Petersburg 04

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl