En dan wordt iedereen wakker, behalve Max. Want die is dood.

Weerwolven van Wakkerdam
Foto door: Sybren Stüvel (CC BY-NC-ND 2.0)

Als je wel eens naar activiteiten van AEGEE-Groningen bent geweest, zul je vast gemerkt hebben dat één aspect heel vaak terug komt: Spelletjes. Weerwolven op de veerboot naar Schier? Kaarten in de trein vanuit Polen? Mexxen op een voorborrel? Poker op het pand? Spelletjes zitten in ons bloed.

Het is ook eigenlijk niet gek dat wij als reisvereniging zoveel spelletjes spelen. Niets is immers internationaler dan spelletjes. Op Europese Events zal je vaak in contact komen met aparte buitenlandse spelletjes. Zo zul je Mafia spelen, waar Weerwolven van Wakkerdam een variant op is, en er is geen event compleet als er geen Spanjaarden met hun rare Baraja kaarten aan komen zetten. Qua Nederlandse export doen vooral Presidenten en Mexxen het vaak goed op Europese Events. Ten slotte kan een pakje kaarten het wachten op bijvoorbeeld de volgende lift natuurlijk een stuk leuker maken.

Het spel wat misschien het vaakst gespeeld wordt bij onze activiteiten is Weerwolven van Wakkerdam. In dit spel neem je de rol aan van een burger van het dorp Wakkerdam. Dit prachtige dorp heeft een duister geheim: er zijn weerwolven die hun zinnen gezet hebben op de overige inwoners! De burgers proberen zich uit alle macht te verzetten en met veel spanning en intrige proberen zij bij de dagelijkse lynchpartij de weerwolven er uit te pikken.

En dan wordt iedereen wakker, behalve Max. Want die is dood. 03
Foto door: Cristiano Betta (CC BY 2.0)

Het was dan ook dit spel wat twee jaar geleden tijdens het introkamp ertoe leidde dat het AEGEE-Groningen Spelletjesgenootschap werd opgericht. Dit illustere genootschap verzorgt met enige regelmaat spelletjesactiviteiten, zowel op het pand (r.i.p.) als bij mensen thuis. Daarnaast kun je op Facebook lid worden van de AEGEE spelletjesgroep, waar je met allerlei verschillende plannen kunt komen! (https://www.facebook.com/groups/475104135855453/) Sinds Oktober is er bovendien een maandelijkse spelletjesavond in Café Marleen. Kortom, als je van spelletjes houdt zit je bij AEGEE-Groningen goed!

Krijg je bij het lezen van dit artikel ook zin om weer eens ouderwets spelletjes te doen? Kom dan naar de officiële AEGEE-Groningen spelletjesavond! De eerstvolgende vindt plaats op donderdag 27 November, om 20:00 in Café Marleen. Tot dan!

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl