Redactie 2014-2015

Uit welke geweldige mensen bestaat de redactie nu eigenlijk? Ben je al dagenlang op zoek naar het antwoord op deze vraag? Zoek dan niet verder! Hieronder stelt elk nieuw lid zich voor, zodat iedereen een beter idee heeft wie er nou eigenlijk schuilgaat achter het mysterieuze ‘Voornaam+Eerste letter van de achternaam’ bij een Gronoloog-artikel. In volgorde als op de foto van links naar rechts.

Astrid
Hola, Ik heb Astrid Wentzel. Ik ben 19 jaar. Ik studeer Bedrijfskunde en zit in m’n tweede jaar. Ik woon hier in Groningen op kamers, maar oorspronkelijk kom ik uit Nunspeet, wat iedereen natuurlijk wel kent. Het aantal maanden dat ik lid ben is nog op een hand te tellen maar ik ben maar gelijk bij twee commissies gegaan. Naast de Redactie doe ik ook de nieuwste commissie; de EuropaCie. Mijn hobby’s zijn klarinet en piano spelen, fotograferen en enorm verrassend: reizen. Ik houd van sporten, bij de ACLO en ik ben lid van de Sportgroep-app. Verder ik breid graag mijn LP en CD-collecties uit.

Anton
Beste mensen, ik ben Anton van Rijn en ik ben 19 jaar. Regelmatig bevind ik mij in hogere sferen als ik mijn hobby zweefvliegen uitoefen. In een vliegtuig zonder motor ga ik de lucht in, waar ik regelmatig inspiratie opdoe voor nieuwe onderwerpen om over te schrijven. Dit schrijven doe ik al een tijdje. Zo heb ik mijn eigen column gehad op de website van de lokale omroep van Den Bosch en schrijf ik al een tijdje voor Studenten.net. Dit jaar zit ik bij de Redactie, waar ik, samen met een geweldig team, vele leuke stukken hoop te gaan schrijven!

Willemien
Hallo Grono-lezers! Als onderdeel van de nieuwe Redactie zal ik, Willemien Wiegersma, dit jaar samen met de rest van de Redactie mijn best doen om jullie te verblijden met nieuwe, hopelijk leuke, stukken. Ik ben dus Willemien Wiegersma, ik ben 21 jaar en kom uit een mooi, klein en zeer saai dorp uit Friesland genaamd Boornbergum (dichtbij Drachten).
Ik zit nu anderhalf jaar bij AEGEE en dat bevalt natuurlijk zeer goed. Vorig jaar heb ik in de Accie gezeten en een aantal leuke reisjes gemaakt. Dit jaar zit ik in de Excurcie dus kan ik nog meer reisjes maken :D. Verder zit ik dus in de Redactie. Voor beide commissies hoop ik dat het een mooi jaar wordt! Daarnaast studeer ik natuurlijk ook nog. Dit jaar ben ik aan mijn 3e jaar van Sociologie begonnen. In mijn vrije tijd spreek ik graag met vriendinnen af om iets leuks te doen, ook vind ik koken soms erg leuk (als er geen afwas staat 😉 ).

Susan
Hoi lieve lezers. Ik ben Susan en alweer een jaar lid van de prachtige vereniging die AEGEE heet. Ik woon mijn hele leven al in Groningen, helaas heb ik niet het prachtige Grunnings accent, al schijn ik soms opeens wel boers te kunnen praten. Mensen kijken mij dan erg verschikt aan en laat ik eerlijk zijn: ik schrik daar zelf ook wel lichtelijk van. Ook behoort ‘Wajo’ (volgens het straatwoordenboek kan dit woord gebruikt worden in een zin als: ‘Weejoh vriend , doe niet stoer’) tot mijn dagelijkse vocabulaire. Toch meer Gronings dan op het eerste gezicht lijkt dus.
Al is Groningen natuurlijk hartstikke gezellig, na 19 jaren wil je ook wel eens wat anders zien dan de Martinitoren en ik heb deze daarom een maandje verruild voor prachtige Thaise tempels. Afgelopen zomer ben ik namelijk een maand naar Thailand geweest om te backpacken en dit was erg leuk! Nadat ik had geleerd welk groene briefje precies 50 baht is en welke 500 baht is (wel redelijk handig), begon te wennen aan het pittige eten en ik een heel leuk groepje had ontmoet was het lastig om naar huis te gaan… Maar een volgende keer gaat er vast komen. Eerst nog veel reisjes met AEGEE maken! Naast reizen vind ik het ook leuk om te tennissen en te koken, helemaal nu mijn huis een afwasmachine heeft. Ik heb erg veel zin in komend jaar als lid van de Redactie en een tip: houd de Grono goed in de gaten want we hebben erg veel leuke artikelen op de planning staan!

Annemijn
Hoi! Ik ben Annemijn, en ik bereik bijna de leeftijd die ervoor zorgt dat ik de komende decennia nog even zoet ben met de -tig. Ik kom oorspronkelijk uit het Brabantse Beek en Donk: een gehucht tussen het geboortedorp van Guus Meeuwis en de Bavaria brouwerij in. De zachte G heb ik nonchalant meegenomen naar Groningen. Ik ben eerstejaars pedagogische wetenschappen aan de RUG, nadat ik vorig jaar na 6 maanden ben gestopt met een studie in Utrecht. In die paar maandjes van vrijheid die ik toen had ben ik naar Nepal en India vertrokken: een fantastische ervaring die ervoor heeft gezorgd dat ik de smaak nu wel te pakken heb! Ik hoop met AEGEE dus wat mooie reisjes te maken. Naast dat ik deel neem in de Redactie, ben ik ook professioneel facebooker voor de Accie. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te luisteren naar muziek (ik heb ook viool gespeeld), te dansen, lezen en koken. Nog wat nutteloze feitjes over mij: ik krijg kriebels van liften (als in: het blikje dat zich in een flat voortbeweegt) en konijnen (want: dementorogen). Verder kan ik het niet laten om spellingsfouten te verbeteren die ik tegenkom en kan ik nét iets te fanatiek worden, bij bowlen bijvoorbeeld.

Voor de PR en website zal André (niet op de foto) in de redactie van de Gronoloog blijven.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl