Kleppen met Kleppe: Een filosofisch diner

Ko staat bekend als een typische Filosoof: een echte denker en ietwat dromerig. Op elke vraag lijkt hij wel een antwoord te hebben en in deze rubriek zal hij dan ook ingestuurde vragen van AEGEE’ers beantwoorden. Dus heb jij nou een vraag waarvan je denkt dat Ko er wel het antwoord op heeft of heb je iets dat je Ko altijd al hebt willen vragen: twijfel dan niet en stuur een mailtje naar de redactie. Benieuwd wat Ruben graag van Ko wilde weten? Lees dan snel verder!

Dit wordt de eerste editie van mijn rubriek ‘Kleppen met Kleppe’ waarin ik (quasi) filosofische vragen beantwoord die lezers kunnen insturen. Deze keer kwam de volgende vraag van Ruben: ‘Als je twee mensen uit mocht nodigen voor een filosofisch diner, welke twee mensen zou je dan uitnodigen en wat zou je voor ze koken?’

Kleppen met Kleppe Een filosofisch diner 01

Een hele lastige vraag omdat ik nu naar een combinatie moet zoeken tussen twee gasten die goed op elkaar inspelen en een gerecht dat dit alles naar een hoger niveau tilt. Mijn eerste gedachte gaat uit naar een diner met Harvey Specter van de tv-serie Suits en cabaretier Micha Wertheim. Harvey Specter is degene die de succesvolle selfmade man met een vlotte babbel vertegenwoordigt, terwijl Micha Wertheim de sociaal onhandige loser is.

Kleppen met Kleppe Een filosofisch diner 02
Foto door: wetwebwork (CC BY-SA 2.0)

Eerst zou ik met hen het spel ‘Ticket to Ride’ gaan spelen. Micha zou waarschijnlijk een compleet onlogische route beginnen terwijl Harvey Specter bezig is aan een efficiënte logische route die zo snel mogelijk alle routes verbindt. Daarna zal ik tv met ze gaan kijken, om te zien hoe de twee ruzie maken over welke zender er gekeken moet worden. Wertheim wil kijken naar de publieke omroep waar een abstract kunstprogramma wordt vertoond terwijl Harvey neigt naar RTL 7 waar een snelle politie achtervolging is te zien.

Bij dit gezelschap lijkt me het gerecht Lasagne heel geschikt omdat beide figuren ook uit meerdere lagen bestaan. Micha Wertheim heeft een universitair verleden in Israël en Harvey heeft naast dat hij een succesvolle advocaat is ook een stiekeme wens om vader te worden. Het is uiteraard overbodig om te vernoemen welke gast het minst gaat knoeien met zijn eten…

Kleppen met Kleppe Een filosofisch diner 03
Foto door: tenaciousme (CC BY 2.0)

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl