Gieren op schier

Gieren op Schier 02“Een traditie moet je niet breken”. En dus vertrokken de AEGEE’ers in het weekend van 26 September traditiegetrouw naar het immer pittoreske Schiermonnikoog. Dit maal goed aangevuld met een historisch hoog aantal nieuwe leden. Het plezier begon al op Groningen Centraal, waar de goedgemutste en zwaarbepakte groep zich in een bus naar Lauwersoog wist te persen. De zweetdruppels van deze zware inspanning waren nog niet van het voorhoofd geveegd, of iedereen moest de bus weer uit: we zaten in de verkeerde bus, ja heus.

Maar dat mocht de pret niet bederven! In onze privébus begonnen we dan toch echt aan onze epische queeste op weg naar het gouden geluk: export bier. Op de boot werd onze bierlust nog wat aangewakkerd, toen we talloze studenten in oktoberfest-kledij voorbij zagen komen. AEGEE bleek niet de enige vereniging die een weekendje uithoek zag zitten.

Gieren op Schier 04

Eenmaal aan land en de eerste geit gespot, koos de overgrote meerderheid ervoor om te wachten op de bus naar kampeerboerderij ‘Springfield’. Een aantal heldhaftige mannen verkoos echter liever de benenwagen en trok de weilanden in. Gelukkig waren de luie ‘busgezinden’ alvast op locatie, zodat de beste bedden zorgvuldig ingepikt konden worden. De geur van overheerlijke macaroni wakkerde de kampspirit al lekker aan, de eerste potjes weerwolven werden gestart en toen eenmaal de eerste blikken bier opengetrokken werden kon de dag éigenlijk al niet meer stuk.

Maar daar nemen AEGEE’ers geen genoegen mee! 1 bier is geen bier en zodoende vertrok de meute naar het kampvuur, die slechts een halve marathon verder op het strand plaatsvond. En wat was het toch gemoedelijk. Er werden zelfs plasconventies gehouden door de meiden; zij zochten gezamenlijk de donkerte op om hun blaas te legen in de frisse avondwind van Schiermonnikoog. Toen al het hout op was en de stapel lege blikken bier groter werd dan de stapel volle blikken, vertrokken we weer terug naar Springfield. Er kan wel gesteld worden dat niet iedereen meer helemaal recht liep. Eenmaal op de kampeerboerderij werden de meest shiny outfits uit de koffer getrokken en toog de groep linea recta naar de snackbar, om een bodempje te leggen voor de lange nacht die volgde in de Toxbar. Over de nacht in de Toxbar kan uw verslaggever iets minder vertellen, wegens: verstand. Laten we in ieder geval stellen dat de mannen genoten van hun positie…

Gieren op Schier 03Op zaterdag werd de schade gemeten. Sommigen hadden iets meer tijd nodig om zichzelf weer op te lappen dan anderen, maar ach, vergeleken met zondag die nog zou komen was dit niets! Zaterdag stond in het teken van de scavengerhunt; geheel ontworpen om jezelf uit te putten en voor gek te zetten, maar het levert wel wat mooie kiekjes en filmpjes op! Denk aan een groep meiden die massaal de zee in rennen, baywatchstyle, maar vervolgens faliekant achterover uitglijden. Smullen.

De strijd der titanen werd in de avond, na een heerlijk diner met rijst en ‘malse’ kip, voorgezet in een heuse interactieve quiz, boordevol leuke vragen en filmpjes (‘..right in the pussy!’) die tot in den treure werden herhaald. Ook sprak het splinternieuwe bestuur over de mogelijkheden binnen AEGEE en over commissies; zodat dit weekend toch ook ergens verantwoord zou zijn.

Toen begon dé avond. Een avond die we nooit zullen vergeten. Het was eindelijk tijd voor de ‘Gender in the blender’ party die voor veel hilariteit zorgde. BH’s en bikini’s werden uitgeleend en ook om make-up advies zaten de ‘mannen’ niet verlegen. Gehuld in de meest strakke jurkjes en met fake boobies en glanzende pruiken stalen zij de show. Eindelijk was er een dag waar de ‘mannen’ de handtassen mochten dragen. Ook de ‘vrouwen’ met hun snorren en stropdassen mochten er wezen en daarbij ook hun mannelijke loopjes en dansbewegingen. En wat was het mooi om te zien hoe de verklede ‘mannen’ hun drankjes binnen sleepten bij de plaatselijke oude genieters. Noud en Nienke trokken aan het langste eind en gingen naar huis met de prijs voor beste verklede man en vrouw. Deze avond was wederom memorabel en ging door tot in de late uurtjes.

Gieren op Schier 05

En dat was te merken op zondag. De kampeerboerderij leek omgetoverd tot een zombie opvang, maar er waren nog een paar dappere dodo’s die het lange gras in trokken om, al dan niet gepland, tegen een bal aan te trappen.

Tegen de middag vertrok de groep weer naar het vaste land, en na een uurtje wachten in Lauwersoog kwam er zelfs een VIP-bus voorrijden. Dit trok heel wat aanzien in de smalle straten van Groningen, al had menig slapend AEGEE’er dit waarschijnlijk niet door.

Dit Schierweekend gaat de boeken in als ‘legendarisch’. Wat missen we het, al liggend op straat, kijken naar de sterren in het holst van de nacht en wat zijn we blij dat we geen 70 borden meer moeten afwassen! Als u weet dat uw verslaggever zelfs een keelontsteking aan dit weekend heeft over gehouden, dan weet u: het was ‘unne goeie’.

Sponsors

Inshared
Parcel Pro
Sliponline
Baktotaal
Ledlampen kopen
Rotim.nl Verpakkingen
Shops United
Stellingstunt
Online marketing bureau Traffic Today
Verzekering.nl